, , , , , ,

Beroemde muzikanten die door alcoholverslaving de dood vonden

Beroemde muzikanten die door alcoholverslaving de dood vonden

Beroemde muzikanten die door alcoholverslaving de dood vonden

Natuurlijk, mensen als Jones, Morrison en Holiday gebruikten vaak meer dan alleen alcohol. Vaak zorgde de combinatie met drugs voor de dodelijke afloop. Toch blijft het een feit dat bij de dood van deze dames en heren alcohol een zeer grote rol speelde. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


Beroemde muzikanten die door alcoholverslaving de dood vondenJohn Bonham

John Henry Bonham (Redditch (Worcestershire), 31 mei 1948 – Clewer, Windsor, 25 september 1980)

Bonham was drummer van Led Zeppelin. Hij overleed op 32-jarige leeftijd aan een longoedeem als gevolg van het inademen van braaksel na overmatig alcoholgebruik. Op 25 september 1980 werd hij door tourmanager Benji LeFevren in het huis van Jimmy Page dood aangetroffen. In de 24 uur voorafgaand aan zijn dood had hij ruim een liter wodka gedronken. Bij een autopsie werden geen andere drugs gevonden.


Steve Clark

(23 april 1960 – 8 januari 1991)

Clark was een Engelse gitarist. Hij was het meest bekend als gitarist en songwriter van de Britse hardrockband Def Leppard. In 1991 stierf Clark aan een alcoholvergiftiging.


Michael Clarke

(Spokane (Washington), 3 juni 1946 – Treasure Island (Florida), 19 december 1993)

Clarke was drummer van The Byrds. Daarnaast maakte hij deel uit van The Flying Burrito Brothers en Firefall. Hij stierf in 1993 aan leverfalen, het resultaat van jarenlang zwaar alcoholmisbruik.


Jeff Hanneman

(Oakland (Californië), 31 januari 1964 – Hemet, 2 mei 2013)

Hanneman was één van de twee gitaristen van de Amerikaanse thrashmetalband Slayer.

Op 2 mei 2013 overleed Hanneman op 49-jarige leeftijd aan leverfalen door levercirrose, vanwege langdurig overmatig alcoholgebruik.


Zie hier de Top 10 Europese Landen met hoogste percentages alcoholisme 2022.


Jimi Hendrix

(geboren als Johnny Allen Hendrix, Seattle, 27 november 1942 – Londen, 18 september 1970)

Hij werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken.

Hendrix stierf in het Samarkand Hotel in Londen op 18 september 1970 op 27-jarige leeftijd, nadat hij als gevolg van een overdosis slaappillen en het drinken van wat wijn in een coma was geraakt.


Billie Holiday

(Philadelphia, 7 april 1915 – New York, 17 juli 1959)

Holiday is een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse jazz-zangeressen.

In de loop van haar leven begon Holiday steeds meer drank en drugs te gebruiken. Uiteindelijk kostte deze verslaving haar in 1959 het leven.


Brian Jones

(Cheltenham (Gloucestershire), 28 februari 1942 – Hartfield (Sussex), 3 juli 1969)

Jones was oprichter van de rockgroep The Rolling Stones. Jones struikelde onder invloed van alcohol in zijn eigen zwembad en verdronk.

Hij bespeelde ook andere instrumenten, naast gitaar. Volgens Watts, de drummer van de Stones, kon hij werkelijk ontzettend veel, zoals citer, sitar, harmonica en piano.

Brian Jones werd het eerste lid van de Club van 27, een groep bekende mensen die op 27-jarige leeftijd overleden, vaak onder verdachte omstandigheden. Hiertoe behoren inmiddels ook Jones’ vriend Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain.


Keith Moon

(Londen, 23 augustus 1946 – aldaar, 7 september 1978)

Moon was drummer van de The Who. Hij bouwde een reputatie op als iemand die vernielzuchtig was. Hij vernielde hotelkamers, huizen van vrienden en zijn eigen huis. Vaak gooide hij meubilair door de ramen en vernielde leidingen met vuurwerk.

Op amper 32-jarige leeftijd overleed Moon in zijn slaap, als gevolg van een overdosis Chloormethaziol, dat hij had voorgeschreven gekregen voor het bestrijden van zijn alcoholverslaving. Toen de politie zijn dood onderzocht kwamen zij erachter dat er 32 pillen in zijn lichaam zaten, waarvan 26 onopgelost waren.


Jim Morrison

(Melbourne (Florida), 8 december 1943 – Parijs, 3 juli 1971)

Morrison was de zanger van de band The Doors en heeft verschillende gedichtenbundels geschreven.

Hij overleed op 27-jarige leeftijd onder omstandigheden die nooit helemaal opgehelderd zijn, waarschijnlijk als gevolg van een overdosis drank, drugs en interne lichamelijke kwalen. Als officiële doodsoorzaak staat in de overlijdensakte een hartaanval genoteerd.
Bon Scott


Hank Williams

(Mount Olive (Alabama), 17 september 1923 – bij Knoxville (Tennessee), 1 januari 1953)

Hank Williams is een countrylegende, die als geen ander zijn stem met zijn gevoel kon vermengen en hiermee de luisteraars wist te ontroeren. Hij is een van de meest succesvolle artiesten ondanks zijn korte levensloop. Op 29-jarige leeftijd overleed hij aan een overdosis morfine en alcohol.


Lester Young

(Woodville (Mississippi), 27 augustus 1909 – New York, 15 maart 1959)

Lester Young was een tenorsaxofonist en klarinettist die in de jazzgeschiedenis als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten staat aangeschreven.

Zijn gezondheid lijdt onder zijn overvloedige alcoholgebruik. Zijn laatste plaatopnamen maakte hij in maart 1959 in de Blue Note Club in Parijs, maar daarna werd hij ernstig ziek en keerde terug naar New York. Daar stierf hij niet veel later op 49-jarige leeftijd.


Zie hier de kortste nummers in de Top 2000.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie