10 sloomste dieren op aarde

0
Sloomste dieren op aarde: de tuinslak
Sloomste dieren op aarde: de tuinslak

Sloomste dieren op aarde

Haastige spoed is zelden goed, zo luidt het spreekwoord. Dit geldt zeker ook voor deze tien sloomste dieren op aarde. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Sloomste dieren op aarde


1. Tuinslak

Het is niet verwonderlijk dat de tuinslak het langzaamst bewegende dier ter wereld is. De bekende tuinslak is een soort landslak.

Hij beweegt met een topsnelheid van 1,3 centimeter per seconde, dat is minder dan een meter per minuut (78 cm om precies te zijn) of 47 meter per uur. Dit betekent dat een slak meer dan 21 uur nodig heeft om slechts één kilometer te verplaatsen.


2. Luiaard

Luiaard
Luiaard

Het één van de langzaamste dieren ter wereld is ook één van de meest schattige dieren. De luiaard is zo traag, dat hij eigenlijk vernoemd is naar zijn traagheid.

Als een luiaard besluit te bewegen, kan hij een topsnelheid bereiken van 2 meter per minuut, dat is 0,12 kilometer per uur.


3. Zeester

Zeester
Zeester

Er zijn ongeveer 1.500 soorten zeesterren, en de meeste zijn niet echt snel. De Dermasterias imbricata beweegt met een snelheid van slechts 15 cm per minuut. Maar de zandster gaat met een gierende snelheid van 2,8 meter per minuut. Dat is 0,168 kilometer per uur.


Zie hier de Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India.


4. Reuzenschildpad

Galapagosreuzenschildpad
Galapagosreuzenschildpad

De reuzenschildpad is ’s werelds langzaamste reptiel en een van de langzaamste dieren ter wereld. Maar met een levensduur van 190 jaar heeft hij geen haast. En bovendien zou je ook langzaam bewegen als je maar liefst 300 kilo weegt


5. Koalabeer

Koalabeer
Koalabeer

De koalaberen komen oorspronkelijk uit Australië en zijn net als de luiaards allebei erg schattig en erg traag. Waarom geen haast? Er zijn genoeg bladeren aan de bomen voor iedereen!


6. Naaktslak

Naaktslak
Naaktslak

De snelste naaktslak ooit gemeten haalde topsnelheid ooit van een 0,3 km / u.


Zie hier de Top 10 grootste schildpadden ter wereld.


7. Zeepaardje

Zeepaardje
Zeepaardje

Er zijn 54 soorten zeepaardjes. De grootte van een zeepaardje variëren van 1,5 tot 35,5 cm. Zeepaardjes zwemmen rechtop, en ze doen het slecht: het zijn de langzaamst bewegende vissen ter wereld met een topsnelheid van ongeveer 1,5 meter per uur!


8. Gilamonster

Gilamonster
Gilamonster

Het Gilamonster is een zware, langzaam bewegende hagedis. Zijn formaat kan oplopen tot 60 cm en het gewicht loopt van van 350 tot 700 kilo.

Dit monster is de enige giftige hagedis afkomstig uit de Verenigde Staten en één van de slechts twee bekende soorten giftige hagedissen in Noord-Amerika.

Maar omdat het zo langzaam beweegt, vormt het weinig bedreiging voor de mens. Snelheid: zo’n 2,4 kilometer per uur.


9. Zeekoe

Zeekoe
Zeekoe

Zeekoeien zijn zeezoogdieren. Ze zijn wel vier meter lang en ze wegen bijna 600 kilo. Het enige dat ze nodig hebben om dit gewicht over het water te verplaatsen, zijn kleine peddelachtige flippers. Normaal gaan ze met een gang van zo’n 8 kilometer per uur door het water.


10. Amerikaanse houtsnip

Amerikaanse houtsnip
Amerikaanse houtsnip

De Amerikaanse houtsnip is de langzaamste vogel ter wereld. Hoewel deze vogelt veel sneller is dan andere dieren op deze lijst, heeft het het record voor de laagste vliegsnelheid ooit gemeten voor een vogel: acht kilometer per uur.


Geef een reactie