, , ,

10 Meest gezochte automerken 2020 op Google

Meest gezochte automerken 2020

Meest gezochte automerken 2020 op Google

comparethemarket.com.au heeft eens uitgezocht welke automerken we Googlen. Ze onderzochten maar liefst 158 landen en kwamen uit bij Toyota. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 – Meest gezochte automerken 2020 op Google

10. Renault
9. Nissan
8. Honda
7. Audi
6. Volvo


5. Ford

Het eerste model was de Ford Model A die US$ 750 kostte. Henry Ford richtte zich op auto’s voor de gewone man tegen betaalbare prijzen.


4. Kia

In 1944 startte Kia met de vervaardiging van fietsen en motorfietsen. Het merk is gedurende de jaren zeventig gestart met de productie van automobielen. Het feit dat Kia voluit nog steeds Kia Motors heet, is te danken aan het feit dat Kia Motors fietsen en motorfietsen heeft geproduceerd.


3. Mercedes

Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk, opgericht door Gottlieb Daimler, die tussen 1886 en 1903 auto’s bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren Gesellschaft wel bestaan, maar produceerde haar auto’s onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercédès Jellinek, de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek. Jellinek was één van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 zesendertig auto’s bestelde met een gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse mark.


2. BMW

BMW is ook het moederbedrijf van Rolls-Royce Motor Cars, en produceert eveneens automobielen onder de naam Mini. Het logo bestaat uit een zwarte ring met de hoofdletters BMW. Daarbinnen staat een blauw-wit geblokt veld, een verwijzing naar het wapen van Beieren.


1. Toyota

Dit behoort tot de top drie van grootste autofabrikanten ter wereld. Qua verkoopaantallen strijden Toyota, General Motors en Volkswagen AG om de eerste plaats. Alle drie produceren ongeveer 10 miljoen voertuigen op jaarbasis.