Best bezochten pretparken in Europa 2019 – De top 10

0
Best bezochten pretparken in Europa 2019
Best bezochten pretparken in Europa 2019

Best bezochten pretparken in Europa 2019

2019 was een prima jaar voor de Europese pretparken. 2020 wordt een stuk lastiger vanwege de Corona-crisis. Zie hier pretparken en de bezoekersaantallen in 2019.


lees hier ->>> meer over pretparken op deze website.


Top 10 – Best bezochten pretparken in Europa 2019


10. Parc Astérix – 2,33 miljoen bezoekers

Parc Astérix is een Frans attractiepark in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. Het is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix van Albert Uderzo en René Goscinny.


9. Legoland Windsor – 2,43 miljoen bezoekers

Legoland Windsor is een kindergericht pretpark in Windsor in Engeland. Het park is gethematiseerd rond het speelgoed Lego .


8. Gardaland – 2,92 miljoen bezoekers

Gardaland is een attractiepark in Veneto, Italië, in het plaatsje Castelnuovo del Garda aan het Gardameer.


7. Liseberg – 2,95 miljoen bezoekers

Liseberg is een attractiepark in Göteborg in Zweden. Een van de meest opvallende attracties van het park is de houten achtbaan Balder, die tweemaal (in 2003 en 2005) is verkozen tot de beste houten achtbaan in de wereld.


6. PortAventura Park – 3,75 miljoen bezoekers

PortAventura Park is een attractiepark in het Spaanse Salou en Vila-seca en met 40 attracties het grootste pretpark van Spanje.


5. Tivoli Gardens – 4,58 miljoen bezoekers

Tivoli is een attractiepark in het centrum van Kopenhagen. Er zijn in Tivoli vier achtbanen en nog 27 andere attracties voor volwassenen en kinderen.


4. Walt Disney Studios Park – 5,25 miljoen bezoekers

Het Walt Disney Studios Park is een attractiepark in het Franse Disneyland Paris. Walt Disney Studios Park is gebaseerd op het Amerikaanse attractiepark Disney’s Hollywood Studios.


3. De Efteling – 5,40 miljoen bezoekers

Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Golfclub Efteling).

Website: www.efteling.com


2. Europa-Park – 5,75 miljoen bezoekers

Het Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Het heeft als thema de landen van Europa. Het park is te vinden in Rust, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg en ongeveer 50 km ten zuiden van Straatsburg.

In 1975 opende Europa-Park met twintig attracties, zoals een monorail, midgetgolfbaan en rondvaartattracties. Rondom de midgetgolfbaan stonden miniatuurgebouwen opgesteld van diverse bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren en het Palace of Westminster.

Website: www.europapark.de


1. Disneyland Park – 9,75 miljoen bezoekers

Best bezochten pretparken in Europa 2019
Best bezochten pretparken in Europa 2019

Disneyland Park in Parijs opende haar deuren in 1992. Het Disneyland Park is opgedeeld in vijf verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en winkels. Kloksgewijs vanaf het ingangsgebied zijn dit Main Street, U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.

Website: www.disneylandparis.com