, , ,

Best verkopende A merk Nederland 2017 is Marlboro?! De top 50

Best verkopende A merk Nederland 2016 is Marlboro

Best verkopende A merk Nederland 2017 is Marlboro?! De top 50

Deze Merken Top 100 laat ieder jaar weer de ontwikkeling zien van de omzet van de grote A-merken in onze supermarkten. Je zou het op voorhand toch niet kunnen bedenken dat het best verkocht A merk iets met sigaretten zou zijn.

De dames en de heren van de sigaretten staan overigens wel zeven keer in deze top 50! Ook schaffen we bijvoorbeeld voor bijna 125 miljoen euro aan Hertog Jan IJs aan, voor 83 miljoen aan Robijn en voor 62,4 miljoen aan Red Bull.

Weten we ook weer waar Max Verstappen en de auto van betaald worden. Lees meer…


Lees hier->>> meer interessante artikelen over eten en drinken op deze website…


Groei van de A-merken grootst in 9 jaar

In de omzet van de onderstaande Merken Top 100 2017 (waarvan er hieronder maar 50 te zien zijn) is een stijging te zien van 2,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit betekent dat we de grootste groei zien in negen jaar. Deze groei van A-merken is aanzienlijk hoger dan die van de huismerken, maar is wel lager dan de groei van de vers categorieën.

De totale omzet van de A merken Top 100 is € 8,3 miljard euro. De A merken zijn daarmee voor ruim 22 procent van de totale omzet in de supermarkten.


Nieuw in de lijst: Tony’s Chocolonely en direct groter dan M&M’s

De hoogste nieuwe binnenkomer na Senseo is Tony’s Chocolonely, het Nederlandse merk dat staat voor slaafvrije chocola. Na de introductie in 2005 heeft Tony jaar op jaar een sterke groei weten te realiseren.

Nu twaalf jaar na oprichting komen ze nieuw binnen op nummer 84. Daarmee verslaan ze de nummer 86, de overigens ook heerlijke M&M’s. Alleen moeten die laatsten eens kappen met die verschrikkelijke reclame’s. Dat moesten we gewoon even kwijt…


Best verkopende A merk Nederland 2016 is Marlboro?! De top 50

Bron en meer informatie: Merken Top 100: Hoogste groei A-merken top 100 sinds 9 jaar, IRI, 30 maart 2018

[table “” not found /]

Zie hier de Top 25 best verkochte frisdrankmerken in de wereld 2022.


[table “” not found /]

Zie hier de Top 10 snelst groeiende industrieën ter wereld 2023.


[table “” not found /]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie