Bekendste Superhelden – Een top 10 met beelden

0
Bekendste Superhelden - Batman
Bekendste Superhelden - Batman

Bekendste Superhelden

Superhelden kennen we nu zo’n jaar over zeventig. Marvel en DC Comics zijn de twee grote spelers op het superhelden front. Zie hier de 10 beroemdste superhelden met beeld.


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 – Bekendste Superhelden


10. Green Lantern

In het DC Universum bestaan vele helden met de rang van Green Lantern. Allemaal behoren ze tot het Green Lantern Corps. Dit corps is opgericht door de Guardians of the Universe, en dient als een intergalactische politiemacht. Naast mensen zijn ook vele buitenaardse rassen lid van dit Corps.

Elke Green Lantern beschikt over een Power Ring, die de gebruiker grote macht geeft over de fysieke wereld.


9. The Flash

The Flash is de naam van verschillende superhelden uit de strips van DC Comics. De originele Flash is bedacht door schrijver Gardner Fox en tekenaar Harry Lampert, en debuteerde in Flash Comics #1 (1940).

De bekendste helden die de Flash-identiteit hebben gebruikt zijn Jay Garrick (1940-), Barry Allen (1956-1986), Wally West (1986-2006, 2007-), en Bart Allen (2006-2017).

In alle incarnaties van de Flash kan het personage sneller bewegen, reageren en denken dan een normaal mens. Hierdoor kan hij harder rennen dan enig ander wezen en heeft bovenmenselijke reflexen.Hij kan zelfs dingen doen die tegen natuurwetten ingaan. De Barry Allen-versie van Flash stond erom bekend zelfs op wolken te kunnen lopen door zijn enorme snelheid. De topsnelheid van Flash wordt geschat op de lichtsnelheid.

Barry Allen was de Flash met de meeste krachten. Hij kon zelfs zijn moleculen zo hard laten vibreren dat hij door vaste materialen heen kon lopen. Tevens had hij de meeste ervaring met tijdreizen middels supersnelheid. In een aflevering uit het 4de seizoen vibreerde de Flash zo snel dat hij onzichtbaar werd, zo wist hij uit gevangenschap te ontsnappen van Devoe


8. Thor

De Machtige Thor genoemd is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij is gebaseerd op dondergod Thor uit de Noorse mythologie. Hij is bedacht door Stan Lee, Larry Lieber en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in de strip Journey into Mystery #83 (augustus 1962).

Op een missie van zijn vader Odin deed Thor zich vaak voor als een superheld. Hij werkte verder onder de geheime identiteit van Dr. Donald Blake, een Amerikaanse arts met een gedeeltelijk verlamd been. Thor is ook lange tijd lid geweest van de superheldengroep De Vergelders.

Thors aartsvijand is zijn geadopteerde broer Loki – een Marvel-personage eveneens gebaseerd op een Noorse god.


7. The Hulk

De Hulk, alias Dr. Robert Bruce Banner is een stripfiguur in de gelijknamige comics van Marvel Comics. Hij is bedacht door Stan Lee en Jack Kirby. De Hulk gaat vaak door voor een superheld, maar is in feite meer een antiheld: hij moet dan ook vaak andere helden van zich afslaan. Sinds zijn eerste verschijning in mei 1962 is de Hulk een van ’s werelds herkenbaarste stripfiguren geworden. In de Nederlandse vertaling heet de strip aanvankelijk Rauwe Bonk, nadien de Verbijsterende Hulk.

De Hulk is ontstaan nadat kernfysicus Robert Bruce Banner per ongeluk wordt blootgesteld aan een hoge dosis gammastraling van een experimentele bom die hij heeft gemaakt. Sindsdien, als Bruce zich opwindt, verandert hij in de Hulk: zijn spieren worden krachtiger en zwellen op; zodanig dat hij uit zijn kleren scheurt. Zijn intelligentie daalt echter tot het niveau van een vijfjarige. Verder kleurt zijn huid groen, alhoewel hij in oudere strips nog weleens grijs werd afgebeeld om geen etnische groeperingen tegen het zere been te stoten.


