Beste actiefilms volgens Rolling Stone Magazine – Top 10 met beelden

Beste actiefilms volgens Rolling Stone Magazine
Beste actiefilms volgens Rolling Stone Magazine

Beste actiefilms volgens Rolling Stone Magazine

Hier de 10 beste actiefilms volgens de lezers Rolling Stone Magazine. Ken je het blad, dan ken je de redacteuren en lezers en zij hebben vast gelijk! Lees en kijk meer…


Lees hier ->>> meer over films op deze website…


Beste actiefilms volgens Rolling Stone Magazine


10. Die Hard

De film Die Hard was een groot succes, en zorgde ervoor dat Bruce Willis een veelgevraagd acteur werd. Die Hard werd de standaardformule voor de nieuwe actiefilm. Onder anderen de films Speed, Under Siege en The Rock zijn gebaseerd op de Die Hardformule.

Die Hard is gebaseerd op een roman uit 1979, geschreven door Roderick Throp, genaamd Nothing Lasts Forever. Dat boek is een vervolg op het boek The Detective, dat op zijn beurt weer is verfilmd in 1968 met daarin Frank Sinatra.


Zie hier de top 13 beste films met Bruce Willis.


9. Terminator 2: Judgement Day

Terminator 2 was met zijn budget van 100 miljoen dollar destijds de duurste film ooit gemaakt. De film was net als zijn voorganger een succes, en bracht alleen in de Verenigde Staten al $204,8 miljoen op.

De wereldwijde opbrengst bedroeg 519.843.345 dollar. Met de heruitgave van de film in de bioscoop is de opbrengst inmiddels $ 520.881.154.

De film was jarenlang de R-gewaardeerde film die het meeste opbracht tijdens het openingsweekend. Een R-film is een film waarvoor wordt geadviseerd dat iemand onder de zeventien die niet mag zien zonder een volwassene. In 2003 brak The Matrix Reloaded het record.


8. Raiders of the Last Ark

De film Raiders of the Last Ark is geproduceerd door George Lucas, die een avonturenfilm wilde maken in de stijl van de “serials” van de jaren dertig en veertig, net als zijn Star Wars.

Raiders of the Lost Ark was in tegenstelling tot de meeste actiefilms uit eind jaren zeventig, begin jaren tachtig veel luchtiger, haast als een stripverhaal, vol humor en indrukwekkende stunts, exotische locaties, beeldschone vrouwen en karikaturale slechteriken.

George Lucas bedacht de personages en het verhaal, het uiteindelijke scenario werd geschreven door Lawrence Kasdan die eerder voor George Lucas The Empire Strikes Back schreef.


7. First Blood

VPRO Cinema: ‘Rambo heeft het imago van een stompzinnig, rechts reliek uit de jaren tachtig, maar de eerste First Blood, waarin de getroebleerde Vietnam-veteraan het opneemt tegen een vijandige sheriff, is op zich een heel aardige actiefilm. Pas in dit tweede deel gaan alle remmen los en neemt het opgepompte personage van Stallone lachwekkende proporties aan. Rambo’s hulp wordt ingeroepen bij de redding van een groep Amerikaanse soldaten die in Vietnam zijn achtergebleven. Krijgt ie mooi de kans de oorlog alsnog namens Amerika te winnen. President Reagan vond het allemaal prachtig. Winnaar van vier Razzies én een Oscar (voor de geluidseffecten).’


6. Lethal Weapon

De film Lethal Weapon had een budget van 15 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd 120 miljoen dollar op. Het is hiermee een van de succesvolste films van 1987.

De film werd uitgebracht in de lente, een ongebruikelijke tijd voor actiefilms. Lethal Weapon betekende de definitieve doorbraak voor Mel Gibson en Danny Glover.


5. The Matrix

Het thema van de film The Matrix: ‘is de wereld een illusie?’ is al een oude vraagstelling in de filosofie.

Plato besteedde hier al aandacht aan in zijn allegorie van de grot. Ook zijn er al eerder films over deze vraagstelling gemaakt. Welt am Draht (Wereld aan een draad), een tweedelige sf-film, was te zien op de Duitse televisie in 1973.

De film is geregisseerd door Rainer Werner Fassbinder en is gebaseerd op het boek Simulacron-3, ook uitgegeven als Counterfeit World van de Amerikaanse sf-schrijver Daniel F. Galouye uit 1964.

Het verhaal gaat over een personage dat er langzaam achter komt dat zijn wereld een illusie is en in werkelijkheid een geavanceerde alle zintuigen omvattende simulatie of virtual reality is in een computer en hij probeert hieruit te ontsnappen.

Zijn wereld blijkt slechts een van vele simulaties te zijn, en de vraag rijst of de wereld die de simulaties heeft gecreëerd niet zelf ook een simulatie is.

De film werd opnieuw gemaakt in 1999 in Hollywood onder de titel The Thirteenth Floor. Een ander voorbeeld van de wereld als een illusie is The Truman Show.

Hierin wordt een man genaamd Truman zijn hele leven al gevolgd door de rest van de wereld in een TV-programma, zonder dat hij het zelf door heeft…


4. Predator

Het idee voor Predator ontstond min of meer als een grap. In de maanden na uitkomst van de film Rocky IV deed een grap de ronde in Hollywood dat Rocky Balboa inmiddels zo’n beetje elke mogelijke menselijke tegenstander had gehad, waardoor hij in een eventuele vijfde film tegen een alien zou moeten vechten.

Scenarioschrijvers Jim en John Thomas namen dit scenario van een gevecht tussen een mens en een buitenaards wezen als basis voor een nieuw script.

Het script dat de twee schreven droeg de werktitel Hunter.[1] In 1985 werd het script opgepikt door 20th Century Fox, en aan producent Joel Silver gegeven.

Deze besloot, op basis van zijn ervaring met de film Commando, het ietwat absurde script te veranderen in een serieuze actiefilm met elementen van sciencefiction. Hij huurde John McTiernan in als regisseur.

Stan Winston werd erbij gehaald om het monster voor de film te ontwikkelen. Hij deed dit samen met James Cameron, de regisseur van Aliens.

https://youtu.be/X2hBYGwKh3I


3. The Bourne Identity

De film is gebaseerd op het eerste deel uit de Bourne-trilogie van schrijver Robert Ludlum. Regisseur Doug Liman besloot de film te maken toen zijn film Swingers uit 1996 bijna was afgerond, omdat hij een groot fan was van de boeken.

Vanwege een aantal problemen tussen Liman en de studio, Universal was bezorgd over de kleine opzet van de actiescènes, foutjes in het script en problemen met de filmrechten duurde de productie uiteindelijk twee jaar, waarbij het budget met acht miljoen dollar werd overschreden tot 60 miljoen dollar.

Veel scènes in Parijs moesten opnieuw opgenomen worden waarbij het accent in de nieuwe opnamen wat meer op actie kwam te liggen.

Hoofdrolspeler Matt Damon, die voor deze rol nooit zo’n fysieke rol had gespeeld, moest een drie maanden durende training ondergaan waarin hij eskrima, boksen en omgaan met wapens leerde van choreograaf Nick Powell.


2. Alien

Alien is een sciencefiction/horrorfilm uit 1979, geregisseerd door Ridley Scott. De filmtitel refereert aan de antagonist van de film, een monsterlijk buitenaards wezen. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm en Yaphet Kotto.

De film won een Oscar voor de speciale effecten, waaronder het buitenaardse wezen (de alien) dat werd ontworpen door de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger. In 2003 kwam er een director’s cut in de bioscoop, met enkele extra scènes. De film was tevens het begin van een mediafranchise van inmiddels zeven films.


1. Mad Max 2: The Road Warrior

De film Mad Max 2 maakt net als zijn voorganger gebruik van elementen uit het western-genre. Maar in plaats van paarden en koetsen wordt er volop gebruikgemaakt van auto’s, motorfietsen, vrachtwagens en zelfgebouwde voertuigen.

Max’ bekende zwarte wagen uit de vorige film werd ook in deze film weer gebruikt. De wagen was na opnames van de eerste film verkocht aan Murray Smith, die de wagen had aangepast voor de film, en moest voor deze film worden teruggekocht.

Na de opnames van Mad Max 2 belandde de wagen op een schroothoop, waar hij werd gevonden door Bob Forsenko. De wagen staat nu in het Cars of the Stars Motor Museum in Cumbria, Engeland.

De grote truck die Max gebruikt om de olietanker te slepen is een Mack R-600 uit 1970. Het voertuig van Humungus is een zwaar aangepaste Ford F-100.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag