Beste automerken 2019 volgens Consumer Reports – Top 33

Beste automerken 2019 volgens Consumer Reports
Beste automerken 2019 volgens Consumer Reports

Beste automerken 2019 volgens Consumer Reports

Consumer Reports is de Amerikaanse versie van wat wij kennen als de Consumentenbond.

Zij doen jaarlijks honderden onderzoeken naar producten en diensten die wij als consument in ons dagelijks leven gebruiken. Niet zo lang geleden hebben ze gekeken naar de beste automerken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Beste automerken 2019 volgens Consumer Reports

Bron: Consumer Reports


Consumer Reports: How We Rank the Car Brands

We averaged the Overall Scores for all of the vehicles we tested from each major automotive brand, and ranked them accordingly. A brand must have had two or more CR-tested models to be included in the rankings, which is why Maserati, Ram, and Smart have been left out.


Zie hier de top 10 meest populaire auto’s in de Verenigde Staten 2021.


The Overall Score is a composite of four elements. First is a vehicle’s road-test score, which assesses performance in more than 50 CR evaluations. Next, we include the latest predicted reliability and owner satisfaction ratings from CR’s exclusive Auto Survey. And last, we consider the presence of key safety features and crash-test performance (when completed).


33. Fiat


32. Jaguar


31. Land Rover


30. Mitsubishi


29. Jeep


28. Alfa Romeo


27. GMC


26. Cadillac


25. Dodge


24. Chevrolet


23. Volvo


22. Chrysler


21. Nissan


Zie hier de Top 10 minst betrouwbare tweedehands auto’s 2022.


20. Ford


19. Tesla


18. Buick


17. Mercedes-Benz


16. Acura


Zie hier de top 10 beste geteste auto’s 2021 volgens motorsport-total.com.


15. Mini


14. Infiniti


13. Honda


12. Kia


11. Volkswagen


10. Hyundai


9. Toyota


8. Lincoln


7. BMW


6. Mazda


5. Lexus

Lexus is sinds 1989 de naam van de luxedivisie van het Toyota-concern. Vooral in de Verenigde Staten en Canada is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment.


4. Audi

AUDI AG is de Duitse autofabrikant van het merk Audi. Het bedrijf uit Ingolstadt is sinds 1965 een onderdeel (99,95%) van Volkswagen AG, de overige 0,05% staan genoteerd aan de Deutsche Börse. De naam is afkomstig van de achternaam van de oprichter, August Horch, waarvan Audi de Latijnse vertaling is.


Zie hier de top 10 beste GTI’s uit de jaren ’90.


3. Porsche

Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van Volkswagen dat weer grotendeels in handen is van Porsche SE.

Er is nog een ander bedrijf genaamd Porsche Consulting GmbH. Dit bedrijf heeft vele jaren zijn diensten aangeboden aan andere autoproducenten. Studebaker, Seat, Lada, Daewoo en Subaru hebben allen gebruikgemaakt van de kennis van Porsche voor het ontwikkelen van hun auto’s.

Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Zuffenhausen, maar voor de Cayenne en Carrera GT is een nieuwe fabriek gebouwd in Leipzig. Een gedeelte van de Boxster productie werd bij Valmet Automotive in Finland gedaan.

Porsche wist in 2017 246.375 auto’s te verkopen met een indrukwekkend gemiddeld winstpercentage van 17,6%.


2. Genesis

Dit is de luxe versie van de Hyundai.


1. Subaru

Subaru is een Japans automerk dat onderdeel is van Fuji Heavy Industries (FHI). Het merk is genoemd naar de Japanse naam voor het Zevengesternte, dat in gestileerde vorm in het logo terug te vinden is. In 2000 ging FHI een samenwerkingsverband aan met het Amerikaanse General Motors, als gevolg waarvan Saab auto’s uitbrengt op een Subaru-onderstel. Eind 2005 werden de GM-aandelen overgenomen door Toyota.

Nederland maakte in 1969 voor het eerst kennis met Subaru. Het auto-importbedrijf Gremi uit Groningen introduceerde als eerste in West-Europa auto’s van het merk, maar de verkoop kwam niet van de grond.Begin 1971 was het de Delftse Motorenhandel, een dochter van Englebert in Voorschoten, die het merk naar Nederland zei te halen maar opnieuw bleef het bij goede bedoelingen.

Een jaar later was het de beurt aan het speciaal door de A.R.M. opgerichte Subaru Nederland BV, die aankondigde de auto’s van Fuji Heavy Industries naar Nederland te halen. Dit keer met succes. Op 7 november 1972 vond de introductie plaats van een viertal Subaru’s in Ouwehands Dierenpark.