10 Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden

0
Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden
Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden

Beste Formule 1 races met regen

Er gaat niets zo leuk als een Formule 1 race met wat regen. Dit is één mooie Top 10.


Lees hier ->>> over Formule 1 op deze website.


Top 10 – Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden


10) Grand Prix van Europa 2007

De start van de Europese GP van 2007, die op de Nurburgring werd gehouden, was absoluut te gek. Dankzij plotselinge hevige regen in ronde 1 zat iedereen reed iedereen op verkeerde banden.

Iedereen, met uitzondering van Markus Winkelhock in zijn Spyker. De eerste paar ronden waren vol incidenten. Winkelhock pakte 33 seconden voorsprong!

De race kreeg een rode vlag dankzij door de omstandigheden en Spyker verloor de leiding toen de herstart plaatsvond.

Dit zorgde voor een geweldige strijd tussen Alonso en Massa, wat resulteerde in een briljante inhaalactie door Alonso bij het ingaan van bocht 5.


9) Grand Prix Groot-Brittannië 2008

Lewis Hamilton heeft in zijn carrière veel overwinningen behaald, maar deze wordt misschien wel één van zijn beste. Het Britse weer is onbetrouwbaar en iedereen moest startte op intemediates.

Zelfs coureurs zoals Raikkonen en Massa maakten fouten en draaiden overal rond, maar Hamilton zorgde voor een zeer indrukwekkende vertoning voor zijn thuispubliek.

Het verschil met de tweede plaats Nick Heidfeld was de grootste sinds de GP van Australische 1995. De derde plaats ging naar Rubens Barrichello die tegen het einde van de race een enorm hard ging.


8) Grand Prix van België 1963

In de begintijd van de F1 stond Spa bekend als een behoorlijk gevaarlijk circuit zeker met een beetje regen.

Het was Graham Hill die de pole position akte, maar hij en de rest van de grid hadden geen antwoord op Jim Clark die de leiding wist te pakken na de eerste ronde, ondanks de kwalificatie als 8e.

Van daaruit gaf Clark een masterclass terwijl hij elke auto behalve Bruce McLaren lapte. Bijna zestig jaar later is zijn voorsprong van 4 minuten en 54 seconden nog steeds een record.


Zie hier de Top 10 beste Formule 1 coureurs voor Red Bull.


7) Grand Prix van Brazilië 2012

Slechts 10 punten verschilden de kampioenschapsrivalen Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Nadat Vettel in de eerste ronde ronddraaide, leek het erop dat Alonso zijn derde wereldtitel zou gaan winnen.

Toen de regen heviger werd, zorgden een paar safety cars Vettel dat Vettel zich kon herstellen. Hij pakte de 6e plaats, wat genoeg was om het kampioenschap te winnen, aangezien Alonso alleen tweede werd achter Jenson Button.

In totaal had de race een record van 147 inhaalacties. De race is ook opmerkelijk omdat het de laatste van Michael Schumacher was.


6) Grand Prix van Europa 1993

Donington Park was de locatie voor de Europese GP van 1993. Tot op de dag van vandaag is het de enige Grand Prix die op dit circuit heeft plaats gevonden.

De wedstrijd staat vooral bekend om de hevige omstandigheden aan het begin van de race en Ayrton Senna die op opmerkelijke wijze door het veld raced.

In een schitterende ronde haalde Senna vier coureurs in om de leiding te pakken en wint met ruim een ​​minuut. Prost eindigde als derde en had maar liefst zeven pitstops!


Zie hier de Top 20 landen met de meeste Formule 1 coureurs.


Top 5 – Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden


5) Grand Prix van Japan 1976

De epische strijd tussen Niki Lauda en James Hunt gedurende het seizoen 1976 is goed gedocumenteerd. Dit met de regen die aan het begin van de race met bakken neerkwam, vonden Niki Lauda en anderen het circuit te onveilig.

Hierdoor had Lauda’s kampioenschapsrivaal James Hunt minstens een derde plaats nodig om de titel binnen te halen.

In de regen was Hunt niet te stoppen en het leek lange tijd alsof hij op een gemakkelijke overwinning wist te behalen. Maar toen het circuit droogde, verloor hij steeds meer tijd.

Hij ging de pits in en voegde in op de vijfde plaats, met nog maar een paar ronden te gaan. Hunt haalde twee auto’s in, behaalde de derde plaats en de titel met één punt voorsprong.


4) Grand Prix België 1998

De start van de race bevat één van de beroemdste crashes in de F1-geschiedenis met 13 coureurs.

De herstart ging wederom gepaard met verschillende incidenten en favorieten zoals Michael Schumacher en Mika Hakkinen moesten noodgedwongen stoppen.

Hierdoor pakten de twee Jordans van Damon Hill en Ralf Schumacher de eerste en tweede plaats. Het was Jordan’s eerste overwinning en Hill’s laatste overwinning in de F1.


Zie hier alle Formule 1 wereldkampioenen van jong naar oud.


Top 3 – Beste Formule 1 races met regen en mooie beelden


3) Grand Prix Brazilië 2008

Regen aan het begin en aan het einde van deze race bepaalde het lot van het kampioenschap. Felipe Massa deed absoluut alles wat hij kon voor zijn eigen publiek toen hij de overwinning veiligstelde.

Toch was het Lewis Hamilton die het kampioenschap van hem afpakte door in de laatste ronde de vijfde plaats te pakken die hij nodig had.

Hamilton was gespind als gevolg van de regen tegen het einde van de race, waardoor hij achter Sebastian Vettel reed in de strijd om de vijfde plaats.

Gelukkig voor Hamilton hoefde hij Vettel niet in te halen, want ze haalden allebei Timo Glock in die het moeilijk had omdat hij de foute banden had.


2) Grand Prix Monaco 1984

De Grand Prix van Monaco is altijd moeilijk, maar als er regen op het circuit komt, wordt het nog veel moeilijker. Alain Prost pakte zijn eerste pole voor McLaren en leidde het grootste deel van de race.

De race is echter het meest opmerkelijk vanwege de prestaties van Ayrton Senna. In zijn eerste race in Monaco sleepte hij een niet-competitieve Toleman van de 13e op de grid naar de 2e in op een fascinerende wijze.

Senna kwam snel dichterbij Prost, maar op controversiële wijze werd de race na 31 ronden stopgezet toen het te gevaarlijk werd geacht om verder te gaan.

Senna haalde Prost net voor de streep in, maar door de regels was het de klassering in de ronde ervoor die telde. Hoewel de race niet eens de halve afstand ging, is de historische betekenis van deze race enorm.


Zie hier de top 10 rijkste Formule 1 coureurs van dit moment.


1) Grand Prix Canada 2011

De langste race in de geschiedenis van de F1 is misschien wel de beste. De race begon achter de safety car en de race werd meerdere keren onderbroken. Bij de herstart zou Button in een ander incident terechtkomen toen hij Fernando Alonso probeerde in te halen.

En toen kwam de ongelooflijke comeback toen Button in slechts 30 ronden helemaal van de laatste naar de eerste reed. Deels door een perfecte strategie en deels door briljant rijgedrag.