, , ,

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije sinds 1986

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije sinds 1986

De Grand Prix van Hongarije wordt sinds 1986 jaarlijks gehouden op de Hungaroring in Mogyoród bij Boedapest. De eerste winnaar ooit was in 1986 de Williams-rijder Nelson Piquet. De Belgische Formule 1 coureur Thierry Boutsen wist in 1990 de race te winnen. Het zou zijn derde en laatste overwinning worden in de Formule 1. Recordhouder is Lewis Hamilton all-time recordhouder met vijf overwinningen. Het is een echte ‘Britse’ race want elf keer kwam een coureur met een Engelse achtergrond als eerste over de eindstreep.

Lees hier->>> meer aardige en interessante artikelen over de Formule 1…

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije sinds 1986

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije sinds 1986

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije sinds 1986

De race op de Hungaroring was in 1986 de eerste GP tijdens de Koude Oorlog in een communistisch land. Het circuit ligt vlak bij de snelweg M3 en op ongeveer 19 kilometer van het centrum van Boedapest. De baan staat bekend als een uitdagende baan die weinig goede inhaalmogelijkheden biedt. Deze Grand Prix tem minste tot in Hongarije worden verreden.

De winnaar in 1990: Thierry Boutsen

Boutsen wordt geboren in Brussel en wel op 13 juli 1957. Via de Formule 3 en de Formule 2 belandde Boutsen in 1983 in de Formule 1. Hij debuteert bij het team van Arrows in de Grote Prijs van België, waarin hij door technische problemen tot opgave wordt gedwongen. Hij rijd in zijn Formule 1-carrière voor de teams van Arrows, Benetton, Williams, Ligier en Jordan. Hij wint in 1989 met Williams zowel in Canada als Australië, telkens in de stromende regen.

In 1990 behaalt hij zijn derde en laatste overwinning in Hongarije waar hij van start tot finish de leiding weet te behouden. Behalve in de Formule 1 komt hij ook meermaals uit in uithoudingswedstrijden zoals de 24 uur van Le Mans, onder andere voor Porsche en Toyota. Het is naar aanleiding van een zwaar ongeval tijdens deze laatste wedstrijd, dat hij een punt zette achter zijn loopbaan. Nog tijdens zijn wedstrijdjaren behaalde hij zijn vliegbrevet en kocht hij zich een privé-vliegtuig. Van deze nieuwe passie maakte hij nadien zijn beroep door in zijn woonplaats Monaco een bedrijf te beginnen in de vliegtuigverkoop. Zie hier->>> de website van Boutsen’s vliegtuigwinkel.

Zie hieronder het laatste deel van de Grand Prix in Hongarije in 2000:

https://youtu.be/I-VvaPdRvdQ

Alle winnaars Grand Prix Formule 1 Hongarije

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie