Advertentie

Beste chef-koks ter wereld 2020 – Top 100

Le Chef is wederom op zoek gegaan de allerbest kok op aarde. Wij staan met maar liefst met zes chefs in deze top 100 voor 2020. Dit zij Jonnie Boer (8), Sergio Herman (46), Jacob Jan Boerma (58), Jannis Brevet (64) en Onno Kokmeijer en Arjan Speelman (79). Lees meer over de mannen die geweldig kunnen koken.

Advertentie

Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website…


Beste chef koks 2020
Beste chef koks 2020

Beste chef-koks ter wereld 2020 – De Top 10


10. Arnaud Lallement, L’Assiette Champenoise

(Frankrijk)
Lallement is geboren in Reims in 1975. Na de vroegtijdige dood van zijn vader in 2002 erfde en onderhield hij het restaurant van de familie. De chef-kok met veel liefde voor de Champagne heeft ook drie Michelinsterren zijn restaurant in de Auberge verkregen.


9. Bjorn Frantzen, Restaurant Frantzen (Zweden)


8. Jonnie Boer, De Librije (Nederland)

Hoe ben je verknocht geraakt aan koken? Stonden eten en koken vroeger bij jou thuis ook al centraal?

Boer: ‘Mijn moeder kookte simpel maar heel erg lekker. Speklapjes, gehaktballen, en voor die tijd eigenlijk ook veel vis, omdat mijn opa – de vader van mijn vader – zoetwatervisser was. We aten regelmatig paling en snoek. Lekker man.’

Bron: Meet the chef: in gesprek met Jonnie Boer (De Librije***), 8 september 2019


7. Dan Barber, Blue Hill Farm (VS)


6. Laurent Petit, Le Clos des Sens (Frankrijk)


5. René Redzepi, Noma (Denemarken)


4. Emmanuel Renaut, Flocons de Sel (Frankrijk)


3. Arnaud Donckele, La Vague d’Or (Frankrijk)

Donckele (29 maart 1977)runt momenteel restaurant La Vague d’Or in het hotel Cheval Blanc St-Tropez in Saint-Tropez. Arnaud Donckele heeft sinds 2013 drie sterren in de Guide Michelin.


2. Cristophe Bacquié, Restaurant Christophe Bacquié (Frankrijk)

Restaurant Christophe Bacquié kreeg in 2018 veel aandacht. Zijn restaurant was één van de twee restaurants die drie sterren voor MICHELIN Gids Frankrijk 2018 voor de eerste keer binnen sleepte.

Het restaurant van Christophe Bacquié is te vinden in Hotel du Castellet in de pittoreske regio Var. Het staat bekend om zijn mediterrane gerechten die de afgelopen jaren in de schijnwerpers staan ​​van seizoensgebonden producten en zeevruchten.

Bacquié, een gerenommeerde vischef, staat bekend om zijn kenmerkende gerechten. Dit zijn bijvoorbeeld John Dory, krab en kaviaar geserveerd in een geparfumeerde crème van kaffir limoen, rauwe en gekookte langoustine met koraalskopsap en asperges van Roques-Hautes.


1. Mauro Colagreco, Mirazur (Frankrijk)

Mauro Colagreco: Beste chef-koks 2020 nr. 1

Colagreco (geboren op 5 oktober 1976 in La Plata , Argentinië ) is een Italiaanse Argentijnse chef-kok in restaurant Mirazur. Hij werkte met en leerde het vak van Bernard Loiseau tot zijn dood in 2003. Vervolgens werkte hij in Parijs met Alain Passard in l’Arpège, Alain Ducasse in het Hotel Plaza Athénée en uiteindelijk een jaar Le Grand Véfour.

Colagreco opende in 2006 Mirazur in 2006 in Menton. Slechts zes maanden na opening ontving Colagreco de prijs ‘Revelation of the Year’. In minder dan een jaar verdiende hij zijn eerste Michelin ster. Inmiddels bezit het restaurant drie sterren. Colagreco heeft een eigen stijl opgelegd in de interpretatie van het product en het contrast van smaken.

www.mirazur.fr


Mauro Colagreco: Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 11-25

11 Yannick Alleno Alleno Paris (Frankrijk)
12 Alain Ducasse Plaza Atheneé (Frankrijk)
13 Seiji Yamamoto Nihonryori Ryugin (Japan)
14 Pascal Barbot L'Astrance (Frankrijk)
15 Alain Passard L'Arpege (Frankrijk)
16 Martin Berasategui Restaurant Martin Berasategui (Spanje)
17 Peter Goossens Hof Van Cleve (België)
18 Virgilio Martinez Central (Peru)
19 Andreas Caminada Schauenstein Schloss (Zwitserland)
20 Rasmus Kofoed Geranium (Denmark)
21 Michel Troigrois Maison Troisgros (Frankrijk)
22 Victor Arguinzoniz Asador Extebarri (Spanje)
23 David Kinch Manresa (VS)
24 Eric Frechon Epicure (Frankrijk)
25Joan Roca El Celler de Can Roca (Spanje)

Beste chef-koks 2020 nrs. 26-40

26 Nadia Santini Dal Pescatore (Italië)
27 Daniel Humm Eleven Madison Park (VS)
28 Christian Bau Victor's Fine Dining (Duitsland)
29 Jerome Banctel Le Gabriel (Frankrijk)
30 Testuya Fujiwara Fujiya 1935 (Japan)
31 Heston Blumenthal The Fat Duck (VK)
32 Heinz Reitbauer Steirereck (Oostenrijk)
33 Yoshihiro Narisawa Restaurant Narisawa (Japan)
34 Clare Smyth Core (VK)
35 Michel Guerard Les Pres d'Eugenie (Frankrijk)
36Enrico Crippa Piazza Duomo (Italië)
37 Grant Achatz Alinea (VS)
38 Pierre Gagnaire Restaurant Pierre Gagnaire (Frankrijk)
39 Paul Pairet Ultraviolet (China)
40 Dominique Crenn Atelier Crenn (VS)

Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 41-55

41 Andoni Luis Aduriz Mugaritz (Spanje)
42 Eric Pras Maison Lameloise (Frankrijk)
43 Hideki Ishikawa Restaurant Ishikawa (Japan)
44 Franck Giovannini Restaurant de l'Hotel de Ville de Crissier (Zwitserland)
45 Yoshihiro Murata Kikunoi (Japan)
46 Segio Herman The Jane (België)
47 Daniel Boulud Restaurant Daniel (VS)
48 Massimiliano Alajmo Le Calandre (Italië)
49 Hans Haas Tantris (Duitsland)
50 Peter Knogl Cheval Blanc – Hotel Les Trois Rois (Zwitserland)
51 David Toutain Restaurant David Toutain (Frankrijk)
52 Olivier Nasti La Table d'Olivier Nasti (Frankrijk)
53 Quique Dacosta Restaurant Quique Dacosta (Spanje)
54 Gilles Goujon Auberge du Vieux Puits (Frankrijk)
55 Thomas Keller Per Se (VS)

Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 56-70

56 Bruno Oger Villa Archange (Frankrijk)
57 Angel Leon Aponiente (Spanje)
58 Jacob Jan Boerma De Leest (Nederland)
59 Albert Adria Tickets (Spanje)
60 Stefano Baiocco Villa Feltrinelli (Italië)
61 Eneko Atxa Azurmendi (Spanje)
62 Olivier Bellin Auberge des Glazicks (Frankrijk)
63 Claude Bosi Bibendum (VK)
64 Jannis Brevet Inter Scaldes (Nederland)
65 Yoann Conte Restaurant Yoann Conte (Frankrijk)
66 Paolo Casagrande Lasarte (Frankrijk)
67 Ancdre Chiang Restaurant Sichuan Moon (China)
68 Alexandre Couillon La Marine (Frankrijk)
69 Sven Elverfeld Aqua (Duitsland)
70 Alexandre Gauthier La Grenouillere (Frankrijk)

Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 71-85

71 Ronny Emborg Atera (VS)
72 Dani Garcia Restaurant Dani Garcia (Spanje)
73 Marc Haeberlin Auberge de L'Ill (Frankrijk)
74 Cristophe Hardiquest Bon Bon (België)
75 Dan Hunter Brae (Australia)
76 Hitoshi Ishihara Mizai (Japan)
77 Alexandre Mazzia Am Par Alexandre Mazzia (Frankrijk)
78 Martin Klein Ikarus (Oostenrijk)
79 Arjan Speelman en Onno Kokmeijer Ciel Bleu (Nederland)
80 Dieter Koschina Vila Joya (Portugal)
81 Normand Laprise Toque I (Canada)
82 Nicolas Le Bec Villa Le Bec (China)
83 Edouard Loubet Restaurant Edouard Loubet (Frankrijk)
84 Tadayoshi Matsukawa Matsukawa (Japan)
85 Jean-Georges Klein Villa Rene Lalique (Frankrijk)

Beste chef-koks 2020 ter wereld nrs. 86-100

86 Motokazu Nakamura Restaurant Nakamura (Japan)
87 Hans Neuner Ocean (Portugal)
88 Norbet Niederkofler St. Hubertus (Italië)
89 Jiro Ono Jiro Honten (Japan)
90 Gaston Acurio Astrid y Gaston (Peru)
91 Anne-Sophie Pic Maison Pic (Frankrijk)
92 Fabio Pisani en Alessandro Negrini Il Luogo di Aimo e Nadia (Italië)
93 Julien Royer Odette (Singapore)
94 Carme Ruscalleda Cuina Estudi (Spanje)
95 Andreas Senn Senn Restaurant (Oostenrijk)
96 Ciccio Sultano Duomo (Italië)
97 Yusuke Takada La Cime (Japan)
98 Mathieu Viannay La Mere Brazier (Frankrijk)
99 Joachim Wissler Vendome (Frankrijk)
100 Hajme Yoneda Hajime (Japan)

advertentie