, , ,

Belangrijkste in de feestdagen Verenigde Staten

Belangrijkste in de feestdagen Verenigde Staten

Belangrijkste in de feestdagen Verenigde Staten

Werkende Amerikanen hebben over het algemeen maar twee weken vakantie. Dit compenseren ze voor een deel met ‘losse’ vrije feestdagen. Hieronder de meest populaire vakantiedagen in de Verenigde Staten.


Lees hier → meer over de Verenigde Staten op deze website.


Belangrijkste in de feestdagen Verenigde Staten


New Year’s Day – 1 januari

Nieuwjaarsdag is een viering van het nieuwe jaar. Amerikanen vieren het meestal met feesten, vuurwerk en familiebijeenkomsten. Dit om het nieuwe jaar in te luiden.


Zie hier de Top 10 ergste Kerstfouten die je tijdens de feestdagen kunt begaan.


Martin Luther King Day – Derde maandag in januari

Martin Luther King Day is een Amerikaanse feestdag ter ere van de Amerikaanse dominee en politiek activist Martin Luther King. De feestdag was de uitkomst van een grootschalige campagne die door een aantal activisten werd geleid.

Eén van de opmerkelijkste hiervan was de blinde musicus Stevie Wonder, die met de hit Happy birthday in 1980 en de Rally for Peace-persconferentie in 1981 de campagne wist te populariseren.

De Amerikaanse president Ronald Reagan tekende op 2 november 1983 de wet die de federale feestdag ter ere van King officieel maakte. De feestdag is voor het eerst gehouden op 20 januari 1986.

Sinds het jaar 2000 vieren alle 50 staten Martin Luther Kingday officieel. De dag kreeg inhoud met demonstraties voor vrede, sociale rechtvaardigheid, rassen- en klassengelijkheid. Het is de nationale dag van vrijwilligersorganisaties.


Valentine’s Day – 14 februari

Op Valentijnsdag mensen de liefde door geschenken te geven aan degenen van wie ze houden.


Presidents Day – Derde maandag in februari

Presidents Day is om de vorige presidenten van de VS te eren. Veel winkels hebben op die dag uitverkoop.


St Patrick’s Day – 17 maart

St Patrick’s Day is een traditionele Ierse feestdag waarbij men de beschermheilige, Saint Patrick, herdenkt. De dag wordt ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Australië, landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd.

Zo vindt in New York de oudste en grootste parade ter wereld plaats.

Ook is het een traditie dat de Taoiseach (de Ierse premier) en de president van de Verenigde Staten op St. Patrick’s Day overleg met elkaar hebben. Ze spreken onder andere over de voortgang van het vredesproces in Ierland.


April Fools Day – 1 april

Hoewel het niet echt een feestdag is, is 1 april een dag waarop mensen onschuldige grappen en grollen uithalen met de mensen om hen heen.


Good Friday

Goede Vrijdag is de dag waarop de opstanding van Christus wordt herdacht. Het valt altijd op een vrijdag.


Easter

Pasen viert de opstanding van Jezus. Dit vieren gebeurt met paaseieren, paaseieren zoeken en meer. Pasen is op de zondag na Goede Vrijdag.


Mother’s Day – Tweede zondag in mei

Moederdag is een feest om moeders te eren. de moeders krijgen cadeaus en kaarten die aan moeders worden gegeven om te zeggen ‘ik hou van je’ en ‘bedankt’ voor alles wat ze voor hun kinderen hebben gedaan.


Memorial Day – Laatste zondag in mei

Memorial Day herdenkt degenen die dienden, vochten en stierven voor Amerika in de oorlogen. De Indi 500-race is ook meestal op deze dag.


Zie hier de Top 25 beste musicalfilms aller tijden.


Father’s Day – Derde zondag in juni

Vaderdag is ter ere van vaders. Over het algemeen sturen kinderen op deze dag kaarten en cadeaus naar vaders om ‘dankjewel’ en ‘ik hou van je’ te zeggen.


Zie hier honderden bijzondere feestdagen en bijzondere dagen op een rij.


Independence Day – 4 juli

Independence Day viert de onafhankelijkheid van Amerika van Groot-Brittannië in 1779. Het is een zeer belangrijke dag en wordt gevierd met vuurwerk, parades, picknicks en meer.


Labor Day – Eerste maandag in september

Labor Day herdenkt de werktradities van Amerikanen. Veel mensen dit weekend op reis omdat het een lang weekend is.


Halloween – 31 oktober

Halloween is een dag waarop mensen zich kunnen verkleden en anderen bang kunnen maken. Dit is een dag waarop de doden worden gevierd. Veel mensen kerven gezichten in pompoenen en kinderen struinen voor trick or treat door de buurt.


Veterans Day – 11 november

Veteran Day is een dag waarop Amerikanen de veteranen eren die in de verschillende oorlogen hebben gediend.


Thanksgiving – Vierde donderdag in november

Op Thanksgiving geef je dank aan God voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Het is gebaseerd op pelgrims die hun dank betuigen aan Native Americas toen ze hen hielpen de strenge winters te overleven.

Dit door hen te laten zien hoe ze hun voedsel konden vangen en verbouwen. Amerikanen vieren deze feestdag normaal gesproken met de gehele familie.


Christmas – 25 december

Kerstmis is de viering van de geboorte van Jezus Christus en is het grootste feest voor christenen. Kerstmis is sterk gecommercialiseerd en vieren Amerikanen nu door elkaar cadeaus te geven, grote maaltijden te serveren, tijd door te brengen met familie en kerstverlichting op te hangen.

Zie hier: Wanneer was er een witte kerst in Nederland? (niet zo vaak!).


Zie hier de top 25 best bezochte toeristische attracties Verenigde Staten 2021.


Top 3 best bezochte toeristische attracties Verenigde Staten 2021

Zie hier de top 10 meest favoriete gerechten in de Verenigde Staten.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie