25 Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn

0
Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn
Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn

Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn

Dit is de LinkedIn Top Companies: een lijst met 25 bedrijven waar werknemers volgens deze website het beste carrière maken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over werk op deze website.


De methodiek die is gebruikt om te komen tot deze rangorde bestaat uit zeven elementen. Dit zijn:

  1. de mogelijkheid om hogerop te komen binnen het bedrijf;
  2. het leren van nieuwe vaardigheden;
  3. bedrijfsstabiliteit;
  4. externe carrièrekansen;
  5. bedrijfsaffiniteit;
  6. genderdiversiteit en
  7. opleidingsachtergrond.

Top 25 – Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn


25. ProRail

ProRail is de spoorwegbeheerder van Nederland, vergelijkbaar met Infrabel in België. Het bedrijf is daarbij verantwoordelijk voor het gehele spoorwegnet: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid.

Website: www.prorail.nl


24. HPE

The Hewlett Packard Enterprise Company is een Amerikaanse multinationale onderneming voor bedrijfsinformatietechnologie, gevestigd in Houston, Texas, Verenigde Staten. HPE werd opgericht op 1 november 2015 in San Jose, Californië, als onderdeel van de splitsing van het bedrijf Hewlett-Packard.

Website: www.hpe.com/nl/


23. Aegon

AEGON NV is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. Dit bedrijf heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azië. De onderneming biedt wereldwijd zo’n 30 miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan.

Website: www.aegon.nl


22. Arcadis

ARCADIS is een Nederlandse advies- en ingenieursonderneming. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en de Nederlandse hoofdzetel in Arnhem. Het bedrijf is wereldwijd actief op het gebied van infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu.

Website: www.arcadis.com


21. AB InBev

InBev is een brouwerijbedrijf dat het resultaat was van de fusie tussen het in België gevestigde bedrijf Interbrew en de Braziliaanse brouwer AmBev die plaatsvond in 2004. Het bestond onafhankelijk tot de overname van Anheuser-Busch in 2008, dat Anheuser-Busch InBev vormde.

Website: www.ab-inbev.nl


Zie hier de top 10 favoriete werkgever van Nederland 2021.


20. VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een Nederlandse aanbieder van televisie, internet en telefonie. Het bedrijf is in 2017 ontstaan na een fusie tussen de Nederlandse activiteiten van Liberty Global en Vodafone. Eind 2020 had het bedrijf 3.836.300 huishoudens als vaste klant en 5.189.800 SIMs als mobiele klant.

Website: www.vodafoneziggo.nl


19. MSD

MSD, in Canada en de Verenigde Staten opererend onder de naam Merck & Co, Inc., is een van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld. De firma heeft zijn hoofdkantoor in Kenilworth in de Amerikaanse staat New Jersey. In 1954 opende MSD zijn eerste kantoor in Nederland.

Website: www.msd.nl


18. Ericsson

Ericsson is een Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur, opgericht in 1876 als een reparatiewinkel voor telegrafieapparatuur door Lars Magnus Ericsson.

Website: www.ericsson.com


17. IKEA

IKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die, meestal door de koper zelf, in elkaar gezet moeten worden.

Website: www.ikea.com


16. EY

EY is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. Tot 30 juni 2013 was het bedrijf bekend onder de naam Ernst & Young. EY is een internationaal samenwerkingsverband van lokale lidfirma’s.

Website: www.ey.com


Zie hier de Top 10 vitaalste centrumgebieden van Nederland 2022.


Top 15 – Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn


15. Volkswagen AG

Volkswagen AG is de grootste autofabrikant in Europa en in omvang de tweede ter wereld. Het bedrijf wordt soms ook wel als de Volkswagen Group aangeduid. De hoofdvestiging bevindt zich in Wolfsburg, Nedersaksen.

