3 medische ingrepen voor 2022

3 medische ingrepen voor 2022
3 medische ingrepen voor 2022

3 medische ingrepen voor 2022

Het nieuwe jaar is begonnen, wat betekent dat voor jou? Misschien is het de bedoeling dat je een medische ingreep ondergaat. Bijvoorbeeld een ooglaserbehandeling omdat je niet meer die bril wilt dragen.

Of een neuscorrectie omdat je onzeker bent over het feit dat je neus een vorm heeft die niet bij jou past. Misschien ervaar je al jaren pijn in de rug en kies je eindelijk eens voor die borstverkleining. We lichten de drie zojuist genoemde ingrepen uit.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website


Ooglaserbehandeling

Als je het zat bent om iedere keer maar weer een bril te moeten dragen of lenzen kun je kiezen voor een ooglaserbehandeling. Met behulp van een laser wordt minuscuul laagje van de derde laag van het hoornvlies verdampt.

Zo wordt het licht dat wordt gebogen veranderd. En het wordt groter of kleiner gemaakt afhankelijk of het verziend- of bijziendheid betreft. Er zitten bijna geen risico’s aan een ooglaserbehandeling en is geschikt voor de meeste mensen die een goede gezondheid hebben.

Het nadeel is wel dat de behandeling uit eigen zak betaald moet worden. De zorgverzekering biedt geen vergoeding tenzij het een medische noodzaak betreft. Ogen laten laseren? Neem contact op met Visus Oogkliniek.


Neuscorrectie

Het corrigeren van de neus kan een hele grote verandering zijn aan je uiterlijk. Het is mogelijk om de grootte aan te passen maar ook met de vorm kan wat gedaan worden. Vaak wordt er een snee gemaakt aan de binnenkant van de neus en kan er vervolgens vorm aan aan worden gebracht.

Een behandeling duurt tussen de één en twee uur. Een neuscorrectie kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat het aangezicht natuurlijker is. Een neuscorrectie wordt niet vergoed door de zorgverzekering.


Borstverkleining

Als je pijnklachten hebt door borsten die te groot zijn is er een mogelijkheid om een borstverkleining te ondergaan. Er zal weefsel worden verwijderd uit de borsten om zo de grote te verminderen. Het kan ook zijn dat de tepelhof kleiner wordt gemaakt zodat de verhoudingen correct blijven.

Een borstverkleining wordt volledig vergoedt door je zorgverzekering mits er bewezen wordt dat de klachten die je hebt ook daadwerkelijk daardoor komen. Tevens is het belangrijk dat je geen hogere BMI hebt dan 30. Een medische ingreep is dan niet mogelijk.