Armstrong is de meest omstreden atleet aller tijden

0
Armstrong is de meest omstreden atleet
Armstrong is de meest omstreden atleet

Armstrong is de meest omstreden atleet aller tijden

Sporteology.com is een aanradertje waar het gaat om sportwebsites. Volgens hen is de wielrenner Lance Armstrong de nummer één op de lijst ‘Controversial Athletes of All Time’. Omdat deze website wel enig krediet heeft en zijn sporen wel heeft verdiend, zijn we het er maar mee eens. Verder nog negen andere controversiële atleten en van (bijna) allen hebben we een mooie documentaire documentaire op YouTube gevonden. Genieten (3x)!

 

Armstrong is de meest omstreden atleet aller tijden
Armstrong is de meest omstreden atleet aller tijden

Armstrong is de meest omstreden atleet aller tijden

 

10. Dennis Rodman

Rodman, 1961, is één van de meest kleurrijke basketballers ooit. Hij zit vol met plakplaatjes, hij zou bi-seksueel zijn, kon onder zijn vriendinnetjes scharen dames als Carmen Elektra en Madonna. Rodman gebruikt wel eens een snuifje, deed mee aan het professioneel worstelen samen met Hulk Hogan, was actuer naast Jean-Claude van Damme en is bevriend met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Rodman is is een bijzonder mens, en dat is ie…

9. Tonya Harding

Tony Harding, 1970, werd twee keer Amerikaans kampioene kunstrijden en werd tweede bij de Wereldkampioenschappen in 1991. Harding was ook de tweede vrouw ooit die een drievoudige axel sprong tijdens een wedstrijd. De man van Harding, Jeff Gillooly, huurt Shane Stant in om de knie van haar rivale Nancy Kerrigan kapot te slaan, zodat ze niet aan de start van de Olympische Spelen in Lillehammer van 1994 zou kunnen verschijnen. De aanval op Kerrigan lukt gedeeltelijk, maar ze verschijn toch in Lillehammer, waar Kerrigan tweede wordt en Harding achtste. Harding erkende uiteindelijk dat ze had geholpen de aanslag te verbergen, maar ze bleef volhouden dat ze nooit eerder op de hoogte was gesteld. Tonya Harding werd veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk, 500 uur dienstverlening en een boete van 160.000 dollar. Later zal ze nog figureren in een seksfilm en probeert ze ook bokser te worden.

8. Mike Tyson

Tyson, 1966, is één van ’s werelds beste boksers ooit. Hij staat in deze lijst niet alleen omdat hij enkele honderden miljoenen dollars op weet te maken. Nee, Migthy Mike moet ook nog een tijdje het gevang in omdat hij zijn toenmalige liefje Robbin Givins een paar klappen zou hebben verkocht. Verder bijt hij regelmatig een tegenstander, verslindt hij vrouwen per dozijn en bokst daarom jarenlang zijn partijen met een enorm jeukende geslachtsziekte.

7. John McEnroe

McEnroe, 1959, ook bekend als Big Mac en Superbrat, was één van de meest fascinerende en spectaculaire tennissers aller tijden. McEnroe stond ook bekend om zijn geweldige rants…

6. Hansie Cronjé

Cronjé, 1969, was een uitermate getalenteerde en streng gelovige Zuid-Afrikaanse cricketspeler. In april 2000 gaf deze brave christen toe deel uit te maken van een groot omkoopschandaal, waarbij hij geld en goederen ontving van wedkantoren om de uitkomst van wedstrijden te beïnvloeden.

5. Luis Suarez

Luis Suarez behoort natuurlijk bij de beste voetballers van dit moment. Toch vindt er af en toe wat kortsluiting plaats in zijn Uruguayaanse hoofdje. Inmiddels heeft hij twee mooie bijtincidenten op zijn naam staan. Tijdens Ajax-PSV in 2010 beet Luis Suarez Otman Bakkal in de nek/schouder en in 2013 nam hij een hap uit de arm van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

4. Tiger Woods

Eind november 2009 komt Tiger Woods, 1975, in het nieuws vanwege een reeks buitenechtelijke affaires ondanks zijn relatie met de prachtige Zweedse Elin Nordegren.

3. Oscar Pistorius

Pistorius, 1986, ook bekend als blade runner, de atleet zonder benen die de 100 meter liep in 10,91, werd verdacht van moord op zijn vriendin, fotomodel Reeva Steenkamp. Hij doorboorde haar met vier pistoolschoten. Pistorius werd vrijgesproken van moord, maar schuldig bevonden aan dood door schuld.

2. O.J. Simpson

Simpson, 1947, was één van de betere voormalig American football-spelers ooit en acteur. In 1992 werden zijn ex Nicole Brown en Ronald Goldman, dood aangetroffen in hun huis in Los Angeles. In een spectaculair proces weet zijn advocaat, de illustere Johnnie Cochran, hem vrij te pleiten.

1. Lance Armstrong

Armstrong, 1971, was tot de bekendmaking van het beruchte dopingschandaal, de beste wielrenner ooit met zeven tour overwinningen. Door zijn schrikbewind hield iedereen zijn mondje en kon hij jarenlang het sprookje in stand houden dat hij zijn kanker had overwonnen en schoon en op basis van doorzettingsvermogen en talent, uit de dood wist te herrijzen.

Geef een reactie