, , , , ,

Alle Belgische automusea op een rij

Alle Belgische automusea op een rij

Alle Belgische automusea op een rij

Hier een overzicht van alle Belgische, zowel Vlaamse als Waalse, automuseums op een rij.

Ze staan er nog niet allemaal, maar ze zeker in de nabije toekomst er zo goed als mogelijk allemaal komen te staan. Missen we nog Belgische automusea die de moeite waard zijn, dan horen we dat graag.


Lees hier ->>> meer over België op deze website…


Alle Belgische automusea op een rij


Autoworld – Brussel

Van de website:
Dankzij de inzet van Ghislain Mahy en zijn familie, de zachte maar zo onomkeerbare overredingskracht van de toenmalige Kroonprins, de latere Koning Albert II, het samenvallen van ministeriële verantwoordelijkheden van wijlen Vice-Voorzitter van Autoworld, Minister Louis Olivier, destijds belast met Openbare Werken en van Voorzitter Herman De Croo, acht jaar lang aan het hoofd van het Belgisch Departement van Verkeerswezen, werd in 1986 in Brussel een prachtig jubileumpaleis omgetoverd tot een schatkamer van de autogeschiedenis, kleurrijk, pedagogisch en evolutief uitgebouwd.

Adres
Jubelpark 11
1000 Brussel

Website: www.autoworld.be


De Smoufelbeekhoeve – Donk (Maldegem)

Van de website:
Ons museum is opgesplitst in 3 delen. Onze historische wagenmakerij, de grote schuur met een grote verzameling oude werktuigen vanop het platteland en onze verzameling oldtimer tractoren.

Adres
Donkstraat 59
9990, Donk

E-mail: smoufelbeekhoeve@proximus.be
Website: www.smoufelbeekhoeve.be


Zie hier de Top 10 leukste musea in Brussel 2022.


Mahymobiles – Leuze-en-Hainaut

Van de website:
Er was eens … de Mahy verzameling, ongeëvenaard door haar veelzijdigheid, uniek in de wereld! Alles wat betrekking heeft tot de automobiel en het wegvervoer sedert 1895 is vertegenwoordigd te Mahymobiles. Elk voertuig heeft een verhaal of een anekdote, en alles straalt passie uit.

Adres
Rue Erna 3
7900 Leuze-en-Hainaut

Website: www.web.mahymobiles.be


Abarth Works Museum – Lier

Van de website:
Guy Moerenhout was one of the very last Abarth rally racers, supported by Fiat Auto Belgio. He has been the owner of a Car & Tuning Workshop since 1971, and decided in 1997 to let everyone enjoy the benefit of his experience and knowledge about all matter Abarth. Since 2007 he is the proud owner of the ‘Abarth Works Museum’ in Lier.

Adres
Industriestraat 1
2500 Lier

E-mail: guy@abarth-gmr.be
Website: www.abarth-gmr.be


American Fifties Collection – Nivelles

De collectie bevat zo’n 50 Amerikaanse voertuigen

Adres
Rue du Travail 1B
1400 Nivelles

E-mail: americanfifties.car@skynet.be


Zie hier de 12 Iconische auto’s van achter het IJzeren Gordijn.


Oldtimer Motoren Museum – Oudenburg

Van de website:
Motorliefhebbers halen hun hart op in dit Oldtimer Motoren Museum. De collectie telt ondertussen maar liefst 120 motorfietsen, scooters en bromfietsen en een tiental historische fietsen uit de periode 1900-1978. Van een Solex uit de jaren ’50 en een Cyclotracteur uit de jaren ’20, Italiaanse Vespa’s tot en met klassiekers van Ducati, BMW, Guzzi. Een pittige rondleiding maakt het geheel helemaal af!

Adres
Groenedijkstraat 5
8460 Oudenburg

E-mail: info@grd.be
Website: www.grd.be


Automuseum Oldtimer – Reninge

Van de website:
Dit museum bevat een unieke collectie van 95 oldtimers vanaf 1899 tot in de jaren ’70 plus een twintigtal een oude moto’s. Alles is mooi gedecoreerd met enkele oude publiciteiten alsook mannequinpoppen in de klederdracht van vroeger. Samen met de Cafetaria en het Shopping Center is het een ideale plaats voor een namiddaguitstap voor scholen of met familie, met vrienden of met een club voor zowel een verrassingsreis als een geplande reis.

Adres
Tempelare 12
8647 Reninge

Website: www.oldtimermuseum.be


Gambrinus Drivers Museum – Romedenne (Philippeville)

Het Gambrinus drivers museum is gevestigd in een oude mouterij-brouwerij-hoeve uit de 19e eeuw. Het museum is gewijd aan brouwerijvrachtwagens. Gambrinus is de koning van het bier. Tot omstreeks 1930 waren de brouwerijen de grootste afnemers van vrachtwagens. Het museum telt 20 vrachtwagens en 50 thematische vitrines.

Adres
Fontaine Saint-Pierre 2A
5600 Romedenne

Website: www.gambrinus-drivers-museum.be


Museum van het Circuit Spa-Francorchamps – Stavelot

Van de website:
Het museum is in 1984 geopend en sinds 2002 maakt het, samen met het museum van Het Prinsendom en het museum Guillaume Appollinaire, deel uit van het museumcomplex ETC (Espace-Tourisme-Culture). Het museum is ondergebracht in de Abdij van Stavelot.

Adres
Cour de l’Abbaye
4970 Stavelot

Website: www.musee-circuit.be


Forgotten Times Zandvliet – (Antwerpen)

Van de website:
De bezoeker van het Forgotten Times Museum krijgt meteen zin om zich opnieuw een vetkuif aan te meten want James Dean en Elvis lijken hier nog te wonen. De laatste Studebaker Avanti staat hier nog te blinken naast een Harley-Davidson van 1926. De eer van de oudste motor gaat naar een NSU van 1910 maar je vindt er ook een FN van 1928, dé Bon Jovi Bike en als laatste aanwinst een Kawasaki Martin uit 1979. Er is ook een apart hoekje voorzien voor de typische compacte Mustang motoren en we zien ook enkele mini Harley’s.

Adres
Zoutestraat 190
2040 Zandvliet (Antwerpen)

Website: www.americanlegend.be


Overige musea


IFA – Automobielmuseum

Berlaarbaan 285, 2860 Sint-Katelijne-Waver

In deze garage staan enkele prachtige Trabants, Wartburgs en Barkassen. In totaal tweeëntwintig modellen van bouwjaar 1953 tot en met 1991 staan tentoongesteld.


Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Parc du Cinquantenaire, 1000 Brussel


Moto-Retro Museum

Hellestraat 4, 3670 Ellikom-Meeuwen


Musée Auto Retro – Trooz

Grand Rue 216, 4870 Trooz


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie