Als kind het strand bezoeken maakt je gelukkiger als volwassene

0
Als kind het strand bezoeken maakt je gelukkiger als volwassene
Als kind het strand bezoeken maakt je gelukkiger als volwassene

Als kind het strand bezoeken maakt je gelukkiger als volwassene

Neem je kids mee naar het strand: ze worden er blij van en op latere leeftijd plukken ze er ook nog eens de vruchten van. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website…


Als kind het strand bezoeken maakt je gelukkiger als volwassene


Deze studie vroeg meer dan 15.000 mensen in 18 landen naar hun kindertijd. De mensen die zich herinnerden dat ze meer tijd in de buurt van de zee doorbrachten, voelden zich gelukkiger.

Als je als kind kind van de natuur leert genieten, leidt dit tot meer buitenactiviteiten op latere leeftijd, zeggen de experts.


Zie hier baby’s herinneren zich alleen gelukkige tijden zegt onderzoek.


Onderzoekers ontdekten dat volwassenen met de beste geestelijke gezondheid als kind meer tijd doorbrachten in natuurlijke ‘blauwe ruimtes’. Bij deze ruimtes moet je denken aan meren, rivieren en stranden.

Vele onderzoeken hebben al laten zien dat mensen die meer tijd buitenshuis doorbrengen, gelukkiger en minder gestrest zijn. In de natuur zijn betekent meestal meer bewegen.

Dit zorgt er ook weer voor dat je geestelijke gezondheid verbetert omdat het het lichaam ‘feel-good’-hormonen vrijgeeft.


Zie hier de Top 10 praktische manieren om je geluksgevoel te verbeteren.


De studie vroeg meer dan 15.000 mensen in 18 landen naar hun kindervakanties en vroeg hen om hun geluk als volwassenen te beoordelen. Landen waar de deelnemers vandaan kwamen, waren onder meer het VK, de VS en Australië.

Vragen waren onder meer over hun huidige welzijn, hoe vaak ze verschillende natuurlijke omgevingen bezoeken en waarom ze ernaartoe gaan, ook of hun jeugdervaringen hen hebben beïnvloed.


Zie hier de Top 10 populairste stranden op TikTok 2022.


De deelnemers is ook gevraagd hoe toegankelijk blauwe ruimtes voor hen waren als kinderen, of hun ouders het prettig vonden dat ze daar speelden en hoe vaak ze die bezochten.

In alle 18 onderzochte landen was het effect te zien, inclusief het door land omgeven Tsjechië. Dit geeft aan dat tijd doorbrengen aan meren of rivieren net zo gunstig was als aan zee, aldus de onderzoekers.


Zie hier de Top 150 gelukkigste landen ter wereld 2022 (NL 5e!).


Bezoek blauwe ruimten

Hoofdauteur Valeria Vitale, een promovendus aan de Sapienza Universiteit van Rome, zegt dat het onderzoek de noodzaak ondersteunt om met kinderen de zgn. blauwe ruimtes te bezoeken.


Zie hier: omstandigheden evenveel invloed op geluk als je persoonlijkheid.


Vitale: ‘Onze bevindingen suggereren dat het opbouwen van vertrouwdheid en vertrouwen in en rond blauwe ruimtes tijdens de kindertijd een inherente vreugde van de natuur kan stimuleren. Het kan ook mensen aanmoedigen om op zoek te gaan naar recreatieve natuurbelevenissen, met gunstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid van volwassenen.’


Zie hier de Top 15 veiligste landen om in te reizen 2023.


Bron en meer informatie: Valeria Vital, LeanneMartin, Mathew P.White et al.: Mechanisms underlying childhood exposure to blue spaces and adult subjective well-being: An 18-country analysis in Journal of Environmental Psychology, 2022


Zie hier de twaalf wetenschappelijk onderbouwde stappen naar geluk.


Geef een reactie