10 Zwaarste vissen ter wereld

0
Zwaarste vissen ter wereld - Nr. 1 de walvishaai
Zwaarste vissen ter wereld - Nr. 1 de walvishaai

Zwaarste vissen ter wereld

Let op: walvissen zijn zoogdieren, vandaar dat ze niet op deze lijst staan. Hier vind je de zwaarste vissen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 10 – Zwaarste vissen ter wereld


10. Manta alfredi – 1.400 kilo

Manta alfredi
Manta alfredi

De Manta alfredi is een vissensoort uit de familie van de adelaarsroggen. Rifmanta’s zijn 3 tot 3,5 mr breed met een maximale grootte van ongeveer 5,5 mr. ze komen veel voor in de tropische en subtropische Indo-Pacific.


9. Mola tecta – 1.870 kilo

Mola tecta
Mola tecta

Ook de Mola tecta behoort ook tot de maanvissen. Deze soort is ontdekt in 2015 bij een strand nabij Christchurch in Nieuw-Zeeland.


8. Masturus lanceolatus – 2.000 kilo

Masturus lanceolatus
Masturus lanceolatus

De Sharptail mola is een soort van de maanvissen en is te vinden in tropische wateren. Andere veel voorkomende namen zijn onder meer puntstaartvis en slurfvis. Er is zeer weinig bekend over deze maanvis. De vis is belangrijk geworden voor de commerciële visserij voor de kust van Oost-Taiwan.


7. Maanvis (Mola mola) – 2.300 kilo

Een in 1910 gevangen maanvis met een geschatte massa van 1600 kilogram
Een in 1910 gevangen maanvis met een geschatte massa van 1600 kilogram

Een volwassen dier weegt gemiddeld 1 ton, en is 1,8 meter groot, maar er zijn ook exemplaren bekend die 2.300 kilogram wogen en 4 meter hoog waren bij de vinnen. De maanvis leeft in alle grote oceanen waar het klimaat gematigd tot tropisch is. De noordelijkste plaats waar ooit een maanvis is aangetroffen zijn de wateren rond Alaska.


6. Beloegasteur – 2.700 kilo

Beloegasteur
Beloegasteur

De Europese huso of beloega (Huso huso) is een steur die vooral in de Kaspische Zee en de Zwarte Zee leeft. Deze steur kan een ouderdom van 150 jaar bereiken. Er zouden exemplaren zijn gevonden met lengte van 8,6 meter en een gewicht van 2.700 kilogram.

De naam ‘beloega’ komt net als bij de witte dolfijn van het Russische белуга, dat een afgeleide is van belaja, wat ‘wit’ betekent.


Top 5 – Zwaarste vissen ter wereld


5. Reuzenmanta – 3.000 kilo

Reuzenmanta
Reuzenmanta

De reuzenmanta 0f grote duivelsrog heeft een spanwijdte tot 7 meter. De lengte is gemiddeld 4,5 meter en kan tot ruim 9 meter bedragen. De manta komt voor tussen de 35° N en 35° Z breedtegraad in alle tropische en sub-tropische oceanen voor. In de zomer komen ze ook wel vlak bij de kust.


4. Tijgerhaai – 3.110 kilo

Tijgerhaai
Tijgerhaai

De tijgerhaai vindt je in de tropische en subtropische, wat warmere en gematigde zeeën.


Top 3 – Zwaarste vissen ter wereld


3. Witte haai – 3.324 kilo

Witte haai
Witte haai

De witte haai heeft een kosmopolitische verspreiding met een sterke voorkeur voor kustwateren van de gematigde zones. Alleen de koude wateren rondom de polen worden gemeden.


2. Reuzenhaai – 19.000 kilo

Reuzenhaai
Reuzenhaai

Reuzenhaaien leven in alle wereldzeeën met een gematigd klimaat. In de Fundybaai (Canada) werd in 1851 een exemplaar van 12,27 meter gevangen,[2] het dier woog ruim 19 ton.


1. Walvishaai – 21.500 kilo

Walvishaai
Walvishaai

Walvishaaien vormen een bedreigde diersoort. Niettemin wordt er in ontwikkelingslanden nog wel op gevist. In de hele wereld zijn er slechts 1000 geregistreerde exemplaren.

Walvishaaien komen in alle wereldzeeën voor in het gebied tussen 30-40 graden noorderbreedte en 30-40 zuiderbreedte, maar in de oostelijke Atlantische Oceaan slechts tot de archipel Kaapverdië.