Belangrijkste maffia organisaties – 14 criminele families met documentaire

0
Belangrijkste maffia organisaties
Belangrijkste maffia organisaties

Belangrijkste maffia organisaties – 14 criminele families met documentaire

We hebben het over de dreiging van bijvoorbeeld de islamitische en allerlei andere terroristische en gevaarlijke groeperingen. Daarbij vergeet je soms dat er er ook nog de internationale criminele maffia families zijn die jaarlijks veel meer mensen onvrijwillig aan hun einde helpen. Lees meer en kijk zelf maar…

Lees hier->>> meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website…

Belangrijkste maffia organisaties
Belangrijkste maffia organisaties


Belangrijkste maffia organisaties ter wereld – 14 grote criminele families


1. Yakuza

Yakuza is de verzamelnaam voor Japanse criminele organisaties waarvan de geschiedenis al enkele eeuwen teruggaat. Ze zijn verdeeld in verschillende rivaliserende kumi (bendes). De naam Ya-Ku-Za is een dialect van de cijfercombinatie 8-9-3, die in het kaartspel Oicho-Kabu (een soort blackjack) als waardeloos wordt geacht. Zo zien de Yakuza met een zekere trots zichzelf als de ‘Waardelozen’ van de samenleving.


2. 18th Street Gang

De 18th Street Gang, ook bekend als Eighteen Street, XV3 Gang of BEST (Big Eighteen Street), is een Latino-bende die in heel Amerika actief is. Het lidmaatschap wordt in Los Angeles geschat al op 8.000 tot 20.000.
https://youtu.be/NbvpPLlu_sc


3. Mungiki

Mungiki (Kikuyu voor massa) is een sociale beweging in Kenia die door velen als een criminele organisatie wordt beschouwd. De Mungiki-groep heeft zich vanaf 1985 snel verspreid, vooral onder de jonge en verarmde Kikuyu in de sloppenwijken. De beweging heeft vanaf 2002 een soort machtsvacuüm ingevuld door de verminderde aanwezigheid van de politie. Deze criminele sekte probeert uiterlijk en geheime rituelen te verbinden met de grote Mau Mau-opstand van de jaren vijftig.


4. Russische maffia

De Russische maffia is de verzamelnaam van de verschillende georganiseerde criminele groepen die afkomstig zijn van het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie en zich internationaal verspreidde na haar ineenstorting. De belangrijkste vertegenwoordigers van de kartels zijn de Tambowskaja, voornamelijk uit Sint Petersburg en omgeving, de Izmailovskaya en Solntsewskaja. De verschillende Russische mafiagroepering zijn ook in Nederland actief.


5. Hells Angels

Ja hoor, daar zijn weer, hoewel ze zelf volhouden dat het gewoon wat stoere motorrijders zijn die een gezelligheidsvereniging hebben. Lees hier->> meer over de andere gezellige motorclubs die actief zijn in Nederland.
https://youtu.be/REfslvOTCGA


6. Siciliaanse maffia: La Cosa Nostra

De Amerikaanse Cosa Nostra is de Noord-Amerikaanse variant van de originele Siciliaanse Cosa Nostra of maffia. De term is ontstaan zo rond 1900 en wordt tegenwoordig toegewezen aan DE verschillende georganiseerde bendes van Italiaans-Amerikaanse criminelen. Vandaag de dag zijn er minstens 26 verschillende families van La Cosa Nostra in de Verenigde Staten in bijna evenveel steden. Vrijwel alle families werken grotendeels zelfstandig. De vraag is of er nog een landelijke coördinatie bestaat door een commissie samengesteld uit de hoofden van de meest invloedrijke families


7. Albanese maffia

Tot 1985 handelden criminele Albaanse bendes vaak als loopjongens voor Cosa Nostra. Na de ineenstorting van de Pizza Connection werd de markt gedeeltelijk overgenomen door deze Albanezen. Vanaf ongeveer 1990 kennen we de Albanese maffia als een onafhankelijke organisatie. De ontwikkeling werd mede gevoed door de ineenstorting van het socialistische regime in Albanië in 1992. Het land zakte weg in chaos en veel mensen besloten om te emigreren. Toen de oorlog in Joegoslavië in 1991 uitbrak, verschoof de Balkanroute naar Albanië. Het handelsembargo tegen Joegoslavië bevorderde de smokkel van brandstof en andere goederen, die toen ook door Albanië liep.