Website: www.volkswagenag.com


14. Nike

Nike, Inc. is een Amerikaans concern en fabrikant van sportschoenen, sportkleding, sportuitrustingen en accessoires. Het bedrijf verkoopt zijn producten onder andere onder de merknamen Air Jordan, Nike Air Max, Nike Golf en Team Starter. Verder behoren de merken Converse en Hurley ook tot Nike, Inc.

Website: www.nike.com


13. Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een internationaal, niet-beursgenoteerd advies- en ingenieursbureau, dat in 2012 is ontstaan door een fusie van de ingenieursbureaus Royal Haskoning en DHV.

Website: www.royalhaskoningdhv.com


12. Deloitte

Deloitte Touche Tohmatsu is de grootste internationale organisatie op het gebied van de financiële en zakelijke dienstverlening. De Nederlandse memberfirm van de organisatie opereert onder de naam Deloitte.

Website: www2.deloitte.com


11. Philips

Koninklijke Philips is een Nederlands elektronicaconcern. Het heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar de wortels van het bedrijf liggen in Eindhoven.

Website: www.philips.nl


Top 10 – Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn


10. PwC

PricewaterhouseCoopers, afgekort PwC, is een internationaal accountants- en belastingadviseurbedrijf, met hoofdzetel in Londen. PwC Nederland behaalde het in het boekjaar 2011-2012 een omzet van bijna 700 miljoen euro met een bezetting van bijna 4500 medewerkers.

Website: www.pwc.nl


9. Atos

Atos is een Frans IT-bedrijf dat zich bezighoudt met systeemontwikkeling en consultancy. Het is in de Benelux onder meer actief op het vlak van het verwerken van betalingen, IT dienstverlening, Outsourcing, Consulting en Systeem integratie. Atos heeft 110.000 werknemers verspreid in 73 landen.

Website: www.atos.net


Zie hier de 10 banen die verdwijnen door ChatGPT en Artificial intelligence.


8. DSM

Koninklijke DSM NV is een Nederlands chemiebedrijf dat internationaal actief is en zich vooral toelegt op fijnchemie en biotechnologie. Het bedrijf is voortgekomen uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen, en de naam was dan ook oorspronkelijk een afkorting voor Dutch State Mines.

Website: www.dsm.com


7. The Kraft Heinz Company

The Kraft Heinz Company, beter bekend als Kraft Heinz, is een Amerikaans voedingsbedrijf dat is ontstaan ​​uit de fusie van Kraft Foods en Heinz en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois en Pittsburgh, Pennsylvania.

Website: www.kraftheinzcompany.com


6. Unilever

Unilever PLC is een multinationale onderneming op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. In 2016 behaalde het een omzet van € 52,7 miljard. Deze omzet werd voor 38% gegenereerd in Europa, voor 35% in Noord-Amerika en Latijns-Amerika en voor 27% in de rest van de wereld.

Website: www.unilever.nl


Zie hier de Top 10 populairste Nederlandse groeibedrijven bij werknemers 2022 cf LinkedIn.


5. Deltares

Deltares is een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond.

Website: www.deltares.nl


4. ING

ING Groep N.V. is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong. De bank is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep.

Website: www.ing.nl


Zie hier de Top 100 beste werkgevers 2022 volgens Forbes.


Top 3 – Beste Nederlandse werkgevers 2021 cf LinkedIn


3. TNO

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. De missie van TNO is mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Website: www.tno.nl


Zie hier de Top 50 grootste bedrijven van Nederland 2023 qua marktwaarde.


2. Capgemini

Capgemini is een Frans consultancybedrijf, dat zijn werkgebied in de ICT en consultancy heeft. Wereldwijd bood de multinational in 2017 aan meer dan 195.000 mensen werk. Het hoofdkantoor van de Capgemini Group is gevestigd in Parijs.

Website: www.capgemini.com


1. KPMG

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie. Er werken ruim 219.000 medewerkers in 147 landen. Ze leveren diensten op het gebied van audit, belasting en advies.

Website: www.home.kpmg/nl