Alle automerken uit Nederland (ook die ooit hebben bestaan)

0
Spijker - Alle automerken uit Nederland (ook die ooit hebben bestaan)
Spijker - Alle automerken uit Nederland (ook die ooit hebben bestaan)

Alle automerken uit Nederland (ook die ooit hebben bestaan)

Zoveel zijn het er niet, of missen we er een aantal? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Alle automerken uit Nederland (ook die ooit hebben bestaan)


DAF (Van Doorne’s Automobiel Fabriek)

Opgericht in 1928 en was een bekend Nederlands automerk dat personenauto’s, vrachtwagens en bussen produceerde. DAF is later overgenomen door het Amerikaanse PACCAR, maar de productie van vrachtwagens wordt nog steeds voortgezet onder de merknaam DAF.


Zie hier alle auto musea in Nederland.


Spyker

Opgericht in 1880 en was een Nederlands automerk dat luxe sportwagens produceerde. Het merk is nieuw leven ingeblazen in 2000. Spyker heeft toen een beperkt aantal modellen geproduceerd voordat het in financiële problemen kwam en werd overgenomen door andere bedrijven.


Donkervoort

Opgericht in 1978 en is een Nederlands automerk dat bekend staat om zijn lichtgewicht sportwagens. De auto’s van Donkervoort zijn handgemaakt en worden vaak beschouwd als extreem snel en wendbaar.


Zie hier de snelste ronde op Nürburgring is van de NextEV Nio EP9 – Top 100 met beelden.


Burton

Opgericht in 1998 en is een Nederlands automerk dat zich specialiseert in het bouwen van replica’s van de klassieke Engelse sportwagen. Denk bijvoorbeeld aan de Lotus Seven. Burton-auto’s zijn bekend om hun retro-uitstraling en minimalistische ontwerp.

Website: www.burtoncar.com


Vencer

Opgericht in 2010 en is een Nederlands automerk dat high-performance sportwagens produceert. Het eerste model van Vencer, de Sarthe, is geïntroduceerd in 2013. it model wordt gekenmerkt door zijn opvallende uiterlijk en krachtige prestaties.


Lightyear

Opgericht in 2016 en is een Nederlands automerk dat zich richt op de productie van elektrische voertuigen met zonne-energie. Het eerste model van Lightyear, de Lightyear One, is in 2019 gepresenteerd. Deze auto heeft zonnepanelen geïntegreerd in het dak van de auto om de actieradius te vergroten.


Zie hier de Top 10 populairste Nederlandse groeibedrijven bij werknemers 2022 cf LinkedIn.


Pal-V

Opgericht in 2008 en is een Nederlands automerk dat zich specialiseert in het ontwikkelen van vliegende auto’s. Het eerste model van Pal-V, de Liberty, is in 2018 gepresenteerd. Deze auto de mogelijkheid om te rijden op de weg en te vliegen in de lucht.


Geef een reactie