Beste drummers aller tijden, een top 15

0
Beste drummers aller tijden, een top 15
Beste drummers aller tijden, een top 15

Beste drummers aller tijden, een top 15

Beste drummers aller tijden, want het is tijd voor een beetje herrie. Zo’n lijstje beste drummers aller tijden is natuurlijk heel errug discutabel. Ceasar Zuiderwijk staat er niet in, maar wel heel veel goede drummers. Naast een lijstje met namen heel veel mooie beelden.

Beste drummers aller tijden, een top 15
Beste drummers aller tijden, een top 15

Beste drummers aller tijden, een top 15

 

15. Ringo Starr

De drummer van Beatles.

14. Travis Barker

Travis Barker is een Amerikaan die bekend is geworden als drummer van de band Blink-182. Ook is hij bekend geworden door de realitysoap Meet the Barkers waar hij en zijn toenmalige vrouw Shanna Moakler werden gevolgd door MTV.

13. Clyde Stubblefield

In het nummer Cold Sweat, van James Brown, speelt drummer Clyde Stubblefield een beat die zeer veel dode noten bevat en de dode noot is een muzieknoot met een ritmische waarde, maar geen waarneembare toonhoogte.

12. Art Blakey

Arthur (Art) Blakey, (Pittsburgh (Pennsylvania), 11 oktober 1919 – New York City, 16 oktober 1990) was één van de grootste Amerikaanse jazzdrummers en een van de invloedrijkste jazzmuzikanten. Blakey is met Kenny Clarke en Max Roach de uitvinder van de bebop-drumstijl.

11. Chad Smith

Smith is de drummer van de Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers.

Beste drummers aller tijden, een top 10

 

10. Jimmy Sullivan

James Owen Sullivan (9 februari 1981 – 28 december 2009[1]) met als volledige bijnaam The Reverend Bartholomew Plague, was de drummer en achtergrondzanger van de band Avenged Sevenfold. Ook was hij de leadzanger van de avant-garde metalband Pinkly Smooth samen met Avenged Sevenfold bandgenoot Synyster Gates.

9. Dave Grohl

Dave Grohl was drummer van de band Nirvana en is nu voorman van de Foo Fighters.

8. Mickey Hart

Hart was belkend als drummer van The Greatfull Dead.
http://youtu.be/tY27JFDleVI

7. Gene Krupa

Gene Krupa (Chicago (Illinois), 15 januari 1909 – Yonkers (New York), 16 oktober 1973) is één van de meest invloedrijke Amerikaanse bigband drummers in de geschiedenis van de jazz. Zo werd hij als een invloed gezien door John Bonham van Led Zeppelin, Keith Moon van The Who, Neil Peart van Rush en Peter Criss van KISS.

6. Mitch Mitchell

De Brit John (Mitch) Mitchell (Londen, 9 juli 1947 – Portland, 12 november 2008) is vooral bekend geworden door zijn werk in de door Jimi Hendrix geleide band The Jimi Hendrix Experience.
https://youtu.be/MFhGoRzPOOA

5. Keith Moon

Keith John Moon (Londen, 23 augustus 1946 – aldaar, 7 september 1978) was drummer van de rockgroep The Who en is één van de beste drummers uit de Rock-‘n-rollmuziek die tegelijk origineel en controversieel waren, een voorbeeld voor velen.

4. Dave Weckl

Dave Weckl is een Amerikaanse jazz/fusion drummer en speelde in diverse jazz- en fusionbands, waaronder Chick Corea’s Elektric Band in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Beste drummers aller tijden, een top 3

 

3. Neil Peart

Part is een Canadees schrijver en muzikant en bij ons is hij het meest bekend als de drummer van de Canadese progressieve rockband Rush.

2. John Bonham

John Henry Bonham (Redditch (Worcestershire), 31 mei 1948 – Clewer, Windsor, 25 september 1980) was de drummer van de rockband Led Zeppelin.

1. Buddy Rich

Bernard ‘Buddy’ Rich (Brooklyn, 30 september 1917 – Los Angeles, 2 april 1987) was een Amerikaans jazzdrummer en bandleider en wordt door velen beschouwd als de meest legendarische en invloedrijke drummer in de geschiedenis. Hij werd aangekondigd als ´The world´s greatest drummer’ vanwege zijn techniek, energie en snelheid.

Geef een reactie