Aardig zijn is goed voor je gezondheid zegt onderzoek
, , , ,

Aardig zijn is goed voor je gezondheid zegt onderzoek

Aardig zijn is goed voor je gezondheid zegt onderzoek

Stop met het boos zijn op die ‘ander’. Het helpt sowieso niet, maar het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Wat wel goed voor je is, is aardig zijn voor de ander. Uit onderzoek blijkt het vele male beter voor je is om de mensen om je heen met alle egards te behandelen. Lees meer over aardig zijn en gezondheid.


Lees hier ->>> meer over de werking van onze hersenen…


Aardig zijn is goed voor je gezondheid zegt onderzoek


…want het vertraagt veroudering

Ben je vriendelijk voor anderen, dan komen er in je hersenen mooie stofjes los. Zo ook het goedje oxytocine. Dit stofje doet vele mooie dingen in je lijf, maar blijkt ook een rem te kunnen zetten op het verouderingsproces. Is een beetje lastig uit te leggen hoe dit exact werkt en daarom een verwijzing naar dit artikel hier->>>


…want het vermindert de kans op infecties en ontstekingen

Dit bleek uit een analyse van de witte bloedcelletjes bij een aantal mensen. Dat kun je lezen in een stukje in de New York Times: “Specifically, those volunteers whose happiness, according to their questionnaires, was primarily hedonic, to use the scientific term, or based on consuming things, had surprisingly unhealthy profiles, with relatively high levels of biological markers known to promote increased inflammation throughout the body.”


Zie hier de dertien eigenschappen en kenmerken van een narcist.


…want het vermindert pijn

Ja, want aardig zijn maakt ook weer endorfine los in je hersenen. Lekkers stofje want dit werkt onder ander pijnonderdrukkend.


…want het vermindert stress en angst

Dat heeft weer van doen met eerder genoemde goedje oxytocine. We lezen op Wikipedia: “Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust. Angst wordt makkelijker onderdrukt.”


…en het zorgt natuurlijk voor betere relaties met anderen


Wist je dat de snelheid van denken nauwelijks verandert gedurende leven zegt onderzoek


Zie hieronder Dr. David Hamilton, auteur van “The Five Side Effects of Kindness” inTedTalk


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie