30 Beste Disneyfilms aller tijden

Beste Disneyfilms aller tijden
Beste Disneyfilms aller tijden

Beste Disneyfilms aller tijden

Walt Disney Animation Studios is de centrale animatiedivisie binnen Walt Disney Studio Entertainment.

Deze divisie is verantwoordelijk is voor de productie van de wereldberoemde tekenfilms. Sinds 1934 bestaat de divisie inmiddels, eerst als onderdeel van Walt Disney Productions, maar na de reorganisatie van het concern in 1986 kwam ze als een los onderdeel binnen het mediaconglomeraat te staan. De films worden gedistribueerd door Walt Disney Pictures.


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 30 – Beste Disneyfilms aller tijden


30. Pocahontas

29. The Hunchback of Notre Dame

28. Cinderella

27. Treasure Planet

26. 101 Dalmatians


Top 25 – Beste Disneyfilms aller tijden


25. Big Hero Six

24. The Aristocats

23. Mulan

22. Peter Pan

21. Robin Hood


Zie hier de Top 100 beste films 2022 volgens IMDb.


20. Zootropolis

19. Dumbo

18. Fantasia

17. Lilo & Sitch

16. The Nightmare Before Christmas


Zie hier de Top 10 beste documentaires 2021: IMDb & Rotten Tomatoes.


15. Hercules

14. Tangled

13. Frozen

12. Snow White and the Seven Dwarves

11. Moana


Top 10 – Beste Disneyfilms aller tijden


10. Sleeping Beauty (1959)


9. The Jungle Book (1967)


8. Pinocchio (1940)


7. Alice in Wonderland (1951)


6. The Muppet Christmas Carol (1992)


Top 3 – Beste Disneyfilms aller tijden


5. Aladdin (1992)

Jafar, de verraderlijke grootvizier van de sultan van Agrabah, heeft de Grot der Wonderen gevonden. In deze magische grot ligt een lamp verborgen die de vinder kan helpen de macht in handen te krijgen. Gazeem, de man die door Jafar is ingehuurd om de lamp te gaan halen, blijkt echter niet degene te zijn die is uitverkoren om de grot in te mogen; alleen een ‘ruwe diamant’ mag de grot betreden.

De film won 2 Oscars voor beste muziek en beste nummer, voor A Whole New World.


4. Mary Poppins (1964)

Mary Poppins won een Oscar voor beste visuele effecten. Beroemd uit de film is met name het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en de gelijknamige song.


Top 3 – Beste Disneyfilms aller tijden


3. The Little Mermaid / De kleine zeemeermin (1989)

De mooie jonge zeemeermin Ariël is een van de dochters van koning Triton, wiens verborgen rijk diep onder de zeespiegel ligt. Ariël heeft een obsessie voor de mensenwereld en alle spullen van de mensen, iets wat haar vader absoluut niet kan waarderen omdat hij de mensen hartgrondig haat. Hij wijst daarom zijn hofmuzikant, de krab Sebastiaan, aan om op haar te letten.


2. Beauty And The Beast (2017)

Belle is een jonge vrouw, die door een beest gevangen wordt gehouden in zijn kasteel. Het beest blijkt een vervloekte prins te zijn, die de vloek alleen maar kan verbreken, als hij de ware liefde vindt.

De film behaalde een recordopbrengst in de Verenigde Staten tijdens een openingsweekend in maart met een opbrengst van circa 170 miljoen US$. Beauty And The Beast ontving overwegend positieve kritieken van de filmcritici, met een score van 70% op Rotten Tomatoes.


1. The Lion King (1994)

In de Afrikaanse savanne wordt de leeuw Simba geboren uit het koningspaar van de savanne, koning Mufasa en koningin Sarabi. Terwijl Simba uitgroeit tot een nieuwsgierig en avontuurlijk welp, kan hij nauwelijks wachten tot de dag komt dat hij het overneemt als de nieuwe leeuwenkoning. Maar Simba’s oom Scar daarentegen wil zelf de troon overnemen. Dus Scar vermoordt Mufasa en legt Simba de schuld, zodat Simba geen andere keuze ziet dan de savanne te verlaten en Scar de troon te laten bestijgen op de Koningsrots.

In totaal won de film 36 prijzen en werd de film 29 keer genomineerd.