10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld

0
10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld
10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld

Bekendste filantropen en ondernemers ter wereld

Ze geven en gaven miljoenen en in vele gevallen miljarden weg. Nu is dat voor deze top 10 ook geen enkel probleem want ze zwemmen in het geld en houden genoeg over. Lees meer..


Lees hier ->>> meer over geld en rijkdom op deze website.


Top 10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld


10. Steve and Connie Ballmer

Steve Ballmer is de eigenaar van de L.A. Clippers en voormalig CEO van Microsoft. Hij en zijn vrouw hielpen bij het ondersteunen van economische programma’s en andere doelen. Dit doen met Ballmer Group Donor Advised Fund bij Goldman Sachs Philanthropy Fund. Totaal gedoneerd in 2018: $ 295 miljoen.


9. Paul Allen

Allen, medeoprichter van Microsoft, is in 2018 overleden. Hij heeft vele donaties, gedaan waaronder aan het Allen Institute for Immunology, een organisatie die zich richt op meer kennis over hoe het menselijk immuunsysteem werkt. Totaal gedoneerd 2018: $ 261.432.500.-


8. Tony Hawk

De legendarische skateboarder Tony Hawk heeft heeft een mooi vermogen vergaard. Hij bezit een franchise voor videogames en een bedrijf dat skateboards verkoopt. In 2012 lanceerde Hawk de Tony Hawk Foundation.

Deze heeft als doel het creëren van mogelijkheden voor jongeren, bijvoorbeeld het bouwen van openbare skateparken in gebieden met een laag inkomen. In de loop der jaren heeft de stichting meer dan 500 skateparken gefinancierd.

Website: www.tonyhawk.com


7. George Soros

Soros verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij gebruikt voor het realiseren van zijn politieke idealen.

Aanvankelijk lag zijn focus op het ondersteunen van democratische ontwikkelingen in Oost-Europa. Soros is goed voor een vermogen zo’n 24,9 miljard dollar.

Website: www.georgesoros.com


Zie hier de Top 10 grootste Europese bouwbedrijven 2022.


6. Warren Buffett

Buffett is de voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway, en één van ’s werelds beroemdste investeerders. Hij is ook bekend vanwege The Giving Pledge, dat hij in 2010 samen met Bill en Melinda Gates oprichtte.

Deze mensen beloven een groot deel van hun opgebouwde vermogen terug te geven aan de wereld. Deze belofte heeft geleid tot doneren van $ 365 miljard door de rijken der aarde.


Zie hier de top 10 machtigste families ter wereld.


Top 5 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld


5. Michael Bloomberg

De voormalige burgemeester van New York City, van het mediabedrijf van Bloomberg heeft mensen in dienst op meer dan 185 locaties wereldwijd. Bloomberg besteedt echter het grootste deel van zijn tijd aan inzamelen van geld voor Bloomberg Philanthropies, een organisatie die miljarden dollars heeft bijgedragen aan goede doelen.


4. Mark Zuckerberg

In 2010 schonk Zuckerberg $ 100 miljoen om openbare scholen in Newark, New Jersey te ondersteunen. In 2017 richtten hij en zijn vrouw Priscilla Chan het Chan Zuckerberg Initiative op, dat doelen ondersteunt die uiteenlopen van onderwijs, huisvesting en wetenschap voor een bedrag van $ 1,9 miljard.


Top 3 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld


3. Richard Branson

De oprichter van Virgin, dat nu meer dan 200 bedrijven over de hele wereld omvat, onderneemt continu initiatieven om mondiale problemen aan te pakken. Dit doet hij bijvoorbeeld met Virgin Unite, dat sociale ondernemers ondersteunt.

Ook heeft hij het Virgin Green Fund opgericht om te investeren in hernieuwbare energie. Verder is er ook de Virgin Earth Challenge, met een prijs van $ 25 miljoen voor de eerste persoon die een haalbare manier bedenkt om broeikasgassen uit de atmosfeer te verwijderen.


2. Oprah Winfrey

De succesvolle presentatrice van talkshows is een productieve filantroop. Dit begon al met haar Angel Network, dat is opgericht in 2000. Ze deelde honderden beurzen en beurzen uit aan mensen met ideeën voor initiatieven om de samenleving te verbeteren.

Sinds 2011 heeft Winfrey haar filantropische werk voortgezet via de Oprah Winfrey Foundation.


1. Bill and Melinda Gates

De oprichter van Microsoft is de grootste filantroop ter wereld. Het werk doen ze via de Bill and Melinda Gates Foundation. Alleen al in 2017 schonken ze $ 4,78 miljard aan goede doelen.

Tegen het einde van dat jaar stond de teller in totaal op $ 50 miljard, waarvan Bill Gates $ 28 miljard had gedoneerd. Ze bestrijden al jaren malaria, hiv en polio, vooral in Afrika en nu dus Covid.