8. Servische maffia

De Servische maffia is actief in de (sigaretten-)smokkel, de drugshandel, de wapenhandel, afpersing en illegale gok-circuits. Deze organisatie is samengesteld uit verschillende grote georganiseerde groepen. De ‘doorbraak’ van de Servische maffia heeft wortels in het Joegoslavisch conflict van 1991.
https://youtu.be/nnRLoPy39qY


9. Montreal maffia: de Rizzutos

De Rizzuto-familie is een Italiaans-Canadese misdaadfamilie in Montreal, Quebec. Het gebied waar zij heersen beslaat het grootste deel van het zuiden van Quebec en Ontario. De FBI ermoedt dat deze familie is verbonden met de Amerikaanse Bonanno-misdaadfamilie. De Rizzutos’ maakte deel uit van de machtige misdaadfamilie Cotroni totdat er een interne oorlog uitbrak en de Rizzutos hun eigen organisatie vormden.


10. Mexicaanse drugskartels

Sinds de val van de drugskartels uit Cali en Medellin, is de macht in de in handen van de Mexicaanse criminelen. Het land is de perfecte doorvoerhaven voor drugs vanuit Zuid-Amerika naar Noord-Amerika. Bijna zeventig procent van alle drugs in de Verenigde Staten komt via Mexico het land binnen. De strijd van de Mexicaanse overheid tegen de kartels vormt het onderwerp van de Mexicaanse drugsoorlog. Lange tijd waren het Tijuanakartel en haar rivaal het Juárezkartel (met haar gewapende eenheid La Línea) de belangrijkste drugskartels, maar tegenwoordig worden het Sinaloakartel, Golfkartel en La Familia Michoacana als steeds belangrijkere spelers gezien. Andere kartels zijn het Beltrán-Leyvakartel, Los Negros en Los Zetas. Verscheidene van deze kartels werken weer samen tegen andere Mexicaanse kartels. Dit leidt tot het overnemen van gebieden die concurrerende kartels als hun operatiegebied zien, wat weer leidt tot schietpartijen en moordpartijen met vele doden ten gevolg.
https://youtu.be/1ysfyPx-WzU


11. Mara Salvatrucha of MS-13

De Mara Salvatrucha, vaak afgekort tot MS-13 of MS is de gemeenschappelijke naam van een groep jeugdbendes in Noord- en Midden-Amerika. Zij opereert met name in El Salvador, Honduras en Guatemala en in mindere mate in Nicaragua en Mexico. In 2005 werd de Mara Salvatrucha door de FBI aangemerkt als de gevaarlijkste bende in Noord-Amerika, met naar schatting 60.000 leden in de VS.


12. Colombiaanse Drugskartels

Colombia telde in de tweede helft van de 20e eeuw twee grote drugskartels: Het Medellínkartel (jaren 1970-80, bekend van Pablo Escobar) en het Calikartel (jaren 1980-90). Beide vielen uiteindelijk uiteen. Sinds de jaren 1990 is het Norte del Vallekartel het belangrijkste drugskartel. Een minder bekende drugskartel uit Colombia was het Cartel de la Costa (jaren 1970-90; Caraïbische kust van Colombia). Andere Colombiaanse organisaties die met drugs in verband zijn gebracht zijn de rechtse paramilitaire organisaties Águilas Negras en Autodefensas Unidas de Colombia (AUC) en de linkse guerrillagroeperingen Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) en de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (het FARC).


13. Chinese triaden

Triaden zijn, volgens hun symbool de driehoek voor hemel, aarde en mensheid, aangewezen op georganiseerde misdaad. In de pers en vooral in de literatuur worden de triaden soms aangeduid als “Chinese maffia”. Ze zijn te vindenin Hong Kong, Vietnam, Macau, Taiwan en China, maar ze opereren zeker ook buiten hun landen van herkomst. Sinds de jaren 1930 zijn ze ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Er zijn naar schatting 5.000 triaden in China die vaak allianties met elkaar sluiten.


14. D-Comapny

De D-Company is een Indiaas-Pakistaans misdaadsyndicaat met een maffia-achtige structuur die ver buiten de landsgrenzen van beide landen opereert. Aan de top van de strikt hiërarchische commandostructuur staat Dawood Ibrahim, de illustere oprichter van de D-Company en één van de meest gezochte criminelen. Volgens Forbes ook één van de machtigste mensen ter wereld. De “D” in D-Company staat voor “Dawood”. De D-Company heeft banden met de Taliban, Al-Qaida en de Lashkar e-Taiba.


Geef een reactie