42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel

0
42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel
42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel

42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel, zo blijkt uit onderzoek

Worden we allemaal konijntjes? Zo’n 42% van de consumenten wereldwijd is van plan om de komende tien jaar plantaardig voedsel te vervangen door vlees. Dit blijkt uit een nieuwe studie. Lee meer…


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel, zo blijkt uit onderzoek


Dit alles blijkt uit de Grains Of Truth-studie, uitgevoerd door het wereldwijde inzichten- en adviesbureau GlobeScan en EAT. Zij ondervroegen 30.000 consumenten in 31 landen wereldwijd. Zij vroegen naar gezondheid, duurzaamheid en voedselzekerheid.

Volgens het rapport voelt 51% van de respondenten zich onzeker over de huidige voedselvoorziening. Dit mede als gevolg van COVID-19, oorlog en klimaatverandering.


Zie hier is rood vlees slecht voor je? Wetenschap geeft antwoord


Kenia (77%), Brazilië (73%) en Colombia (72%) toonden de grootste bezorgdheid over voedselonzekerheid. Dit terwijl India (19%), Saoedi-Arabië (33%) en Egypte (35%) het minste rapporteerden.


Zorgen over voedseltekorten

Elders zei 60% van de ondervraagden zich zorgen te maken over voedseltekorten. Ook zegt 92% zegt de prijs van hun winkelmandje de afgelopen drie maanden is gestegen.


Zie hier de Top 10 meest gebruikte BBQ vlees in Nederland.


Colombia, Peru, Kenia, Mexico, Brazilië, Argentinië en Zuid-Afrika maken zich het meest zorgen over voedseltekorten. Dit terwijl China (16%), Hong Kong (24%) en Zuid-Korea (28%) zich het minst zorgen maken.


Zie hier de Top 10 beste vegan steden ter wereld 2022 volgens HappyCow.


Ongeveer 60% van de consumenten zei dat ze meestal gezond eten, en 22% eet vegetarisch of veganistisch, vergeleken met 17% in 2019.

Vietnam (38%) is het meest geïnteresseerde land in het eten van plantaardig voedsel, met Thailand (37%) op de tweede plaats en Brazilië (22%) op de derde plaats.

Uit het rapport blijkt dat 89% van de consumenten milieuvriendelijke en verantwoorde voeding waardeert, en 64% zegt bereid te zijn er meer voor te betalen.


‘Verergerde angst van de consument’

“Dit tijdige onderzoek geeft inzicht in hoe stijgende voedselprijzen, de illegale invasie van Oekraïne door Rusland en klimaatverandering de angst van consumenten over voedselonzekerheid hebben verergerd”, aldus Chris Coulter, CEO van GlobeScan.


Zie hier de Top 25 meest geproduceerde voedingsmiddelen ter wereld 2022.


“Toch lijkt er een hoopvolle verschuiving te zijn naar meer gezond en duurzaam eten bij consumenten. Plantaardige diëten zijn in opkomst in alle delen van de wereld en consumenten worden zich steeds meer bewust van het verband tussen klimaatverandering en voedselkeuzes.”


Zie hier de top vijf: vleesetende planten (mooie foto’s en filmpje)


Geef een reactie