Beste James Bond acteur: weinig overeenstemming

Beste James Bond acteur: weinig overeenstemming
Beste James Bond acteur: weinig overeenstemming

Beste James Bond acteur: weinig overeenstemming

Het zijn er zes geweest en misschien komt er binnenkort een zevende. Over de beste vertolking van 007 is echter weinig overeenstemming blijkt uit de lijstjes die we bij elkaar hebben gezocht. Maak verder ook niet uit. Hier info en beelden van de verschillende James Bond acteurs.

 


Beste James Bond acteur volgens Eye on Bond


6. George Lazenby

On Her Majesty’s Secret Service (1969) werd geen groot succes en betekende meteen het einde van Lazenby’s carrière: de acteur stapte zelf op. Dit was vreemd omdat de producenten juist erg tevreden over Lazenby’s acteerprestaties waren en hem zelfs een contract voor 2 andere Bondfilms aanboden.

Lazenby was echter van mening dat, in de hoogtijdagen van het hippietijdperk, niemand zat te wachten op een smoking dragende geheim agent. Volgens hem was de Bond reeks gedoemd te mislukken en lag voor hem zelf juist een gouden carrière in het verschiet. Nog meer Bondfilms zou zijn carrière alleen maar ophouden.


5. Pierce Brosnan

In 1994 werd Brosnan de vijfde acteur om de rol van James Bond te spelen in de Eon Productions filmreeks, om tussen 1995 en 2002 in vier films de hoofdrol te vertolken. Hij verleende ook zijn stem en uiterlijk aan het videospel James Bond 007: Everything or Nothing uit 2004.


4. Timothy Dalton

Omdat Pierce Brosnan door contractuele verplichtingen niet in aanmerking kwam als de opvolger van Roger Moore, werd Dalton gevraagd om de hoofdrol te spelen in de James Bondfilms. Hij speelde in de The Living Daylights (1987, met Bondmeisje Maryam d’Abo) en in Licence to Kill (1989, Bondmeisjes Talisa Soto en Carey Lowell). Daarna stopte Dalton met Bond.


Zie hier de top 100 beste films volgens acteurs zelf.


3. Roger Moore

In 1973 debuteerde Roger Moore als James Bond in Live and Let Die. De studio wilde aanvankelijk Sean Connery weer terug en bood hem het toentertijd aanzienlijke bedrag van 5,5 miljoen. Connery weigerde echter.

Tot 1985 zou Roger Moore in zeven Bondfilms verschijnen. Zijn laatste optreden was in A View to a Kill, toen hij al 57 was. In 1986 kondigde hij aan te zullen stoppen.


2. Daniel Craig

Craig was de eerste Bondacteur die na 1962, het begin van de filmreeks, en het overlijden van Ian Fleming, de schrijver van de boeken waarop de filmreeks gebaseerd is, geboren werd.

In de maanden na de bekendmaking werd de keuze voor Craig regelmatig bekritiseerd omdat hij met zijn blonde haren, blauwe ogen en kleine gestalte (178 cm) niet voldeed aan wat toen beschouwd werd als de fysieke vereisten voor de rol van James Bond.

Er verschenen verscheidene internetcampagnes die opriepen om zijn eerste Bondfilm te boycotten. In november 2006 ging Casino Royale in première.

Zijn eerste Bondfilm werd een kassucces, wereldwijd bracht de film zo’n 600 miljoen dollar op. De filmpers prees ook Craigs acteerprestatie en geloofwaardigheid.


1. Sean Connery

Via de lezers van een Londense krant werd hij verkozen om de rol van Ian Flemings James Bond te vertolken in Dr. No (1962). Naast deze eerste James Bondfilm, speelde Connery in de volgende Bondfilms: From Russia With Love (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965), You Only Live Twice (1967) en Diamonds Are Forever (1971).

Ook speelde hij in de niet-EON Productions Bondfilm Never Say Never Again (1983). Voorts heeft hij zijn stem verleend in de game James Bond 007: From Russia With Love (2005).


Beste James Bond acteur volgens Metro.co.uk

6. Timothy Dalton

5. Daniel Craig

4. George Lazenby

3. Sean Connery

2. Pierce Brosnan

1. Roger Moore


Beste James Bond acteur volgens XGN.nl

6. George Lazenby

5. Timothy Dalton

4. Daniel Craig

3. Pierce Brosnan

2. Sean Connery

1. Roger Moore


Beste James Bond volgens Cheatsheet

6. Timothy Dalton

5. George Lazenby

4. Pierce Brosnan

3. Roger Moore

2. Daniel Craig

1. Sean Connery


Zie hier de top 25 beste James Bond gadgets.