Beroepen van de toekomst: 10 voorbeelden voor 2050

0
Beroepen van de toekomst
Beroepen van de toekomst

Beroepen van de toekomst: 10 voorbeelden

Bij Konica Minolta hebben ze eens nagedacht over de banen die in 2050 heel ‘gewoon’ zijn. Ze hebben er een tiental voorbeelden uit gedestilleerd. Leer meer over onder andere de robotmedicus en de simulatie-engineer.

Beroepen van de toekomst
Beroepen van de toekomst

Lees hier->>> meer over werk op deze website.


Beroepen van de toekomst: 10 voorbeelden


1. Robotmedicus

Ze zijn er meer en meer, robots die ingewikkelde operaties uitvoeren. Straks zit je met je joystick achter een beeldscherm en de computer doet de rest.


2. Cyber-security specialist

Die virtuele wereld valt ons ook lastig met haar criminele types. Beveiligen luidt daarom het devies.


3. Simulatie-engineer

Ons leven wordt steeds meer en meer virtual reality. Voor deze andere wereld zijn veel mensen nodig in de toekomst.


4. 3d ontwikkelaar / programmeur ontwerper specialist

3D neemt een enorme vlucht. Ook op dit moment zijn er vele bedrijven op zoek naar mensen die met deze nieuwe techniek aan de gang willen en kunnen.


5. Transport-engineer

Ons vervoer en het vervoer van ‘dingen’ zal de komen tien jaar snel veranderen. De kunst is om met nieuwe en bestaande middelen zo snel mogelijk zaken van A naar B te vervoeren.


6. Genetisch adviseur

In de genetica is de vooruitgang ook niet meer te stoppen. Er wordt steeds meer voorspelbaar en die situatie vraagt om mensen die anderen kunnen begeleiden in de keuzes die hier mee samenhangen.


7. Mens / robot interactie specialist

De robotisering zal ons dagelijks leven gaan vergemakkelijken. Van groot belang is wel dat wij op een bepaalde natuurlijke wijze met de robot kunnen omgaan. Daarvoor zijn weer specialisten nodig die dit mogelijk maken.


8. Weer-auditor

Het weer krijgt meer en meer invloed op ons dagelijks leven. Het voorspellen van het weer en het bedenken van scenario’s en oplossingen hoe hier mee om te gaan vraagt om specialisten.


9. Ethische advocaat

Kan een robot ergens ‘de schuld’ van krijgen. Hoe zit het met de aansprakelijkheid als meer en meer virtueel gebeurt. Zeg het maar…


10. Robot-designer

Schoonheid blijft op ons lijstje staan en omdat we steeds meer robotachtige apparaten krijgen is er voor designers veel werk te verrichten.

Geef een reactie