Advertentie

Ali Akgün

Aliekber Akgün
(Alkmaar, 18 januari 1974 – Istanboel, 24 december 2014)


Ali Akgün
Ali Akgün

Zie hier ->>> 100 grootste criminelen van Nederland
Zie hier ->>> De Nederlands misdaadencyclopedie
Zie hier ->>> Alle Liquidaties in Nederland
Zie hier ->>> Boeken over Nederlandse criminaliteit
Zie hier ->>> Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

Akgün is een talentvolle voetballer bij de Amsterdamse Türkiyemspor. Hij is aanvoerder van het eerste elftal dat jarenlang de hoofdklasse domineert. Hij vertrekt als hij ruzie krijgt met de van drugshandel verdachte en in 2007 vermoorde clubvoorzitter Nedim Imaç.

Advertentie

Tijdens zijn leven onderhoudt Akgün bijvoorbeeld nauwe contacten met Dino Soerel. Peter la Serpe noemt Akgün één van de opdrachtgevers voor de moord op Cees Houtman in 2005. Ook valt zijn naam bij de moord op Thomas van der Bijl en de  eerder genoemde Imaç.


Zowel in Nederland als Turkije was het een grote jongen in de drugshandel. Akgün zat al heel lang in de wereld van de georganiseerde misdaad.

Gerlof Leistra, Elsevier


Nog voor de uitspraak in het Passage proces wordt Akgün vrijgelaten, vlak voor Kerstmis 2012. Hij vertrekt naar Istanboel waar hij  het breed laat hangen. Hij koopt een villa van zes miljoen euro rijdt rond in een Bentley en een Ferrari.

Eén van de vijanden van Akgün is Atilla Önder, een vriend van de vermoorde Cees Houtman. Ook is Akgün een goede bekende van Samir Bouyakhrichan, de Amsterdams-Marokkaanse drugshandelaar die in augustus 2014 is geliquideerd vlakbij Marbella.

Begin 2013 wordt Akgün vrijgesproken in het grote Passageproces. Hij is één van de hoofdverdachten. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij de opdracht hebben gegeven voor de eerder genoemde moorden.

Hij wordt op 24 december 2014 in zijn Bentley met automatische wapens onder vuur genomen als hij staat te wachten voor een stoplicht in  Istanboel.advertentie