Beste chef-koks ter wereld 2020 – Top 100
Le Chef is wederom op zoek gegaan de allerbest kok op aarde. Wij staan met maar liefst met zes chefs in deze top 100 voor 2020. Dit zij Jonnie Boer (8), Sergio Herman (46), Jacob Jan Boerma (58), Jannis Brevet (64) en Onno Kokmeijer en Arjan Speelman (79). Lees meer over de mannen die geweldig kunnen koken.
Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website…
Beste chef-koks ter wereld 2020 – De Top 10
10. Arnaud Lallement, L’Assiette Champenoise
(Frankrijk)
Lallement is geboren in Reims in 1975. Na de vroegtijdige dood van zijn vader in 2002 erfde en onderhield hij het restaurant van de familie. De chef-kok met veel liefde voor de Champagne heeft ook drie Michelinsterren zijn restaurant in de Auberge verkregen.
9. Bjorn Frantzen, Restaurant Frantzen (Zweden)
8. Jonnie Boer, De Librije (Nederland)
Hoe ben je verknocht geraakt aan koken? Stonden eten en koken vroeger bij jou thuis ook al centraal?
Boer: ‘Mijn moeder kookte simpel maar heel erg lekker. Speklapjes, gehaktballen, en voor die tijd eigenlijk ook veel vis, omdat mijn opa – de vader van mijn vader – zoetwatervisser was. We aten regelmatig paling en snoek. Lekker man.’
Bron: Meet the chef: in gesprek met Jonnie Boer (De Librije***), 8 september 2019
7. Dan Barber, Blue Hill Farm (VS)
6. Laurent Petit, Le Clos des Sens (Frankrijk)
5. René Redzepi, Noma (Denemarken)
4. Emmanuel Renaut, Flocons de Sel (Frankrijk)
3. Arnaud Donckele, La Vague d’Or (Frankrijk)
Donckele (29 maart 1977)runt momenteel restaurant La Vague d’Or in het hotel Cheval Blanc St-Tropez in Saint-Tropez. Arnaud Donckele heeft sinds 2013 drie sterren in de Guide Michelin.
2. Cristophe Bacquié, Restaurant Christophe Bacquié (Frankrijk)
Restaurant Christophe Bacquié kreeg in 2018 veel aandacht. Zijn restaurant was één van de twee restaurants die drie sterren voor MICHELIN Gids Frankrijk 2018 voor de eerste keer binnen sleepte.
Het restaurant van Christophe Bacquié is te vinden in Hotel du Castellet in de pittoreske regio Var. Het staat bekend om zijn mediterrane gerechten die de afgelopen jaren in de schijnwerpers staan van seizoensgebonden producten en zeevruchten.
Bacquié, een gerenommeerde vischef, staat bekend om zijn kenmerkende gerechten. Dit zijn bijvoorbeeld John Dory, krab en kaviaar geserveerd in een geparfumeerde crème van kaffir limoen, rauwe en gekookte langoustine met koraalskopsap en asperges van Roques-Hautes.
1. Mauro Colagreco, Mirazur (Frankrijk)
Colagreco (geboren op 5 oktober 1976 in La Plata , Argentinië ) is een Italiaanse Argentijnse chef-kok in restaurant Mirazur. Hij werkte met en leerde het vak van Bernard Loiseau tot zijn dood in 2003. Vervolgens werkte hij in Parijs met Alain Passard in l’Arpège, Alain Ducasse in het Hotel Plaza Athénée en uiteindelijk een jaar Le Grand Véfour.
Colagreco opende in 2006 Mirazur in 2006 in Menton. Slechts zes maanden na opening ontving Colagreco de prijs ‘Revelation of the Year’. In minder dan een jaar verdiende hij zijn eerste Michelin ster. Inmiddels bezit het restaurant drie sterren. Colagreco heeft een eigen stijl opgelegd in de interpretatie van het product en het contrast van smaken.
Zie hier de top 100 beste chef koks ter wereld 2021 cf The best Chef.
Mauro Colagreco: Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 11-25
11 | Yannick Alleno | Alleno Paris (Frankrijk) |
12 | Alain Ducasse | Plaza Atheneé (Frankrijk) |
13 | Seiji Yamamoto | Nihonryori Ryugin (Japan) |
14 | Pascal Barbot | L'Astrance (Frankrijk) |
15 | Alain Passard | L'Arpege (Frankrijk) |
16 | Martin Berasategui | Restaurant Martin Berasategui (Spanje) |
17 | Peter Goossens | Hof Van Cleve (België) |
18 | Virgilio Martinez | Central (Peru) |
19 | Andreas Caminada | Schauenstein Schloss (Zwitserland) |
20 | Rasmus Kofoed | Geranium (Denmark) |
21 | Michel Troigrois | Maison Troisgros (Frankrijk) |
22 | Victor Arguinzoniz | Asador Extebarri (Spanje) |
23 | David Kinch | Manresa (VS) |
24 | Eric Frechon | Epicure (Frankrijk) |
25 | Joan Roca | El Celler de Can Roca (Spanje) |
Beste chef-koks 2020 nrs. 26-40
26 | Nadia Santini | Dal Pescatore (Italië) |
27 | Daniel Humm | Eleven Madison Park (VS) |
28 | Christian Bau | Victor's Fine Dining (Duitsland) |
29 | Jerome Banctel | Le Gabriel (Frankrijk) |
30 | Testuya Fujiwara | Fujiya 1935 (Japan) |
31 | Heston Blumenthal | The Fat Duck (VK) |
32 | Heinz Reitbauer | Steirereck (Oostenrijk) |
33 | Yoshihiro Narisawa | Restaurant Narisawa (Japan) |
34 | Clare Smyth | Core (VK) |
35 | Michel Guerard | Les Pres d'Eugenie (Frankrijk) |
36 | Enrico Crippa | Piazza Duomo (Italië) |
37 | Grant Achatz | Alinea (VS) |
38 | Pierre Gagnaire | Restaurant Pierre Gagnaire (Frankrijk) |
39 | Paul Pairet | Ultraviolet (China) |
40 | Dominique Crenn | Atelier Crenn (VS) |
Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 41-55
41 | Andoni Luis Aduriz | Mugaritz (Spanje) |
42 | Eric Pras | Maison Lameloise (Frankrijk) |
43 | Hideki Ishikawa | Restaurant Ishikawa (Japan) |
44 | Franck Giovannini | Restaurant de l'Hotel de Ville de Crissier (Zwitserland) |
45 | Yoshihiro Murata | Kikunoi (Japan) |
46 | Segio Herman | The Jane (België) |
47 | Daniel Boulud | Restaurant Daniel (VS) |
48 | Massimiliano Alajmo | Le Calandre (Italië) |
49 | Hans Haas | Tantris (Duitsland) |
50 | Peter Knogl | Cheval Blanc – Hotel Les Trois Rois (Zwitserland) |
51 | David Toutain | Restaurant David Toutain (Frankrijk) |
52 | Olivier Nasti | La Table d'Olivier Nasti (Frankrijk) |
53 | Quique Dacosta | Restaurant Quique Dacosta (Spanje) |
54 | Gilles Goujon | Auberge du Vieux Puits (Frankrijk) |
55 | Thomas Keller | Per Se (VS) |
Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 56-70
56 | Bruno Oger | Villa Archange (Frankrijk) |
57 | Angel Leon | Aponiente (Spanje) |
58 | Jacob Jan Boerma | De Leest (Nederland) |
59 | Albert Adria | Tickets (Spanje) |
60 | Stefano Baiocco | Villa Feltrinelli (Italië) |
61 | Eneko Atxa | Azurmendi (Spanje) |
62 | Olivier Bellin | Auberge des Glazicks (Frankrijk) |
63 | Claude Bosi | Bibendum (VK) |
64 | Jannis Brevet | Inter Scaldes (Nederland) |
65 | Yoann Conte | Restaurant Yoann Conte (Frankrijk) |
66 | Paolo Casagrande | Lasarte (Frankrijk) |
67 | Ancdre Chiang | Restaurant Sichuan Moon (China) |
68 | Alexandre Couillon | La Marine (Frankrijk) |
69 | Sven Elverfeld | Aqua (Duitsland) |
70 | Alexandre Gauthier | La Grenouillere (Frankrijk) |
Beste chef-koks ter wereld 2020 nrs. 71-85
71 | Ronny Emborg | Atera (VS) |
72 | Dani Garcia | Restaurant Dani Garcia (Spanje) |
73 | Marc Haeberlin | Auberge de L'Ill (Frankrijk) |
74 | Cristophe Hardiquest | Bon Bon (België) |
75 | Dan Hunter | Brae (Australia) |
76 | Hitoshi Ishihara | Mizai (Japan) |
77 | Alexandre Mazzia | Am Par Alexandre Mazzia (Frankrijk) |
78 | Martin Klein | Ikarus (Oostenrijk) |
79 | Arjan Speelman en Onno Kokmeijer | Ciel Bleu (Nederland) |
80 | Dieter Koschina | Vila Joya (Portugal) |
81 | Normand Laprise | Toque I (Canada) |
82 | Nicolas Le Bec | Villa Le Bec (China) |
83 | Edouard Loubet | Restaurant Edouard Loubet (Frankrijk) |
84 | Tadayoshi Matsukawa | Matsukawa (Japan) |
85 | Jean-Georges Klein | Villa Rene Lalique (Frankrijk) |
Beste chef-koks 2020 ter wereld nrs. 86-100
86 | Motokazu Nakamura | Restaurant Nakamura (Japan) |
87 | Hans Neuner | Ocean (Portugal) |
88 | Norbet Niederkofler | St. Hubertus (Italië) |
89 | Jiro Ono | Jiro Honten (Japan) |
90 | Gaston Acurio | Astrid y Gaston (Peru) |
91 | Anne-Sophie Pic | Maison Pic (Frankrijk) |
92 | Fabio Pisani en Alessandro Negrini | Il Luogo di Aimo e Nadia (Italië) |
93 | Julien Royer | Odette (Singapore) |
94 | Carme Ruscalleda | Cuina Estudi (Spanje) |
95 | Andreas Senn | Senn Restaurant (Oostenrijk) |
96 | Ciccio Sultano | Duomo (Italië) |
97 | Yusuke Takada | La Cime (Japan) |
98 | Mathieu Viannay | La Mere Brazier (Frankrijk) |
99 | Joachim Wissler | Vendome (Frankrijk) |
100 | Hajme Yoneda | Hajime (Japan) |