, ,

Alcohol zorgt voor de dood van één op twintig mensen in onze wereld

Alcohol zorgt voor de dood van één op twintig mensen in onze wereld

Alcohol zorgt voor de dood van één op twintig mensen in onze wereld

Ruim drie miljoen mensen wereldwijd verkortten wereldwijd hun leven in 2016 door het nuttigen van alcohol. Dat zijn er nogal wat: 1 op de 20 doden over de hele wereld. Dit kunnen we opmaken uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). En het lijkt nogal een mannenkwaaltje. Lees meer voor alcohol en het leven…


Lees hier->>> meer interessante artikelen en feiten over gezondheid en eten en drinken op deze website…


Alcohol zorgt voor de dood van één op twintig mensen in onze wereld

De onderzoekers zagen dat 28 procent van de mensen die vroegtijdig heengaan door alcoholgebruik het gevolg is van verwondingen zoals auto-ongelukken, ongevallen of geweld. 21 procent gaat heen omdat er problemen met de spijsvertering zijn. Dan overlijdt er ook nog eens 19 procent was door hart- en vaatziekten. Verder zijn er bijvoorbeeld nog anderen die het loodje leggen door infectieziekten, kanker, psychische stoornissen en andere gezondheidsproblemen.


Far too many people, their families and communities suffer the consequences of the harmful use of alcohol through violence, injuries, mental health problems and diseases like cancer and stroke. It’s time to step up action to prevent this serious threat to the development of healthy societies.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directeur-Generaal van de WHO.


Ongeveer 75 procent van de sterfgevallen door alcohol zijn mannen.

De WHO zegt dat meer dan 280 miljoen mensen lijden aan alcoholgebruiksaandoeningen. Het hoogste percentage met zo’n aandoening komt bijgevolg uit de Europese regio. Ook in Noord-, Zuid- en Midden-Amerika zijn er meer problemen dan gemiddeld. Mensen met een alcoholprobleem daarnaast vaker voor in landen met een hoog inkomen zegt dit WHO-onderzoek.

Een functionaris van de WHO zegt dat alle landen meer kunnen doen om alcoholmisbruik en alcoholgerelateerde sterfgevallen te verminderen. Zo zou je bijvoorbeeld alcoholische dranken meer moeten belasten, beperkingen opleggen op alcoholgerelateerde advertenties en de beschikbaarheid ervan te beperken.

Proost!!!


Zie hier de Top 10 Europese Landen met hoogste percentages alcoholisme 2022.


Bron en meer informatie: WHO: Harmful use of alcohol kills more than 3 million people each year, most of them men, 21 september 2018


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie