5 tips om je werk beter te organiseren

0
5 tips om je werk beter te organiseren
5 tips om je werk beter te organiseren

5 tips om je werk beter te organiseren

Druk, druk druk en daarom volgen er hier een aantal geweldige gratis tips om je werk beter te organiseren. Want ook wij worden hier zo af en toe helemaal waus van de dingen die we moeten doen en zouden willen doen.

Kent u dat: een bureau vol met papieren, een e-mail box vol met onbeantwoorde mailtjes, etc. etc. Nu is er geen excuus meer mogelijk want deze tips maken een eind aan alle ellende!


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


5 tips om je werk beter te organiseren


1. Plan je dag met wat je wilt doen en stel prioriteiten

Heel handig is om de avond voor een nieuwe dag eens te kijken wat je wanneer je wilt gaan doen. Doe ze ook in een prettige volgorde, maar start met gelijk ’s morgens met de meest vervelende klussen!


2. Zorg voor haalbare doelstellingen

Het is onmogelijk om alles te doen op één dag. Kijk ook eens hoeveel tijd je vaste klussen in beslag nemen. Je zult schrikken: het duurt langer als dat je gedacht zou hebben.

Ook hebben we de spoedklusjes tussen door, die alles weer in de war kunnen brengen. Hou daar met plannen rekening mee.


Zie hier negen tips om effectief te studeren.


3. Luister naar je lichaam

Je weet vast wel wanneer je welke arbeid moet verrichten. Als je veel moet lezen, kan dat misschien het beste ’s avonds. Als je scherp moet zijn, doe dat dan op je meest geconcentreerde momenten op een dag.


4. Ruim je bureau op, sorteer en gebruik het cilindrisch archief

De jager verzamelaar in ons zorgt er voor dat we vaak te veel bewaren en alles op ons bureau opstapelen. Zorg aan het einde van de dag dat je bureau leeg is, zodat je ’s morgens weer fris en fruitig kan beginnen. Doe dit ook met je mailbox: gooi heel veel weg, als het echt belangrijk bleek te zijn, krijg je wel een herinnering.


Zie hier De Top 25 beste werkplekken in Europa 2022.


5. Delegeer, zeg nee en gebruik hulpmiddelen

Je kunt het niet alleen en als je het netjes vraagt zijn anderen altijd bereid je te helpen en je hoeft natuurlijk ook niet altijd alles te doen. Outlook, op je iPhone, Dropbox, Evernote overal kun je gebruik van maken om je dag opgeruimd door te komen.


 

Geef een reactie