6. Captain America

Captain America ishet alter ego van Steven Rogers. Het is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics. Tegenwoordig geeft Bucky (James Buchanan Barnes) zich uit voor Captain America en is Steve Rogers bekend als Captain Steve Rogers. Hij is ontworpen door Joe Simon en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Captain America Comics #1. Destijds uitgegeven door Timely Comics (het bedrijf dat uiteindelijk Marvel Comics zou worden).


Top 5 – Bekendste Superhelden


5. Wolverine

Wolverine is geboren als James Howlett, maar meer bekend als Logan. Hij is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij is lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Wolverine is de Engelse naam voor het roofdier de veelvraat.

Wolverine is bedacht door schrijver Len Wein en John Romita Sr., met wat hulp van “Incredible Hulk” tekenaar Herb Trimpe. Hij verscheen voor het eerst in een gastoptreden in Incredible Hulk #180-181 (oktober 1974).

Wolverine komt oorspronkelijk uit Canada. Als mutant beschikt hij over de zintuigen en reflexen van een roofdier en de mogelijkheid tot regeneratie wat hem in staat stelt te genezen van elke verwonding, hoe erg ook. Verder bezit Wolverine drie intrekbare klauwen per hand, deze klauwen maken deel uit van zijn skelet. De sterke genezing maakte hem een geschikte kandidaat voor het Supersoldatenproject Weapon X. Hierin onderging Wolverine een operatie waarbij zijn gehele skelet werd bedekt met het onverwoestbare fictieve metaal adamantium. Ook zijn klauwen kregen hierbij deze versterking.


4. Superman

Superman is een superheld die zijn eerste verschijning maakte in de Amerikaanse Action Comics #1 uit 1938. Hij is als stripfiguur de eerste superheld die bovenmenselijke krachten bezit. Superman lanceerde hiermee een genre waarin meer superhelden volgden, zoals Batman en Wonder Woman.

Zijn alter ego is Clark Kent. Sindsdien is Superman een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden geworden en wordt hij vaak gezien als een cultureel icoon van Amerika.

Superman is een vast personage binnen het DC Universum en heeft model gestaan voor tal van andere superhelden. Door de jaren heen is het personage steeds verder ontwikkeld en kreeg hij meer superkrachten en een gedetailleerdere afkomst. Verder is er en uitgebreide cast van nevenpersonages, zoals Superboy, Supergirl, Krypto, Lois Lane en zijn aartsvijanden Lex Luthor, Doomsday, Darkseid, General Zod, Parasite, Toyman en Brainiac.


Top 3 – Bekendste Superhelden


3. Iron Man

Iron Man is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij is bedacht door Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Tales of Suspense #39 (Maart 1963).

Iron Man was oorspronkelijk bedoeld als een anticommunistische held. In de verschillende stripseries waar Iron Man centraal in stond waren technologische vooruitgang en nationale veiligheid steeds terugkerende thema’s. Geleidelijk veranderde dit waardoor Stark in een meer complex personage veranderde.


2. Spider-Man

Spider-Man, alias Peter Benjamin Parker, is een superheld uit de gelijknamige comicserie van Marvel Comics. Hij is het geesteskind van Stan Lee en Steve Ditko en deed zijn intrede in de stripwereld in het blad ‘Amazing Fantasy #15’ in 1962.

In de Ultimate Marvel strips heeft Spider-Man een andere oorsprong. Deze is weliswaar geïnspireerd door de originele verhalen, maar toch anders. In de Ultimate Marvel Strips verkrijgt Spider-Man zijn krachten na te zijn gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin tijdens een uitstapje naar Osborn Industries, het bedrijf van Norman Osborn (de Green Goblin). In plaats van te sterven aan de gevolgen van de beet, verkrijgt Peter de vaardigheden van de spin zoals tegen muren opkruipen, supersnelle reflexen en een “spider-sense”.


1. Batman

Bekendste Superhelden - Batman
Bekendste Superhelden – Batman

Batman is een fictieve superheld in 1939 bedacht door tekenaar Bob Kane en schrijver Bill Finger. De stripfiguur verscheen voor het eerst in Detective Comics #27. De vleermuisman is voor een deel geïnspireerd door andere gemaskerde misdaadbestrijders als Zorro en The Shadow. Bob Kane kwam op het idee voor een vleermuisman door een tekening van Leonardo da Vinci van een ornithopter.

Batman is een van de meest herkenbare superhelden ter wereld. Het personage duikt onder andere op in boeken, radioseries, en videospellen.