6 tips voor videomarketing voor je bedrijf

6 tips voor videomarketing voor je bedrijf
6 tips voor videomarketing voor je bedrijf

6 tips voor videomarketing voor je bedrijf

Nederland kent een groeiend aantal bedrijven. Dat betekent dat je als ondernemer op moet vallen; wil je gezien worden door potentiële klanten. Onze tip? Start met video marketing, dé manier om je bedrijf of merk in het zonnetje te zetten. In dit artikel lees je enkele tips voor videomarketing voor je bedrijf, waaronder een video laten maken.


1. Lever interessante content

Videomarketing begint met goede en interessante content. Je moet iets te melden hebben; iets waar mensen naar op zoek zijn en wat ze boeit. Zorg er daarom voor dat je een interessant verhaal hebt waarbij mensen willen doorkijken.

Een videokanaal zoals YouTube checkt nu zelfs hoe lang mensen blijven hangen bij een video. Des te langer ze een video bekijken, des te hoger die video in de zoekresultaten zal staan.


2. Pak het professioneel aan: video laten maken

Wat ook belangrijk is, is om videomarketing professioneel aan te pakken. Zo kun je een video laten maken door een extern bedrijf dat hierin gespecialiseerd is of kun je zelf aan de slag gaan met video’s maken op een bepaald niveau.

Het hoeft écht niet veel geld te kosten om een kwalitatieve video in elkaar te zetten waarin ook nog eens iets zinnigs wordt verteld. Zolang het geheel er maar professioneel uitziet. Daar kan een externe professional je sowieso bij helpen.


3. Maak niet te lange video’s

Waar je zeker op moet letten in het kader van videomarketing is de lengte van de video’s. Let erop dat je video’s niet te lang zijn. Sterker nog: hoe korter de video des te beter. Niemand heeft tijd om een video van tien minuten te bekijken.

Ga liever voor een video van twee minuten of korter. Als jij je boodschap over weet te brengen in enkele minuten en het slaat ook nog eens aan dan ben je pas een goede storyteller.


4. Gedraag je zo natuurlijk mogelijk

Wanneer je normaal gesproken niet voor de camera staat, kan het in het begin een beetje wennen zijn om op beeld te moeten spreken. Probeer je vooral niet anders voor te doen dan je bent. Klanten moeten een klik krijgen met jouw bedrijf of merk, dus het zou gek zijn als je in een video totaal anders lijkt.

Gedraag je daarom zo natuurlijk mogelijk en oefen waar nodig. Oefen bijvoorbeeld voor de spiegel of maak eerst een paar video’s op proef om te wennen aan het praten voor de camera.


5. Actie en reactie: doe aan social sharing

Focus je met videomarketing ook vooral op social sharing. Het is je doel immers om gezien te worden. Gebruik social media zoals LinkedIn om je boodschap te verspreiden.

Kijk maar eens op de tijdlijn van je eigen LinkedIn – videocontent werkt daar waarschijnlijk als een malle. Probeer zoveel mogelijk interactie te veroorzaken, want ook daarmee komt je video hoger in de zoekresultaten van social media te staan.


Zie hier de top 10 meest succesvolle merken 2022.


6. Plaats je video op het juiste moment online

Waar je misschien nog niet aan dacht, maar wat wel heel erg belangrijk is, is dat je je video op het juiste moment online zet. Voor ieder sociaal platform zijn andere dagen en tijden wenselijk.

Over het algemeen liggen de tijden meestal rond 07:00 uur, 10:00 uur, 15:00 uur en 20:00 uur. Het is aan te raden om per sociaal medium te kijken wat de beste tijden zijn voor het plaatsen van video’s om zoveel mogelijk views te krijgen. Voor LinkedIn geldt dat om 09:00 uur ‘s ochtends of tussen 19:00 en 20:00 uur in de avond.