Batman is de grootste superheld aller tijden

0
Batman is de grootste superheld aller tijden
Batman is de grootste superheld aller tijden

Batman is de grootste superheld aller tijden

Een grote enquête op het internet waar 11.000 mensen aan deelnamen leverde dit belangrijke nieuws op: Batman is de grootste superheld aller tijden. Verder nog negen andere geweldige (gewelddadige?) superhelden die vandaag de dag meer dan nodig zouden zijn.

Zijn strips dan literatuur? Volgens Wikipedia zeker wel: “In de ruimste zin is literatuur de verzameling van alle teksten, zowel geschreven als in mondelinge vorm, behorend tot het culturele erfgoed van een volk.”

1. Batman

Batman is de superheld die in 1939 werd bedacht door tekenaar Bob Kane en schrijver Bill Finger. Hij verscheen voor het eerst in Detective Comics #27. De vleermuisman is geïnspireerd door andere toentertijd ook al bekende gemaskerde misdaadbestrijders als Zorro en The Shadow. Kane kwam op het idee voor een vleermuisman door een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter.

Zie hier ->>> de beste Batman films aller tijden.

Ornicopter van Leonardo da Vinci
Ornicopter van Leonardo da Vinci

2. Spider-Man

Spider-Man is het succesvolle kindje van Stan Lee en Steve Ditko en was voor het eerst te zien in het blad ‘Amazing Fantasy #15’ in 1962.


Zie hier de top 10 grootste Marvel-superschurken aller tijden.


3. Superman

‘De Man van Staal’ genoemd maakt zijn opwachting in het amerikaanse stripblad Action Comics #1 in 1938. Hij is de eerste stripfiguur die bovenmenselijke krachten bezit. Superman is bedacht door Joe Shuster en Jerry Siegel.

4. Iron Man

Iron Man is het alter ego van Anthony Edward “Tony” Stark en werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Tales of Suspense #39 (Maart 1963).

5. Wolverine

Wolverine werd geboren als James Howlett, maar is meer bekend als Logan Wolverine werd bedacht door schrijver Len Wein en John Romita Sr., met wat hulp van “Incredible Hulk” tekenaar Herb Trimpe.

6. Captain America

Captain America is het alter ego van Steven Rogers en werd ontworpen door Joe Simon en Jack Kirby.


Zie hier ->>> de top 25 grootste DC Comics superschurken.


7. Hulk

De Hulk, alias Dr. Robert Bruce Banner, werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby.

8. Flash

De originele Flash werd bedacht door schrijver Gardner Fox en tekenaar Harry Lampert, en debuteerde in Flash Comics #1 (1940).

9. Thor

Thor is gebaseerd op dondergod Thor uit de Noordse mythologie. Hij is bedacht door Stan Lee, Larry Lieber en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in de strip Journey into Mystery #83 (Augustus. 1962).

10. Deadpool

Deadpool is een soort ‘goede’ superschurk en werd bedacht door Rob Liefeld en Fabian Nicieza, en verscheen voor het eerst in The New Mutants #98 (Februari 1991).


 

Geef een reactie