10 Vaardigheden die kinderen onder de knie moeten krijgen

Vaardigheden die kinderen onder knie moeten krijgen
Vaardigheden die kinderen onder knie moeten krijgen

Vaardigheden die kinderen onder de knie moeten krijgen

Die kinderen hebben het maar druk, ze moeten van alles en nog wat leren en kennen. Ook de ouders en verzorgers spelen hierbij een belangrijke rol. Volgens de Chronicle Herald gaat het om de onderstaande tien hoogstnoodzakelijke vaardigheden die kinderen onder de knie zouden moeten krijgen.


Lees hier ->>> meer over gedrag op deze website.


Top 10 Vaardigheden die kinderen onder de knie moeten krijgen


1. Omgaan met geld

Alle kids zouden van alles moeten leren over geld en wat daar bij hoort. Het gaat bijvoorbeeld om sparen voor dingen die ze willen, plannen voor toekomstige financiële behoeften en over investeringen. Het gaat ook over de valkuilen van financieel misbruik.

2. Vriendelijk zijn

Vriendelijkheid is nodig om de wereld een beetje beter te maken. Naast vriendelijk zijn voor je medemens is ook meewerken aan bijvoorbeeld het inzamelen van goede doelen een hier bedoelde vorm van vriendelijkheid.

3. Leren schoonmaken

Naast jezelf schoonmaken gaat het ook om vegen, poetsen en bijvoorbeeld opruimen.

4. Zorgen voor de auto / fiets

Kinderen hoeven geen monteur te worden, maar ze kunnen veel baat hebben bij het leren onderhouden van een voertuig. Het gaat om een band oppompen, een fietsband plakken, een boutje vastdraaien, het bijvullen van ruitensproeiervloeistof en meer van dat soort zaken.


Vaardigheden die kinderen onder de knie moeten krijgen


5. Conflicten kunnen oplossen en met mislukkingen en stress leren om gaan

Ruzie maken is niet erg, maar het is belangrijker om te leren om een ruzie bij te leggen. Hetzelfde geldt om te accepteren dat niet altijd alles maar goed kan gaan. Vallen is niet erg, als je maar hebt leren op te staan.

6. Communicatieve vaardigheden

Het is een goede zaak als kinderen kunnen communiceren. Je moet een verhaal kunnen houden, een brief kunnen schrijven en mailen, kunnen bellen en een gesprek moeten voeren met een leraar, coach of leidinggevende.

7. Tijdmanagement

Je moet kunnen omgaan met ‘de tijd’. Op tijd komen maar ook managen van je tijd in combinatie met vrienden, online zijn, werk, school en sport.

8. Koken

Iedereen zou moeten leren om gezond te eten, zuinig boodschappen te doen en een goede maaltijd te bereiden.

9. Een sociaal netwerk opbouwen en onderhouden

Dat start natuurlijk met de eerder genoemde vriendelijkheid, maar kinderen moeten ook leren hoe ze gezonde vriendschappen en relaties kunnen opbouwen en onderhouden.

10. Voor je zelf zorgen

Als je niet goed voor je zelf kunt zorgen, dan loopt bijna alles in de soep. Voor jezelf zorgen is eigenlijk al het voorgaande en ook ‘rust’ leren vinden.