Afvallen door meer water te drinken
Zoveel werk is het niet, dat afvallen. Je kunt heel simpelweg afvallen door meer water te drinken. Dat hebben wij niet bedacht, maar valt te lezen in een artikel van de Journal of Human Nutrition and Dietetics. Hier meer over afvallen door water te drinken.
Afvallen door meer water te drinken
De kern van dit onderzoek is dat als je per dag drie tot vier glazen water extra drinkt je tussen de 68 en 2.015 calorieën op een dag minder gebruikt.
Het onderzoek bracht ook aan het licht dat onder de 18.000 mensen die daadwerkelijk ook een paar glaasjes gemeentepils extra tot zich namen, lager scoorden op verzadigde vetten, suiker en cholesterol. Water verklaren we bij deze als de wonderolie van de 21e eeuw.
Iemand die drie glazen water extra dronk gebruikte gemiddeld 5 tot 18 gram minder suiker op een dag en ook het de cholesterol consumptie verminderde ergens tussen de 7 en 21 gram.
Professor Ruopeng An zegt het!
De effecten waren volgens professor Ruopeng An van de Universeit van Illinois gelijk onder alle deelnemers. Sexe, huidskleur, inkomen, lichaamsgewicht, water drinken sorteerde bij alle deelnemers eenzelfde resultaat.
“This finding indicates that it might be sufficient to design and deliver universal nutrition interventions and education campaigns that promote plain water consumption in replacement of beverages with calories in diverse population subgroups without profound concerns about message and strategy customisation.”
Ruopeng An van de Universiteit van Illinois, Huftington Post, 2 maart 2016
Een paar glazen water extra helpt echt!
Gemiddeld dronken de deelnemers aan dit onderzoek zo’n 4,2 glazen aan water per dag. Gemiddeld namen zij 2.157 calorieën per dag tot zich, waarvan 125 uit die heerlijke zoet drankjes en 432 uit vette happen. Als deelnemers hun water consumptie met 1% verhoogden ontstond er al een significante afname van het gebruik aan calorieën.
Bron: R. An, en J. McCaffrey, Plain water consumption in relation to energy intake and diet quality among US adults, 2005–2012, Journal of Human Nutrition and Dietetics, 22 februari 2016