, , ,

Best bezochte museum ter wereld is het Louvre (de top 10)

Best bezochte museum ter wereld is het Louvre (de top 10)

Best bezochte museum ter wereld is het Louvre (de top 10)

Het best bezochte museum is te vinden in Parijs en ze hebben er die lachende dame van Da Vinci. Verder nog negen musea die jaarlijks miljoenen mensen binnen krijgen.

Voor de Nederlands musea moet je hier: De best bezochte musea van Nederland 2015, de top 10 / 40. Hier in ieder geval de top 10 van de wereld.


Lees hier ->>> meer over kunst op deze website.


Best bezochte museum ter wereld is het Louvre: de top 10


10. Nationale Museum van Korea – 2.7 miljoen bezoekers

Het Nationale Museum van Korea in Seoul is het belangrijkst museum van het land. Dit museum richt zich op de eigen geschiedenis en de bijbehorende kunst.


9. Museo del Prado – 2.7 miljoen

Het Museo del Prado is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld, gevestigd in Madrid.

Het Prado of officieel het Museo Nacional del Prado, is te vinden in Madrid. Haar collectie omvat werken van de 14e tot en met de 19e eeuw. Ze hebben ruim 5.000 tekeningen, 2.000 prenten, 1.000 munten en medailles en zo’n 2.000 voorwerpen van toegepaste kunst. Er zijn ongeveer 700 beelden te zien.


8. Musée d’Orsay – 3 miljoen

Het Musée d’Orsay is te vinden in Parijs. Het museum is een kunstmuseum dat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 laat zien Het accent ligt op de 19e-eeuwse Franse kunst.

Het museum bezit een vermaarde verzameling impressionistische werken. Munch, Klimt, Mondriaan en Van Gogh: er van alles te zien in Parijs.


Zie hier de Top 10 oudste musea ter wereld.


7. Centre Georges Pompidou – 3.5 miljoen

Centre Pompidu is een toonaangevend centrum voor moderne kunst in Parijs. Het museum werd in februari 1977 geopend, waarmee een wensdroom van de voormalige Franse president Georges Pompidou in vervulling ging.

Hij wilde dat er in Parijs een groot publiekscentrum werd gebouwd waar alle vormen van moderne kunst en andere culturele uitingen een plek zouden kunnen krijgen.


6. National Gallery of Art – 4.6 miljoen

De National Gallery is een museum voor schilderkunst, gelegen aan de noordkant van Trafalgar Square in Londen. Het museum biedt een zeer volledig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900.


Zie hier de Top 10 kunstmusea in Europa die je bezocht moet hebben.


5. Tate Modern – 4.7 miljoen

Tate Modern in Londen, is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst en is, samen met Tate Britain, Tate Liverpool en Tate St Ives, deel van een groep, die nu bekendstaat als de Tate Gallery.


4. National Gallery – 4.8 miljoen

De National Gallery is een museum voor schilderkunst, gelegen aan de noordkant van Trafalgar Square in Londen. Dit museum biedt een zeer volledig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900.


3. Metropolitan Museum of Art – 4.9 miljoen

Het Metropolitan Museum of Art (MOMA) is te vinden aan de oostelijke kant van het Central Park in Manhattan, New York.

De permanente collectie bevat meer dan twee miljoen kunstwerken met vele schilderijen en beeldhouwwerken van over de hele wereld, gaande van schatten uit de Klassieke Oudheid tot werken van praktisch elke Europese meester en tot een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst.


2. British Museum – 5.5 miljoen

Dit is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en bevindt zich in Great Russell Street in Londen. De verzameling kunstvoorwerpen behoort tot de grootste collecties ter wereld.

Het heeft een uitgebreide collectie oudheden en uitzonderlijke kunstvoorwerpen uit oude en hedendaagse beschavingen in bezit. De verzameling overbrugt meer dan een miljoen jaar geschiedenis van de mensheid en wordt gezien als een van de mooiste ter wereld.

De oudste voorwerpen zijn stenen werktuigen uit de Oldowaanse periode (1.600.000 tot 700.000 voor christus), de meeste nieuwe munten; het grootste voorwerp is een 16 ton wegende poort met een gevleugelde stier uit Dur-Sharrukin, het kleinste een amper 0,002 gram wegend muntje uit Nepal.


Zie hier ->>> de 100 mooiste musea van Frankrijk op deze website.


1. Louvre – 8.5 miljoen bezoekers

Het Louvre of in het Frans Musée du Louvre, is een van ’s werelds grootste musea gelegen in het 1e arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs.

Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre.

  • 55.000 m² tentoonstellingsruimte, sinds 2001 uitgebreid naar 60.000 m².
  • In totaal is het Louvre 160.106 m² groot.
  • Het museum werd geopend in 1793 Napoleon himself.
  • 300.000 verschillende werken waarvan 35.000 tentoongesteld.
  • Er werken in het Louvre ruim 1800 mensen.

Zie hier ->>> de tien beroemdste werken in het Louvre op deze website.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie