"Ben ik slim?" Acht wetenschappelijke aanwijzingen die hierop duiden
, , ,

“Ben ik slim?” Acht wetenschappelijke aanwijzingen die hierop duiden

“Ben ik slim?” Acht wetenschappelijke aanwijzingen die hierop duiden

We kennen allemaal dat kind op school dat elke toets met vlag en wimpel haalde. Hoewel die persoon waarschijnlijk slim was, is de kans groot dat ze ook intelligent waren.

We neigen te denken dat “slim” zijn en “intelligent” zijn hetzelfde zijn, maar het zijn eigenlijk twee verschillende eigenschappen. Sommige wetenschappers die de hersenen, cognitie en intelligentie bestuderen, suggereren dat slim zijn verwijst naar hoeveel je studeert of leert.

Intelligentie is je natuurlijke vermogen om te leren. Mensen moeten moeite doen om slim te zijn, maar als ze intelligent zijn, kan slim zijn gemakkelijk voor ze zijn.


Lees hier ->>> meer over intelligentie op deze website.


Als je je ooit hebt afgevraagd “Ben ik slim?”, bedoelde je waarschijnlijk of je een uniek hoog niveau van intelligentie bezit.

Dr. Manfredi suggereert dat de beste manier om te leren of je slim bent, is om contact op te nemen met een van deze psychologen en een intelligentietest aan te vragen. Met andere woorden, ontdekken of je slim bent, is meestal geen taak voor een leraar of je huisarts.

Er zijn verschillende tests die het intelligentiequotiënt meten, we verwijzen naar deze als IQ-tests. “Typisch meten intelligentietests verbale en non-verbale redenering en probleemoplossend vermogen,” zegt Dr. Manfredi. “Sommige intelligentietests bevatten ook metingen van werkgeheugen … of verwerkingssnelheid.”


Verschillende soorten intelligentie

Een ander punt om te onthouden: Er zijn verschillende soorten intelligentie. “Hoewel de scores van de meeste mensen relatief gelijk zijn over elk van deze domeinen, vertonen sommige individuen veel onevenwichtigheid in hun profielen,” zegt Dr. Manfredi. “In deze gevallen kan een enkele IQ-score mogelijk niet adequaat het daadwerkelijke niveau van functioneren van het individu beschrijven.”


Zie hier: vloeken is een teken van intelligentie en eerlijkheid.


In de wereld van intelligentiebeoordeling wordt over het algemeen een IQ-score van 90 tot 109 als gemiddeld beschouwd, maar dat kan afhankelijk zijn van je leeftijd. IQ neemt ook natuurlijk toe naarmate je ouder wordt.

En wees gerust, die oude klasgenoot had niet al het geluk: alleen omdat iemand een hoge intelligentiescore heeft, betekent niet dat ze beter presteren onder stress. IQ is slechts één facet van een persoon, en IQ-tests variëren.

Afgezien van IQ-tests kun je misschien de intelligentie (of die van anderen) beoordelen op basis van eigenschappen en gedragingen. Dr. Manfredi en een andere expert op het gebied van neurowetenschappen zeggen dat er een paar subtiele tekenen zijn die kunnen wijzen op een hoge intelligentie.


“Ben ik slim?” Acht wetenschappelijke aanwijzingen die hierop duiden

Bron: www.msn.com


1. Een open geest

“Medisch gezonde individuen met een hogere intelligentie hebben over het algemeen de neiging meer open te staan voor nieuwe ervaringen en ideeën,” vertelt Joel Frank, PsyD, een psycholoog uit Sherman Oaks, CA, aan The Healthy. Ze zijn ook nieuwsgieriger en proberen te begrijpen hoe dingen werken.

Een onderzoek uit 2016 dat meer dan 5.000 mensen gedurende ongeveer 50 jaar volgde, ontdekte dat kinderen met een hoge intelligentie open bleven staan voor nieuwe ideeën naarmate ze ouder werden.

Intelligente mensen gedijen op leren, dus ze zoeken waarschijnlijk antwoorden op vragen, iets dat hun intelligentie continu helpt ontwikkelen.


Zie hier: praten tegen je hond is een teken van intelligentie.


2. Groot denken

Frank zegt dat mensen met een hoge intelligentie in staat zijn om informatie anders te bekijken dan vanuit hun eigen perspectief, en mogelijk hun kijk op dingen aanpassen.

Dit is een bekende term in de psychologie die “herkaderen” wordt genoemd – proberen een probleem vanuit een ander gezichtspunt te bekijken om tot een oplossing te komen.


Zie hier: stop met het overbeschermen van je kinderen zegt studie.


3. Rommelige ruimtes

Niet iedereen met een hoog IQ zal hun kantoor een puinhoop willen laten zijn. Wel heeft herhaaldelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een hoge intelligentie de neiging hebben om meer rommelige ruimtes te hebben.


4. Laat opblijven

Onderzoek heeft ook een verband aangetoond tussen hoge intelligentie en nachtbraken. Dat is misschien niet ideaal voor je fysieke gezondheid of die ochtendgymnastiek, maar misschien verklaart dit waarom je vaak wakker blijft als de rest van het huis of de buurt diep slaapt.


5. Angst
Je hoeft geen zenuwpees te zijn om slim te zijn, maar angst kan een teken zijn dat je een hoog intelligentieniveau hebt. Een rapport uit 2015 dat gegeneraliseerde angststoornis en depressie onderzocht, vond dat verbale intelligentie een grotere neiging tot zorgen maken of piekeren voorspelde.


Zie hier: opgroeien in armoede heeft effect op intelligentie en nog veel meer.


6. Zaken onthouden

Er zijn verschillende soorten geheugen – denk aan kortetermijn- en langetermijngeheugen. Onderzoek heeft aangetoond dat als je informatie goed kunt onthouden, dit een teken van hoge intelligentie kan zijn.


7. Grenzen stellen aan alleen-tijd

Dit betekent niet dat je een kluizenaar bent als je een hoog intelligentieniveau hebt, maar degenen die dat wel hebben, waarderen over het algemeen tijd alleen.

Een onderzoek uit 2016 ontdekte dat mensen met een hoog IQ minder tevreden waren als ze zich vaker op sociale contacten met vrienden richtten.

Dat betekent echter niet dat mensen met een hoge intelligentie altijd thuisblijven. Ze nemen waarschijnlijk deel aan mentaal en fysiek stimulerende activiteiten, zegt Dr. Frank.


8. Betrouwbaarheid

Sommige onderzoeken tonen aan dat mensen met een hoge intelligentie goede beoordelaars zijn van de betrouwbaarheid van anderen.

Als zodanig kiezen ze meestal om zich te omringen met mensen die ze diep kunnen vertrouwen. Dit kan een reden zijn waarom uitgebreid sociaal contact niet vaak gewenst is.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie