Beste goedkoopste vliegtuigmaatschappij is Air Asia

0
Beste goedkoopste vliegtuigmaatschappij is Air Asia
Beste goedkoopste vliegtuigmaatschappij is Air Asia

Beste goedkoopste vliegtuigmaatschappij is Air Asia

Wil je goedkoop vliegen, zonder dat je zelf met je handjes hoeft te wapperen zodat het het vliegmachien in de lucht blijft, dan is er hier een mooi lijstje. Goedkoop met kwaliteit, het lijkt te mooi om waar te zijn…


Lees hier->>> meer over vliegtuigen op deze website…


Beste goedkoopste vliegtuigmaatschappij is Air Asia


10. Indigo Airways

IndiGo is opgericht in 2005 door InterGlobe Enterprises and Investments. In 2006 werd een alliantie aangegaan met Kingfisher Airlines, GoAir en Air Deccan.

In negen jaar tijd is IndiGo uitgegroeid tot de grootste binnenlandse luchtvervoerder van India met een marktaandeel van 38%. Medio 2015 maakte het bedrijf plannen bekend een beursnotering in India aan te vragen.

Als de plannen doorgaan krijgt het bedrijf een totale beurswaarde van $4 miljard.[1] Op 27 oktober 2015 werd de beursgang gestart. Met een emissie wordt zo’n €450 miljoen opgehaald waarmee het de grootste beursgang in India is sinds 2012.


9. Airasia X Airways

AirAsia X is een Maleisische luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Kuala Lumpur. Het bedrijf is is in 2007 opgericht en is een dochteronderneming van AirAsia.

Het bedrijf voert vluchten uit waarvan de vliegtijd langer is dan 4,5 uur. Hiervoor wordt een A330-300 of een A340-300 ingezet.

AirAsia X voert vooral vluchten uit naar Australië en Azië. AirAsia X vloog tot januari 2012 ook naar Londen en Parijs maar moest, naar eigen zeggen, stoppen met deze vluchten wegens te hoge brandstofkosten.


Zie hier de Top 10 snelste privéjets en zakenvliegtuigen ter wereld.


8. WOW Air

WOW air is een IJslandse lagekostenluchtvaartmaatschappij. De eerste vlucht van WOW air werd uitgevoerd op 1 juni 2012. De basis is Luchthaven Keflavík.

Op 24 oktober 2012 nam Wow Air de IJslandse concurrent Iceland Express over. Wow Air heeft aanvankelijk aangegeven de Noord-Amerikaanse vluchten van Iceland Express te schrappen.

In 2016 zijn er naast vluchten naar de oostkust van de VS ook vluchten naar San Fransico en Los Angeles bijgekomen.


7. Jetstar Asia

Jetstar Asia Airways Private Limited is een in Singapore gestationeerde low cost maatschappij. Het is de Aziatische dochteronderneming van Qantas’ Jetstar Airways.

De maatschappij vliegt met de Airbus A320 met een grijze leren stoelindeling. Hoewel voedsel en drank aan boord gekocht moet worden mag je 20 kg bagage per persoon meenemen, in tegenstelling tot de meeste maatschappijen die een maximum van 10 kg hebben.


6. Ryanair

Ryanair is de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij voor continentale vluchten in Europa. Daarnaast is het een van de weinige prijsvechters die daadwerkelijk winstgevend is. Het Ierse bedrijf werd opgericht in 1985 door de Ierse zakenman Tony Ryan.


Zie hier de Top 10 vliegtuigmaatschappijen met beste on-time performance 2022.


5. Virgin America

Virgin America is het geesteskind van de Britse ondernemer Sir Richard Branson en is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Volgens de wet mag niet meer dan 25 % van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in handen zijn in buitenlandse handen en moet de “feitelijke zeggenschap” liggen bij de Amerikaanse burgers.


4. JetBlue

JetBlue Airways is een Amerikaanse low-fare luchtvaartmaatschappij. CEO David Neeleman richtte het bedrijf in februari 2000 op.

Sinds 2000 heeft de luchtvaartmaatschappij een constante groei doorgemaakt en heeft ondertussen grote knooppunten opgebouwd (focus cities) bij Long Beach (Long Beach Airport), Boston (Logan International Airport).

Andere knooppunten van de maatschappij zijn Oakland (Oakland International Airport), Fort Lauderdale (Fort Lauderdale-Hollywood International Airport) en Washington D.C. (Dulles International Airport).


3. Norwegian Airlines

De maatschappij werd in 1993 opgericht onder de naam Norwegian Air Shuttle. Oorspronkelijk vloog het bedrijf vooral in opdracht van Braathens op lijnen in het westen van Noorwegen.

Daarbij werd gebruikgemaakt van de Fokker 50. Norwegian is lid van de European Low Fares Airline Association (ELFAA), een Europese samenwerking van lowcost maatschappijen.


2. Easyjet Airways

Het bedrijf easyJet is een Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door de Griekse zakenman Stelios Haji-Ioannou. Samen met zijn familie heeft hij 38% van de aandelen easyJet in handen.


1. Air Asia

Air Asia is een Maleisische luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Kuala Lumpur, Maleisië. AirAsia voert nationale, internationale en intercontinentale vluchten uit en is in Azië de grootste lowcostluchtvaartmaatschappij.

AirAsia was de eerste maatschappij die begon met het lowcostconcept in Azië.


Zie hier de beste luchtvaartmusea ter wereld.


Geef een reactie