Best verkochte boek ter wereld is Don Quichot van Cervantes (top 10)

Best verkochte boek ter wereld is Don Quichot van Cervantes
Best verkochte boek ter wereld is Don Quichot van Cervantes

Best verkochte boek ter wereld is Don Quichot van Cervantes (top 10)

Wel eens gehoord van Cao Xueqin? Nee, lelijke cultuurbarbaar die er bent. De beste man verkocht meer dan 100 miljoen boeken. De andere negen in deze lijst komen je hopelijk bekender voor. Met namen als Dickens, Brown en Talkien. De laatse misschien wel weer bekender van de films over zijn boeken die hij eigenlijk met enige tegenzin schreef. Zie hier de top 10…

Best verkochte boek ter wereld, de top 10

 

10. De Da Vinci Code door Dan Brown

Over de 80 miljoen

De Da Vinci Code is een esoterische roman, een ‘fact-fiction’ verhaal, geschreven door de Amerikaan Dan Brown, en in 2003 gepubliceerd door Random House. In Nederland en België werd het boek uitgegeven door uitgeverij Luitingh. De Da Vinci Code was een wereldwijde bestseller:over de 80 miljoen exemplaren werden ervan verkocht. Het boek is in 44 talen vertaald. Ook in Nederland verkocht het boek goed: meer dan 400.000 exemplaren gingen al over de toonbank. Het boek ontving veel kritiek uit zowel christelijke als wetenschappelijke hoek, onder meer omdat Dan Brown schrijft dat de Kerk eeuwenlang het grootste geheim uit de geschiedenis verborgen heeft gehouden.

[bol_product_links block_id=”bol_58752a97cb04c_selected-products” products=”9200000059528287″ name=”De Da Vinci Code” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

9. The Lion, The Witch and The Wardrobe door C.S. Lewis

Over de 85 miljoen

Het betoverde land achter de kleerkast (Engelse titel: The Lion, the Witch and the Wardrobe) is een kinderboek in het fantasygenre van de Ierse schrijver C.S. Lewis. Het is het tweede en bekendste deel uit de zevendelige boekenserie over het land Narnia, De Kronieken van Narnia (Engelse titel: The Chronicles of Narnia). Het is het eerste boek in volgorde van publicatie (1950).

8. Droom van de Rode Kamer door Cao Xueqin

Over de 100 miljoen

Cao Xueqin zou meer dan 10 jaar hebben gewekt aan het manuscript dat uiteindelijk uitgroeide tot Droom van de Rode Kamer. De roman was nog niet helemaal af ten tijde van zijn overlijden. Over het algemen wordt aangenomen dat de roman een semi-autobiografie is over Cao’s eigen familie. In het eerste hoofdstuk geeft de auteur aan dat het werk bedoeld is als herinnering aan de vrouwen die hij in zijn jeugd kende: vriendinnen, familieleden en dienaren. De roman is niet alleen noemenswaardig vanwege de grote hoeveelheid personages, maar ook vanwege de gedetailleerde observatie van het leven en sociale structuur van het 18e-eeuwse China.

7. And Then There Were None door Agatha Christie

Over de 100 miljoen

Tien kleine negertjes is de oorspronkelijke Nederlandse titel van de roman Ten Little Niggers, het bestverkochte boek van Agatha Christie. In 1965 werd de Engelstalige titel aangepast naar Ten Little Indians. De eerste Nederlandstalige versie verscheen in 1948. In 2004 werd de Nederlandstalige titel aangepast naar En toen waren er nog maar…

6. The Hobbit door J.R. Tolkien

Over de 100 miljoen

Tolkien had nooit verwacht dat zijn verhalen zo populair zouden worden, maar door toeval trok het boek De Hobbit dat hij jaren eerder voor zijn kinderen had geschreven, in 1936 de aandacht van Susan Dagnall, een medewerker van de Londense uitgeverij George Allen & Unwin, die hem overhaalde het te laten uitgeven. Het boek trok ook de aandacht van volwassenen en het werd zo populair dat de uitgever Tolkien vroeg om een vervolg te schrijven.

5. Harry Potter en de Steen der Wijzen door J.K. Rowling

Over de 107 miljoen

Harry Potter en de Steen der Wijzen is het eerste deel van de populaire Harry Potterserie en is net zoals de zes opvolgende delen geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling. De verhalen beschrijven het leven van een jonge tovenaar, genaamd Harry Potter. De originele titel van het boek luidt: Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Het boek werd in 1997 uitgegeven.

4. De kleine prins door Antoine de Saint-Exupéry

Over de 140 miljoen

De kleine prins (Frans: Le Petit Prince), is een poëtisch verhaal van de hand van schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, gepubliceerd in 1943. De illustraties, van de hand van de auteur zelf, zijn minstens zo bekend geworden als het boek zelf.

De Saint-Exupéry schreef dit moderne sprookje toen hij in een hotel in New York verbleef. Het is zijn bekendste boek en geldt als het vaakst vertaalde boek uit de Franse literatuur. In 1999 eindigde het boek op de vierde plaats in Le Mondes verkiezing van de 100 beste boeken van de eeuw, verkozen door het Franse publiek.

3. De Alchemist door Paulo Coelho

Over de 150 miljoen

Het boek werd oorspronkelijk uitgebracht in het Portugees in 1988 in Brazilië, onder de naam O Alquimista. In 1993 werd de Engelse versie uitgebracht. In 74 landen bereikte het boek de nummer 1-positie van meest verkochte boeken. Totaal werden er wereldwijd meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht.

De Alchemist vertelt het verhaal van de herdersjongen Santiago. Hij heeft een steeds terugkerende droom over een schat in de piramiden van Egypte. Hij gaat op reis om de schat te vinden, omdat hij gelooft dat de droom ‘niet zomaar een droom is’, maar een profetische droom. Onderweg ontmoet hij vele mensen, waaronder een koning die hem vertelt over de eigen legende die ieder mens heeft en die hij verplicht is om waar te maken.


Zie hier 100 bijzondere boeken 2021 volgens The New York Times Book Review.


2. A Tale of Two Cities door Charles Dickens

Over de 200 miljoen

In het Nederlands: In Londen en Parijs of De Geschiedenis van Twee Steden. De roman verscheen in wekelijkse afleveringen in het tijdschrift All the Year Round, tussen april en november 1859. A Tale of Two Cities beschrijft de situatie in de periode direct voorafgaand aan de Franse Revolutie, de demoralisering en onderdrukking van de Franse boeren door de oude aristocratie, maar vervolgens ook de wreedheid van de revolutionairen jegens die aristocratie direct na de revolutie. Tegelijkertijd schetst Dickens parallelle sociale patronen in het toenmalige Londen.


BoekenBoeken


1. Don Quichot door Miguel de Cervantes Saavedra

Over de 500 miljoen

Don Quichot (Spaans: Don Quijote of Quixote) is de hoofdpersoon in de door Cervantes geschreven roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Deze roman bestaat uit twee delen: het eerste werd gepubliceerd in 1605, het tweede in 1615. Het boek is een van de eerste geschreven romans in een moderne Europese taal. Het vertelt de komische reisavonturen van een oude edelman die denkt dat hij een dolende ridder is. Deze hoofdpersoon, Don Quichot, is het stereotype van de idealist, een dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen maar onpraktische daden min of meer belachelijk maakt.


Zie hier 100 bijzondere boeken 2021 volgens The New York Times Book Review.