10 Betrouwbaarste kleine auto’s 2021

10 Betrouwbaarste kleine auto's 202: Toyota Aygo
Toyota Aygo

10 Betrouwbaarste kleine auto’s 2021

Whatcar.com is een organisatie die altijd heel veel informatie van heel veel autobezitters weet te verzamelen. Zij hebben wederom een aardige lijst gemaakt van de kleinere auto en de mate van betrouwbaarheid. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 – Betrouwbaarste kleine auto’s 2021


10. Skoda Fabia

Betrouwbaarheidsscore: 97,6%


Slechts 12% van de Fabia’s hadden last van een storing. Er was ook een klein percentage van de met problemen met de airconditioning, de accu, de remmen, de motor en niet-motorelektronica en de versnellingsbak / koppeling.

Het goede nieuws is dat er nog steeds met alle auto’s kan worden gereden en dat ze allemaal in minder dan een week zijn gerepareerd. De helft is binnen een dag of minder in orde gemaakt.


Zie hier de Top 20 betrouwbaarste kleine auto’s 2022.


9. Toyota Yaris

Betrouwbaarheidsscore: 98,7%

Slechts 14% van de Yaris-eigenaren meldde een probleem met hun auto. Er was ook een klein aantal auto’s met problemen met de carrosserie, versnellingsbak / koppeling en stuurinrichting.


Zie hier ->>> de Top 10 meest waardevolle automerken 2022.


8. Hyundai i10

Betrouwbaarheidsscore: 98,8%

Slechts 9% van de i10’s had een probleem, waarbij de versnellingsbak / koppeling en niet-motorische elektra de belangrijkste problemen waren. Sommige eigenaren hadden ook problemen met de carrosserie. Alle auto’s waren dezelfde dag gerepareerd.


7. Honda Jazz (2015-2020)

Betrouwbaarheidsscore: 99,0%

Slechts 6% van de eigenaren vertelde hun Jazz in de afgelopen 12 maanden fout was gegaan. De belangrijkste bugbear was het remsysteem, gevolgd door de accu, de carrosserie, de versnellingsbak / koppeling en niet-motorische elektra.

Hoewel alle auto’s nog bestreden konden worden, heeft tweederde van de auto’s meer dan een week in de garage gestaan. Terwijl 50% van het werk gratis werd gedaan, betaalden de andere eigenaren tussen £ 101 en £ 500 voor elke reparatie.


6. Dacia Duster
Betrouwbaarheidsscore: 99,1%

Hoewel 8% van de Dusters volgens de eigenaren iet meldde, waren veel van de problemen klein. Drie zaken: de carrosserie, de motor en niet-motorische elektra.


=4. Hyundai i20

Betrouwbaarheidsscore: 99,3%

Problemen troffen slechts 7% van de auto’s. Hoewel alle auto’s rijdbaar bleven, duurde het bij de helft meer dan een week om de auto te repareren.


=4. Suzuki Swift

Betrouwbaarheidsscore: 99,3%

Slechts 6% van de Swift-eigenaren meldde een storing en dat betrof de carrosserie. Alle auto’s konden nog steeds worden bestuurd.


3. Volkswagen Up

Betrouwbaarheidsscore: 99,4%

Volkswagen e-UP
Volkswagen e-UP

De Up is één van een drietal stadsauto’s gebouwd door de Volkswagen Group. Hij is niet zo goed als zijn broer, de Skoda Citigo, maar slechts 3% van de auto’s kreeg wat panne. Het enige probleem blijkt de elektrische aandrijving van de motor.


=1. Skoda Citigo

Betrouwbaarheidsscore: 96,9%

Skoda Citigo
Skoda Citigo

De zus van Skoda van de Volkswagen Up is niet alleen voordelig, maar ook opmerkelijk duurzaam. Hoewel de eerdere exemplaren uit 2015 nu buiten de garantie vallen, heeft geen enkele eigenaar een storing aan zijn auto gemeld.


=1. Toyota Aygo

Betrouwbaarheidsscore: 96,9%

Toyota Aygo
Toyota Aygo

De Aygo is erg populair onder eigenaren en geen enkele auto had een probleem. Het is geen wonder dat meer dan driekwart van de bezitters betrouwbaarheid noemde als belangrijkste van deze auto.