5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is

5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is
5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is

5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is

Koffie. Het is het zwarte goud waarvan je wakker wordt in de ochtend en gedurende de dag een opkikker krijgt als je aan het werk bent. Goede koffie is daarbij een must. Want als de koffie lekker is, stijgt het werkgeluk onder de koffiedrinkers.

En dat is weer fijn voor de werkgever. Gio Coffee heeft koffiemachines voor ieder bedrijf en garandeert echt heerlijke koffie. Maar, naast werkgeluk, wat maakt goede koffie zo noodzakelijk op het werk?


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


1. Koffie maakt alert

We weten het allemaal; een kop koffie bevat cafeïne en cafeïne maakt je alert en productiever. Denken aan een goede kop koffie helpt je al beter te focussen.

Maar dan moet de koffie wel goed zijn van smaak, want anders wordt het niet gedronken. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk, maar dat de smaak lekker moet zijn, is belangrijk.


2. Koffie verbindt

Even samen een bakkie doen verbindt werknemers onderling. Bij de koffiemachine wordt nog wel eens een praatje gemaakt en dat brengt verbinding tussen de collega’s. Er wordt gesproken over familie, wat je in het weekend hebt gedaan, hoe de vakantie was en over de sportwedstrijden van de avond ervoor.

Samen koffie (of thee) drinken brengt je dus nader tot elkaar en dat is goed voor het ‘wij’-gevoel binnen het bedrijf. Bovendien werk je dan veel hechter samen. Hoe lekkerder de koffie, hoe vaker collega’s elkaar treffen voor een verbindingsmoment.


3. Koffie helpt bij de productiviteit

Stel, je zit al de hele dag achter die computer en komt geen steek verder. Je ziet dat je collega daar ook last van heeft. Ga dan even samen een kop koffie drinken.

Loop dan niet meteen terug naar het bureau, maar ga in de kantine zitten of haal een frisse neus in de groene binnentuin. Vervolgens heb je de tijd om even met elkaar te sparren over het werk. Koffie helpt je om zo de rust te nemen tot andere inzichten te komen.


4. Koffie is gezond

Wist je dat koffie in een gezond voedingspatroon past? Volgens het Voedingscentrum kan het zelfs bepaalde aandoeningen helpen voorkomen. Dit effect treedt op bij het drinken van twee tot vier koppen koffie per dag.


5. Koffie is je visitekaartje

Wanneer er gasten op kantoor komen voor een overleg dan bied je ze allereerst iets te drinken aan. Meestal is dat koffie. Als de nodige cappuccino’s en kopjes zwart zijn gehaald, dan begint het gesprek. Wist je dat potentiële klanten en partners de kwaliteit van de koffie mee laten wegen in hun besluit om met je in zee te gaan?

Het is echt waar. Je product of dienst kan goed en betrouwbaar zijn, maar als de koffie niet lekker is, gaat de potentiële investeerder toch naar een ander. Zorg dus voor lekkere koffie op de zaak.


Er zijn vast nog veel meer redenen waarom goede koffie op het werk een must is. Gio Coffee weet er in ieder geval alles van.