, ,

Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden: 90 jaar en meer

Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden

Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden: 90 jaar en meer

Aan alle alcohol- en koffiedrinkers: steek de vlag maar uit! Je leeft mogelijk langer dan de mensen die deze dranken die niet tot zich nemen. Een nieuwe studie van de University of California Irvine ontdekte dat mensen die matige hoeveelheden alcohol of koffie dronken langer leefden dan degenen die zich onthielden van koffie en alcohol. Lees meer…

 

Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden

Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden

Lees hier->>> meer over gezondheid op deze website…


Alcohol en koffie zorgen dat je oud kan worden: 90 jaar en meer


Verder bleek uit deze studie dat mensen die na hun zeventigste wat te zwaar zijn, langer leven dan de mensen met ondergewicht.

De “90+ Study” begon in 2003 met als doel het bestuderen van de aller oudsten, volgens de studie de snelst groeiende leeftijdsgroep in de Verenigde Staten.

“Meer dan 1.600 mensen hebben zich ingeschreven.” vertellen de auteurs van het onderzoek. “Omdat er weinig bekend is over mensen die de mijlpaal van 90 bereiken, is de opmerkelijke toename van het aantal oudste ouderen een prioriteit voor de volksgezondheid om zowel de kwaliteit van leven als het aantal jaren te bevorderen.”

De auteurs wilden weten waarom mensen ouder dan 90 jaar worden. Onderzoekers bezochten de deelnemers om de zes maanden om neurologische en neuropsychologische tests uit te voeren en ook om de cognitieve en fysieke conditie te meten. Onderzoekers gebruikten informatie over dieet, activiteiten, medische geschiedenis, medicijnen en vele andere factoren om te bepalen wat mensen helpt om de 90 jaar te halen.

Hier zijn enkele belangrijke bevindingen van het onderzoek, zoals vermeld in de samenvatting van het onderzoek:

  • Mensen die matige hoeveelheden alcohol of koffie dronken, leefden langer dan degenen die zich onthielden.
  • Mensen die na hun zeventigste wat te zwaar zijn, leefden langer dan de mensen met ondergewicht.
  • Meer dan 40% van de mensen van 90 jaar en ouder lijdt aan dementie, terwijl bijna 80% gehandicapt is. Beide komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
  • Ongeveer de helft van de mensen met dementie ouder dan 90, heeft te weinig aantasting in de hersenen om hun cognitieve verlies te verklaren.

Zie hier de top 20 grootste koffie producerende landen 2021.


Bron en meer informatie: 90 plus Study, Claudia Kawas, Maria Corrada en anderen, UCI Mind


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie