Beste boeken voor de ondernemer 2017 (een top 10)

0
Beste boeken voor de ondernemer 2017
Beste boeken voor de ondernemer 2017

Beste boeken voor de ondernemer 2017 (een op 10)

Ook voor de niet-ondernemer zijn de aanbevolen boeken van Fortune zeker meer dan het lezen waard. Naast persoonlijke ervaringen van de schrijvers is de inhoud vaak ook wetenschappelijk interessant.

Het gaat namelijk over het gedrag van individuen en hoe zij ons, het publiek, beïnvloeden. Kijk zelf maar naar deze zeer interessante lijst met inhoud.


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website…


Beste boeken voor de ondernemer 2017 (een top 10)


1) Shoe Dog – Phil Knight

Dit is het favoriete boek van Bill Gates. Philip “Phil” Hampson Knight (1938) is medeoprichter van Nike.


2) Tools of Titans – Tim Ferriss

Het zijn de Podcasts van Tim Ferris, de man die wereldberoemd werd door zijn boek: The 4-Hour Workweek. Deze verhalen zijn de interviews die hij deed met de mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven die er ook iets van gemaakt hebben.


3) The Power of Broke – Daymond John


4) The Code of the Extraordinary Mind – Vishen Lakhiani

Dit boek schijn je ook in zijn geheel hier>>> te kunnen downloaden. Of dit mag ja of nee, is ons niet bekend…


Zie hier welke boeken je moet lezen om een betere schrijver te worden.


5) Disrupted – Dan Lyons

Clara Van De Wiel: “Lyons’ start-updroom eindigt in een nachtmerrie. Achter de hangmatten en pingpongtafels gaat in werkelijkheid een chaotische, hyperkapitalistische en achterbakse werkcultuur schuil. Bij gebrek aan een Plan B besluit Lyons te blijven en zijn tijd bij HubSpot dan maar als een antropologisch experiment te beschouwen. Om zijn aandelen uitbetaald te krijgen, moet hij wachten op een beursgang. Dat hij het twee jaar volhield bij HubSpot leverde voldoende materiaal voor dit ontluisterende kijkje in de start-upkeuken.”

Volkskrant, 16 juli 2016


6) Originals – Adam Grant


7) Hustle – Neil Patel, Patrick Vlaskovits en Jonas Koffler


Zie hier de top 9 vaardigheden om te leren in 2022 voor nieuwe carrièremogelijkheden.


8) Grit – Angela Duckworth

‘Meesterlijk. De grit factor biedt een werkelijk gezond perspectief: écht succes komt wanneer we de dingen doen die ons vreugde en richting geven.’Arianna Huffington

‘Overtuigend en fascinerend. Angela Duckworth herinnert ons eraan dat karakter en dorzettingsvermogen de échte aanjagers voor succes zijn.’Malcolm Gladwell


9) Building the Internet of Things – Maciej Kranz


10) Thinking, Fast and Slow / Ons Feilbare Denken – Daniel Kahneman

Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Daniel Kahneman toont in ‘Ons feilbare denken’ aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken.

Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we – zonder dat we het doorhebben – de verkeerde manier van denken gebruiken.

In deze moderne klassieker legt Daniel Kahneman uit waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken en geeft tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen.


Geef een reactie