10 Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250

0
Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250
Robert de Niro: Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250

Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250

De ‘holy grail’ onder websites over films op het internet is toch wel IMDb. De website biedt uitgebreide informatie over films, zoals de bijbehorende cast en crew en lezers kunnen recensies en beoordelingen van films toevoegen. IMDb is in 1990 opgericht door Col Needham en is sinds 1998 in handen van Amazon.com. Lees hier meer over de de acteurs met de meeste vermeldingen in de IMDb film top 250.


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 – Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250


10. Brad Pitt – 5 films

Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18 december 1963) is een groot fan van Elvis Presley. Hij heeft in vele interviews gezegd dat Elvis zijn ‘god’ is. Het tijdschrift People riep Pitt twee keer uit tot ‘Sexiest Man Alive’.

Brad Pitt in de IMDb top 250 met: Fight Club, Se7en, Inglourious Basterds, Snatch en 12 Years a Slave.


9. Christian Bale – 6 films

Christian Bale in de IMDb top 250 met: Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, The Prestige, Ford v Ferrari en Howl’s Moving Castle


8. Charlie Chaplin – 6 films

Chaplin (Walworth (Londen), 16 april 1889 – Corsier-sur-Vevey (Zwitserland), 25 december 1977) was een Engelse artiest, acteur, regisseur, componist en komiek. Daarnaast deed hij ook nog aan pantomime en vaudeville. Hij was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten een van de beroemdste filmsterren ter wereld.

Charlie Chaplin in de IMDb top 250 met: Modern Times, City Lights, The Great Dictator, The Kid, The Gold Rush en The Circus.


7. Hugo Weaving – 6 films

De Australiër Weaving (Ibadan, 4 april 1960) heeft verschillende prijzen gekregen voor zijn acteerwerk, waaronder Australian Film Institute Awards in 1991, 1998 en 2005 voor beste mannelijke hoofdrol.

Hugo Weaving in de IMDb top 50 met: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Lord of the Rings: The Return of the King, The Matrix, V for Vendetta en Hacksaw Ridge.


6. Michael Caine – 6 films

Caine, geboren als Maurice Joseph Micklewhite, OBE (Rotherhithe (Londen), 14 maart 1933) is zes keer genomineerd voor een Academy Award, waarvan hij er twee ook won. Zijn eerste Oscar kreeg hij als Best Actor in a Supporting Role in 1986 voor de film Hannah and Her Sisters, de tweede in 1999 voor The Cider House Rules.

Michael Caine in de IMDb top 250 met: Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Inception, Interstellar en The Prestige.


Top 5 – Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250


5. Tom Hanks – 6 films

Hanks (Concord (Californië), 9 juli 1956) Hij was de eerste acteur na Spencer Tracy (1937/1938) die twee keer na elkaar de Oscar voor beste acteur won (in 1993 voor Philadelphia en in 1994 voor Forrest Gump). Hij kreeg daarnaast meer dan vijftig andere acteerprijzen toegekend,

Tom Hanks in de IMDb top 250 met: Forrest Gump, The Green Mile, Saving Private Ryan, Toy Story, Toy Story 3 en Catch Me If You Can.


Zie hier 10 beroemdheden die ook sorry zeiden naast Will Smith.


4. Leonardo DiCaprio – 6 films

DiCaprio (Los Angeles, 11 november 1974) is een Amerikaans filmacteur en -producent. Hij werd zeven keer genomineerd voor een Oscar. In 2016 mocht DiCaprio een Oscar in ontvangst nemen voor zijn hoofdrol in The Revenant. Naast de Oscar kreeg hij meer dan tachtig andere filmprijzen toegekend, waaronder drie Golden Globes (voor The Aviator, The Wolf of Wall Street en The Revenant), een BAFTA Award (voor The Revenant) en de Zilveren Beer voor beste acteur van het Filmfestival van Berlijn 1997.

Leonardo DiCaprio in de IMDb top 250 met: Inception, The Departed, Django Unchained, The Wolf of Wall Street, Shutter Island en Catch Me If You Can.


Top 3 – Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250


3. Morgan Freeman – 7 films

Freeman (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe.

Morgan Freeman in de IMDb top 250 met: The Shawshank Redemption, Se7en, Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Rises, Unforgiven en Million Dollar Baby.


Zie hier de Top 10 beste films met Morgan Freeman en de trailers


2. Samuel L. Jackson – 7 films

Jackson (Washington D.C., 21 december 1948) kreeg een Golden Globe en Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Pulp Fiction. Ook Jackie Brown leverde hem een Golden Globe nominatie op.

Samuel L. Jackson in de IMDb top 50 met: Pulp Fiction, Goodfellas, Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War, Django Unchained, Inglourious Basterds en Jurassic Park.


1. Robert De Niro – 9 films

De Niro jr. (New York, 17 augustus 1943) won een Oscar voor beste mannelijke bijrol in The Godfather Part II (1974) en de Oscar voor beste acteur in Raging Bull (1980). Hij staat bekend om zijn methodacting, vooral aangewend voor gekwelde, tegenstrijdige en vaak gewelddadige personages. Het gaat dan vaak om gangsters en andere randfiguren. Hij speelt vaak in films die zijn geregisseerd door Martin Scorsese. De Niro wordt gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie.

Robert De Niro in de IMDb top 250 met: The Godfather Part II, Goodfellas, Joker, Once Upon a Time in America, Taxi Driver, Heat, Casino, Raging Bull en The Deer Hunter.