Beste bestemmingen Europa 2019 – Top 10 volgens Lonely Planet

0
Beste bestemmingen Europa 2019 - Top 10 volgens Lonely Planet
Beste bestemmingen Europa 2019 - Top 10 volgens Lonely Planet - De Hoge Tatra

Beste bestemmingen Europa 2019 volgens Top 10 volgens Lonely Planet

Wie kunnen het nu beter weten waar je naar toe zou moeten dan de makers van Lonely Planet. Ze hebben weer tien geweldige plekken gevonden om dit jaar te bezoeken in Europa. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Beste bestemmingen Europa 2019 volgens Top 10 volgens Lonely Planet


10. Istrië in Kroatië

Volgens Lonely Planet: ‘…Istrië heeft iets koninklijks, met zijn kalkstenen kust, indrukwekkende monumenten en liefde voor lekker eten.’

Website: www.istra.hr


9. Vevey in Zwitserland

Het stadsbeeld van Vevey wordt beheerst door de kerk van Saint Martin, die oorspronkelijk uit de 12e eeuw stamt. Andere belangrijke godsdienstige gebouwen zijn de genoemde Engelse kerken en de zeer opvallende Russisch-orthodoxe kerk van Sainte Mégalomartyre Barbara.

Langs het meer liggen talloze voorbeelden van hotelarchitectuur uit het fin de siècle, zoals die in veel Zwitserse steden te vinden zijn. Aan de overkant van het meer zijn de Franse Alpen duidelijk zichtbaar.

In het meer van Genève, dicht bij het Nestlé Alimentarium, staat een enorme vork, een kunstwerk van de Zwitser Jean-Pierre Zaugg.

Vevey beschikt over een aantal musea. Aan het meer van Genève ligt het Alimentarium, een museum met als thema voeding en levensmiddelenproductie.

Niet ver daarvandaan bevindt zich het Musée Jenisch dat plaats biedt aan een collectie moderne kunst en het kantonnale prentenkabinet van Vaud. Vevey beschikt verder onder meer over een historisch museum en het Zwitsers fotocameramuseum.

Website: www.myswitzerland.com/en/destinations/vevey


8. Liechtenstein

Van de website van de ANWB:
‘Op de rechteroever van de Rijn ligt een oud vorstendom, ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk. Boven het hoofdstadje Vaduz staat het kasteel van de vorst. Hij heeft nog wat dictatoriale trekjes, maar wordt op handen gedragen. Zijn onderdanen zijn net als hun buren fanatieke skiërs, bergklimmers en wandelaars. De vreemdelingen zien in Liechtenstein een kopie in miniatuur van Zwitserland: gastvrij, proper en allesbehalve goedkoop (je betaalt hier met Zwitserse franken). Verder is het landje vooral een rariteit, een overblijfsel uit een feodaal verleden. De zakenwereld kent het als een financieel centrum met een gunstig belastingklimaat.’

Website: www.tourismus.li


Zie hier de top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen in 2022 volgens Lonely Planet.


7. Lyon in Frankrijk

Lyon zelf staat al eeuwen bekend als de hoofdstad van de gastronomie. De haute cuisine treft men aan in de gehele voormalige regio Rhône-Alpes.

Deze biedt plaats voor zowel de grote eter als de fijnproever, met lokale wijnen zoals de beaujolais en de Côtes du Rhône en verschillende grote namen in de keukens, zoals topkok Paul Bocuse.

Sinds eeuwen geniet Lyon de titels hoofdstad van de gastronomie en stad van de zijde. De gebroeders Lumière vonden in 1895 in Lyon de film uit. Het personage van Guignol (een soort Jan Klaassen) werd in Lyon bedacht door Laurent Mourguet.

Website: www.lyon.fr


6. Shetland eilanden in Schotland

De Shetlandeilanden werden bekend om de grote kolonies van zeevogels. Onder andere papegaaiduikers en noordse stormvogels broedden er in groten getale.

Echter, eind 20ste eeuw zette een kentering in en werden deze aantallen steeds kleiner. De eilanden zijn ook bekend om de Shetlandpony’s.

Website: www.shetland.org


Zie hier de top 25 grootste pleinen ter wereld.


5. Bari in Italië

Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. Van daaruit zijn er regelmatige veerdiensten naar Durrës in Albanië, en ook naar Dubrovnik in Kroatië en Bar in Montenegro.

Ook cruiseschepen leggen aan in de haven van Bari. In tegenstelling tot Malta en Sicilië ligt Bari echter niet aan de belangrijkste zeeroutes van de Middellandse Zee.

De stad Bari is ook een universiteitsstad. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. Daarnaast is er het moderne Bari met een opvallend rechthoekig stratenpatroon.

Ten noorden van de Corso Vittorio Emanuele ligt het ‘oude gedeelte’ op een kleine kaap, begrensd door de twee havens. De Domkerk stamt uit de 12e eeuw en bezit een roosvenster in de façade. Ook de kerk van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is bezienswaardig.

Aan de zuidzijde van de eerder genoemde Corso Vittorio Emanuele werd in de 19e eeuw een kaarsrecht stratenpatroon gerealiseerd en daar bevinden zich het Archeologisch Museum en de Pinacotheek.

Website: www.viaggiareinpuglia.it


4. Herzegovina – Bosnië en Herzegovina

Herzegovina ligt in de Dinarische Alpen en wordt gekenmerkt door uitgestrekte karstlandschappen.

Het hoogste punt is de Maglić (2386m) op de grens met Montenegro. De belangrijkste stad in het gebied is Mostar, gelegen aan de Neretva en beroemd om zijn Oude Brug.

In Herzegovina liggen ook het havenplaatsje Neum, dat de enige verbinding van Bosnië en Herzegovina naar de zee vormt, en de belangrijke katholieke bedevaartsplaats Međugorje.

Herzegovina heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en milde winters, dat in grote lijnen overeenkomt met de Kroatische kust, Italië en Spanje.

Website: www.bhtourism.ba


Top 3 beste bestemmingen Europa 2019 volgens volgens Lonely Planet


3. Arctic Coast Way in IJsland

Van de website: ‘Here, where volcanic land meets the icy ocean, nature´s force has carved a coastline of wild and pure beauty. The route includes six peninsulas reaching far out in the ocean, taking you from black sandy beaches to spectacular cliffs, along glacial river deltas and fjords to high mountains. Going one step further into remoteness, five beautiful islands offer unforgettable experiences and you might even want to straddle the Arctic Circle. Each of the little towns along the way tells unique stories about life on the edge of the Arctic.’

Website: www.arcticcoastway.is


Zie hier de Top 10 vrolijkste reisbestemmingen ter wereld 2022.


2. Madrid in Spanje

In Madrid vinden we tal van grote en kleine musea. Ook zijn er verschillende kloosters en andere instituten te bezichtigen.

De drie bekendste musea van Spanje bevinden zich in Madrid. Ze liggen vlak bij elkaar, vandaar ook de naam de ‘Gouden Kunstdriehoek’. Het zijn: Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza, en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

Website: www.esmadrid.com


1. De Hoge Tatra in Slowakije

Volgens Lonely Planet: ‘Er hangt een mythische sfeer in het landschap van de Hoge Tatra in Slowakije, een verheven wereld vol scheve pieken en klaterende watervallen, waar wilde dieren ongezien door de bossen sluipen.’