Best verdiende Hiphop-artiest 2019 – De Top 10

0
Best verdiende Hiphop-artiest 2019
Best verdiende Hiphop-artiest 2019

Best verdiende Hiphop-artiest 2019 – De Top 10

Het gaat om vele miljoenen bij deze heren. Want in deze lijst met de grootverdieners in de Hiphop staan alleen maar mannen. Lees en zie meer…

Best verdiende Hiphop-artiest 2019
Best verdiende Hiphop-artiest 2019

Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


Top 10 best verdiende Hiphop-artiest 2019

Bron: Forbes


10. Childish Gambino – 35 miljoen dollar

Onder de naam Childish Gambino brengt Glover sinds 2008 albums, eps en mixtapes uit. Zijn doorbraak als rapper was in 2011 met het album Camp dat uitkwam via Glassnote Records.


9. Migos – 36 miljoen dollar

Migos bestaat uit Quavo (Quavious Marshall), Takeoff (Kirshnik Ball) en Offset (Kiari Cephus). Het trio werd in 2013 wereldwijd bekend met de single Versace.


8. Kendrick Lamar – 38,5 miljoen dollar

Kendrick Lamar heeft ook gewerkt met onder anderen Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Wiz Khalifa, Mac Miller, Game, Drake, Busta Rhymes, Tech N9ne, Sia, Taylor Swift, Vince Staples, Rihanna en 50 Cent.


7. DJ Khaled – 40 miljoen dollar

Khaled Mohamed Khaled is een Amerikaanse producer en diskjockey voor het radiostation WEDR 99 Jamz. Daarnaast is hij lid van de hiphopgroep Terror Squad.

6. Eminem – 50 miljoen dollar

Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady, tweede album, en tevens eerste echte mainstreamalbum, The Slim Shady LP, werd drie keer platina. Hij kreeg met dit album wereldwijde bekendheid. Er stonden twee hits op dit album: My name is en Guilty Conscience.


Top 5 best verdiende Hiphop-artiest 2019


5. Travis Scott – 58 miljoen dollar

Rodeo was Travis Scotts eerste album. Voor dit album, dat uitkwam op 4 september 2015, werkte hij samen met onder anderen Justin Bieber, Future en The Weeknd. Op het album zijn de singles Antidote en 3500 te horen. Het album werd positief beoordeeld en prijkte op nummer 1 van Billboard’s Top Rap Albums in Amerika.


4. Diddy – 70 miljoen dollar

Sean John Combs is een platen-producer, rapper en eigenaar van platenmaatschappij Bad Boy Records. Hij is sinds halverwege de jaren 90 van de 20e eeuw een van de drijvende krachten achter de hiphop.


Top 3 best verdiende Hiphop-artiest 2019


3. Drake – 75 miljoen dollar

Aubrey Drake Graham is een Canadees rapper, songwriter en acteur. Hij werd oorspronkelijk bekend door zijn rol als Jimmy Brooks in de televisieserie Degrassi: The Next Generation.

In juni 2009 tekende Graham voor het platenlabel van Lil Wayne, Young Money Entertainment. In november 2009 kondigde Lil Wayne aan dat Drakes eerste studioalbum, Thank Me Later, afgerond was. Het album werd op 15 juni 2010 uitgebracht en debuteerde op de eerste plaatst in de Billboard 200.


2. Jay-Z – 81 miljoen dollar

Jay Z is een van de succesvolste hiphopartiesten en ondernemers in Amerika, met een nettovermogen van $ 1 miljard in 2019. Wereldwijd verkocht hij 40 miljoen albums, terwijl hij Grammy Awards kreeg voor zijn muziekwerk, en met vele andere, grote artiesten samenwerkte.


1. Kanye West – 150 miljoen dollar

Zijn productiestijl werd gekenmerkt door samples van soulnummers met een hoge toonhoogte. Later breidde hij zijn productiestijl uit met invloeden uit vele muziekstijlen, zoals: R&B, triphop, house, volksmuziek, alternatieve rock, synthpop, industrial en klassiek. West heeft 21 Grammy Awards achter zijn naam, waarmee hij de jongste artiest is met zoveel onderscheidingen.


Geef een reactie