10 duurste huizen nu op Funda

10 duurste huizen nu op Funda - Bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/natuur-zomer-gebouw-platteland-7031608/
10 duurste huizen nu op Funda - Bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/natuur-zomer-gebouw-platteland-7031608/

10 duurste huizen nu op Funda

Een eigen huis, een plek onder de zon. En altijd ie… Jaja, leuk liedje maar nu niet helemaal realistisch meer. Met de alsmaar stijgende huizenprijzen de afgelopen jaren is het immers steeds moeilijker geworden om een leuke en betaalbare woning te vinden.

Word je ook alleen maar wanhopig als je ziet wat je met je budget kunt kopen? Bezoek dan huizensites om je gewoon te verlekkeren, en te dromen over waar je ooit zou willen wonen.


Lees hier ->>> meer over architectuur op deze website.


Top 10 paleisjes en penthouses

Online zijn er diverse huizensites. Omdat Funda toch eigenlijk steevast bovenaan in de top 10 huizensites staat, zullen we ons daar op richten. Wat zijn daar vandaag de dag (datum van schrijven: 18 februari 2022) de duurste huizen die te koop worden aangeboden?

10: De hekkensluiter van dit lijstje is een pand aan de Koningsweg in Den Bosch. De imposante en statige Art Deco stadsvilla De Gruyter, gelegen in een van de voornaamste straten van de stad. Voor iets minder dan 7 miljoen euro krijg je ruim 1.000 vierkante meter woonoppervlakte en een perceel van 1.827 vierkante meter.

9: Op de negende plaats treffen we een spectaculaire penthouse aan in het iconische gebouw Pontsteiger in Amsterdam. 470 vierkante meter woonoppervlakte, te koop voor 7,25 miljoen euro. Heeft wel maar vier slaapkamers.

8: Niet onverwachts in de top 10, is een woning in Wassenaar. Op de achtste plek vinden we een luxe, smaakvolle en tijdloze villa uit 2007, gelegen aan de Buurtweg. Voor 7,35 miljoen euro krijg je 660 vierkante meter woonoppervlakte en een perceel van bijna 3.000 vierkante meter groot.

7: Op de zevende plaats het grootste penthouse van Amsterdam. Voor 8,2 miljoen euro krijg je 774 vierkante meter woonoppervlakte, verdeeld over de twee bovenste verdiepingen van BOLD aan de Badhuiskade.

6: Een zesde plaats voor een appartement dat onderdeel is van Residence van Oranje in Noordwijk. Het gaat hier om een dubbel grand penthouse met een woonoppervlakte van 516 vierkante meter, te koop voor 8,25 miljoen euro. Hiervoor krijg je een adembenemend uitzicht op de Noordzee, het strand, de duinen en het charmante dorp ‘Kuuroord Noordwijk’.

5: In de Voorstraat, de mooiste straat van Noordwijk-Binnen, vind je dit prachtig gerestaureerd monumentaal 18e-eeuws Patriciërshuis met een koetshuis, gym en een separaat appartement met eigen entree. In de achtertuin tref je een verwarmd natuurzwembad aan. Dit alles is te koop voor maar liefst 8,75 miljoen euro.

4: Villa in Naarden die ‘tot de absolute buitencategorie behoort’. Met expositieruimte en bar, en parktuin. Prijs: 10 miljoen euro, waarvoor je 1.344 vierkante meter woonoppervlakte krijgt en een perceel van bijna 22.000 vierkante meter.

3: Ook in de top drie nog een woning in Amsterdam. Voor 10,5 miljoen euro mag je jezelf de gelukkig eigenaar noemen van een penthouse met ruim 300 vierkante meter woonoppervlakte dat de gehele negende (top)verdieping beslaat van een gebouw aan de Dam.

2: Het een na duurste huis vind je in Uden. Uden, uuhhmm, ligt dat niet ergens in Limburg of zo? Nee, Noord-Brabant dus. Misschien niet voor iedereen the place to be, maar je krijgt voor 11 miljoen euro wel bijna 1.500 vierkante meter woonoppervlakte, en naar eigen zeggen ‘een pand met internationale allure, zoals u ze doorgaans alleen vindt aan de Cote d’Azur of bijvoorbeeld in Miami’.

1: Op nummer 1 tot slot een ‘hedendaags hightech kasteel’ in het pittoreske Bosch en Duin. Voor 18 miljoen euro krijg je maar liefst 2.163 vierkante meter woonoppervlakte verdeeld over maar liefst zeventien kamers, en ruim 32.000 vierkante meter grond.

Een hééééle forse salarisverhoging gekregen, een erfenis ontvangen of de loterij gewonnen? Check dan even je maximale hypotheek en de hypotheekrente, en kijk of de koop van een van deze woningen al binnen bereik is!