, , ,

10 Beste skischansspringers aller tijden – Met korte bio

Beste skischansspringers aller tijden

Beste skischansspringers aller tijden

Ze hebben lef, heel veel lef. De nummer één van deze lijst vliegt zelfs 200 meter ver. Zie hier een overzicht van de beste skischansspringers aller tijden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 10 – Beste skischansspringers aller tijden


10. Martin Schmitt

(Villingen-Schwenningen, 29 januari 1978)

In 2002 werd de Duiter Schmitt met het Duitse team olympisch kampioen. Bovendien veroverde hij vier wereldtitels.


9. Adam Małysz

(Wisła, 3 december 1977)

Małysz is viervoudig wereldkampioen, won viermaal de wereldbeker en won op de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002 zilver op de grote schans en brons op de kleine schans. In 2010 won Małysz zowel op de normale als op de grote schans het olympisch zilver.


8. Simon Ammann

(Grabs, 25 juni 1981)

Amman won in 2002 twee gouden medailles bij de Winterspelen van Salt Lake City. Op beide schansen streek hij het individuele goud op.
In het seizoen 2006/2007 kwam de volledige doorbraak met goede resultaten in de wereldbeker en met als hoogtepunt het wereldkampioenschap op de grote en een tweede plaats op de kleine schans in Sapporo.

Het seizoen 2008/2009 was wat betreft de wereldbeker zijn beste seizoen. Hij won vijf van de eerste acht wedstrijden van het seizoen, waaronder de eerste wedstrijd van het Vierschansentoernooi. Hij eindigde op de tweede plaats in de eindstand om de wereldbeker.

Een seizoen later draaide hij opnieuw mee in de top van de wereldbeker. Zijn goede vorm kon hij verzilveren met opnieuw goud op de normale en grote schans bij de Olympische Winterspelen van Vancouver.


7. Helmut Recknagel

(Steinbach-Hallenberg, 20 maart 1937)

Recknagel won in zijn carrière driemaal het Vierschansentoernooi waarbij het zes wedstrijden winnend afsloot. Recknagel behaalde zijn grootste succes met het winnen van olympisch goud in 1960 en won met deze gouden medaille tevens de wereldtitel. Twee jaar later won Recknagel in Zakopane de wereldtitel van de grote schans.


Zie hier de top 25 populairste skigebieden in Italië 2021.


6. Sven Hannawald

(Erlabrunn, 9 november 1974)

Met drie olympische medailles en vier wereldtitels had de Duitser Hannawald een succesvolle carrière die hij vroegtijdig beëindigde.

Hannawald was de eerste schansspringer die in één seizoen alle vier de wedstrijden van de vierschansentoernooi op zijn naam wist te schrijven. Dat gebeurde in 2002 en wordt een Grand Slam genoemd.


5. Gregor Schlierenzauer

(Innsbruck , 7 in januari als 1990)

De Oostenrijker Schlierenzauer nam deel aan drie Olympische Winterspelen en behaalde in totaal vier medailles. Hij is een van de meest succesvolle atleten aller tijden en won de Wereldbeker skispringen, het Four Hills Tournament en het Nordic Tournament elk twee keer. driemaal de Ski Flying World Cup, twaalf op de wereldkampioenschappen skispringen en vijf op de wereldkampioenschappen skivliegen.


4. Janne Petteri

Ahonen (Lahti, 11 mei 1977)

De Finse Petteri is de enige schansspringer die ooit vijf maal het Vierschansentoernooi won. Hij won ook twee keer de algemene wereldbeker, en behaalde 36 individuele wereldbekeroverwinningen.


Zie hier de top 10 langste indoor skibanen ter wereld.


3. Kamil Wiktor Stoch

(Zakopane, 25 mei 1987)

Stoch behaalde drie olympische titels, een wereldtitel zowel individueel als in teamverband en hij won drie keer het vierschansentoernooi (waarvan één grand slam), hiermee is hij een van de succesvolste Poolse skispringers.


2. Matti Nykänen

(Jyväskylä, 17 juli 1963 – Lappeenranta, 4 februari 2019)

Nykänen was een van de succesvolste springers in deze tak van sport en won onder andere viermaal olympisch goud en vijf wereldtitels. Daarnaast is Nykänen in Finland bekend geworden door zijn uitspraken met een redelijk hoog Johan Cruijff-gehalte. Bijvoorbeeld ‘Huominen on aina tulevaisuutta’ (Morgen is altijd in de toekomst).


Zie hier de top 25 beste skigebieden in Duitsland 2021.


1. Jens Weissflog

(Erlabrunn, 21 juli 1964)

Weissflog won in 1984, op 19-jarige leeftijd, het Vierschansentoernooi. Toentertijd kwam hij nog uit voor de DDR. Het volgende jaar won hij de Wereldbeker schansspringen. Hij zou twaalf jaar lang aan de top van zijn sport blijven; noch de overgang van de DDR naar het verenigde Duitsland noch de technische innovatie in het schansspringen verminderden zijn prestaties.

Weissflog, bijgenaamd Floh (Vlo), werd drie keer olympisch kampioen. Tijdens de Olympische Winterspelen 1984 won hij goud op de 70 meter-schans. Tien jaar later, tijdens de Spelen in Lillehammer, werd hij kampioen op de K120 schans en met de nationale ploeg.

Jens Weissflog werd tweemaal wereldkampioen. In 1996 won hij voor de vierde keer het Vierschansentoernooi. Dit record werd twaalf jaar later verbeterd door Janne Ahonen.