Best verdienende voetballers in Italië (2017) zijn Higuain en Bonucci – De Top 10

0
Best verdienende voetballers in Italië
Best verdienende voetballers in Italië

Best verdienende voetballers in Italië zijn Higuain en Bonucci

De Serie A, de Italiaanse eredivisie, maakt weer een kleine comeback. Vroeger kon je er als voetballer enorm je zakken vullen. Vraag het maar aan Van Basten, Gullit, Rijkaard en vele andere Nederlanders die in Italiaanse dienst veel (zwart?!) geld hebben verdiend. Voor het echte grote geld moet je nu natuurlijk in de Premier League zijn, maar zoals gezegd: de Italianen gaan weer een klein beetje meedoen. Lees meer wat die prachtige roze La Gazzetta dello Sport voor ons op een rij heeft gezet…

Best verdienende voetballers in Italië
Best verdienende voetballers in Italië

Lees hier->>> meer over voetbal op deze website…


Best verdienende voetballers in Italië zijn Higuain en Bonucci

Juventus is de club met de grootste last aan salarissen. Jaarlijks keert de club uit Turijn 164 miljoen euro uit. Op de tweede plaats vinden we AC Milan. Zij maken dit jaar zo’n slordige 117 miljoen euro over aan hun spelers.

Hoe zit het met de Nederlanders?
De top tien haalt ie dan niet, maar met 3,2 miljoen euro per jaar is Kevin Strootman zeker niet armlastig. Hij staat daarmee de nummer drie op de loonlijst van AS Roma. De rokende en drinkende Belg Radja Nainngolan met 4,2 miljoen euro en de Bosnische topscorer Edin Dzeko met 4,5 staan net voor hem. Rick Karsdorp afkomstig van van Feyenoord verdient bij AS Roma 1,5 miljoen dit jaar. Marten de Roon pakt zeven ton bij Atalanta en Gregory van der Wiel een half miljoen bij Cagliari. Verder hebben we nog Timo Letschert (Sassuolo), Bram Nuytinck (Udinese) en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) die het moeten doen met tussen de drie en vier ton.

De best betaalde coach
De best betaalde coach in Italië is de heet Massimiliano Allegri. Hij pakt bij Juventus zo’n zeven miljoen euro voor een jaar lang het verzorgen van de training en het maken van de wekelijkse opstelling.

Top 10: Best verdienende voetballers

  1. Higuain (Juventus) 7,5 miljoen euro
  2. Bonucci (AC Milan) 7,5 miljoen euro
  3. Dybala (Juventus) 7 miljoen euro
  4. Costa (Juventus) 6 miljoen euro
  5. Donnaruma (AC Milan) 6 miljoen euro
  6. Buffon (Juventus) 4,5 miljoen euro
  7. Pjanic (Juventus) 4,5 miljoen euro
  8. Icardi (Inter) 4,5 miljoen euro
  9. Dzeko (AS Roma) 4,5 miljoen euro
  10. Nianggolan (AS Roma) 4,2 miljoen euro

Geef een reactie