Best bezochte dierentuinen van België – De top zes

Best bezochte dierentuinen van België
Best bezochte dierentuinen van België

Best bezochte dierentuinen van België – De top zes

In België is er een mooi aantal prachtige dierentuinen te bezoeken. Hieronder een korte omschrijving en van wat er te beleven is in de parken en het aantal bezoekers. Lees hier meer…


Best bezochte dierentuinen van België
Best bezochte dierentuinen van België

Lees hier ->>> meer over dieren op deze website…


Best bezochte dierentuinen van België – De top zes


6. Parc animalier de Bouillon – 47.500 bezoekers

Oorspronkelijk werd in het park streekeigen wild zoals herten, moeflons, everzwijnen en vossen gehouden, maar tegenwoordig zijn er ook ingevoerde soorten zoals kangoeroes, wolven, lynxen, tijgers, kamelen en bizons te zien.

Website: www.mondesauvage.be

Chemin de Chanteraine
6830 Bouillon
België


5. Monde Sauvage – 192.000 bezoekers

Het bezoek aan het park is opgedeeld in twee delen. Eerst kan je met de auto door het park rijden waar watusirunderen, giraffen, zebra’s, gnoes, struisvogels, capibara’s en nog vele andere vrij rondlopen. Nijlpaarden, Witte neushoorns en Afrikaanse olifanten kan men hier ook bewonderen, maar deze hebben geen vrije uitloop.

Nadat de auto geparkeerd is kan je het park binnen gaan voor het tweede deel. Er is een volière met exotische vogels en shows met papegaaien, Patagonische zeeleeuwen en roofvogels. Verder zijn er onder andere beren, witte wolven, Amerikaanse bizons en katachtigen waaronder jachtluipaarden, leeuwen, panters, tijgers en poema’s. Het park telt in totaal 152 verschillende diersoorten.

Website: www.mondesauvage.be

Fange de Deigné 3
4920 Aywaille
België


4. Han sur lesse – 350.000 bezoekers

Sinds 1970 is dit gebied van zo’n 250 hectare op de heuvel boven de Grotten van Han en de oude vallei van de Lesse al ingericht als wildpark. Dit inheemse wildpark is gesitueerd op het Massief van Boine dat de Grotten van Han huisvest.

Het Domein van de Grotten van Han is sinds meer dan honderd jaar eigenaar van deze plaatsen. Te voet of met de Safari-car ga je op avontuur in deze rustige omgeving van 250 hectare groot. Beleef een reis doorheen de tijd en ontdek de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in onze regio. Al deze dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving.

Het Wildpark is het enige park in België waar je de Europese “big five” kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat.

Het Wildpark heeft ook enkele adembenemende uitzichtpunten en een hele bijzondere flora.

Website: www.grotte-de-han.be/nl/wildpark

Han sur lesse
2, rue J. Lamotte
5580 Han-Sur-Lesse
België


3. Planckendael – 950 000 bezoekers

ZOO Planckendael staat garant voor een dagje plezier, avontuur en een heleboel leerrijke ervaringen. Je kan er wandelen door de bomen, op een vlot het water over, ravotten in verschillende speeltuinen of naar de kinderboerderij. Je ontmoet er niet alleen nieuwsgierige wasberen, zebra’s en guitige otters, maar ook neushoorns, bonobo’s met fratsen, koala’s, giraffen en nog zoveel andere dieren!

Website: www.zooplanckendael.be

Planckendael
Leuvensesteenweg 582
2812 Mechelen
België


2. Zoo Antwerpen – 1.000.000 bezoekers

De dierentuin in Antwerpen is een dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en één van de oudste dierentuinen ter wereld. ZOO Antwerpen is een unieke oase waar mensen samenkomen, herinneringen ophalen én nieuwe herinneringen maken. Het is tevens het groene hart van de stad, bevolkt door meer dan 5.000 dieren.

Na meer dan 160 jaar is deze romantische Engelse ’tuin van het leven’ nog steeds een unieke ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier komt u tot rust, hier komt u dichter bij elkaar. In deze verfijnde omgeving komt u alles te weten over de wonderen der natuur. Het is een plek waar u de drukte van een wereldstad achter u kunt laten om tegelijk dichter dan ooit bij de fauna en flora van onze planeet te komen.

Website: www.zooantwerpen.be

Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen
België


1. Pairi Daiza – 2.000.000 bezoekers

Pairi Daiza is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen), dat in 1994 zijn deuren opende. Het is de thuis van maar liefst 7.000 dieren, waaronder heel wat bedreigde soorten. In onze Tuin der Werelden vinden zij bescherming. Samen met onze experts nemen we deel aan kweekprogramma’s voor de redding van hun soort.

Pairi Daiza, dat is ook 70 hectare aan magnifieke en authentieke tuinen. Niets minder dan een reis doorheen de vijf continenten die onze wereld rijk is.

Website: www.pairidaiza.eu

Pairi Daiza
Domaine de Cambron
7940 Brugelette
België