, , , , ,

Beste James Bond song is Goldfinger (top 10)

Beste James Bond song is Goldfinger

Beste James Bond song is Goldfinger (top 10 met video)

Hier de top 10 beste James Bond songs ever. Natuurlijk met de bijbehorende video’s. Dit om een mooie James Bond artikelen-collectie op te bouwen voor deze website.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over muziek op deze website…


Beste James Bond song is Goldfinger (top 10)


10. Gladys Knight – License to Kill

In 1987 en 1988 is gekozen voor titelsongs van giganten in de jaren tachtig pop. Met License to Kill in 1989 werd gekozen voor de terugkeer van de klassieke ballad.
http://www.youtube.com/watch?v=CG6CfRCSmxk


9. Garbage – The World is Not Enough

Voor de derde film in 1999 met Pierce Brosnan als Bond, is er een verrassende keuze gemaakt. Indierockband Garbage werd gestrikt die samen met componisten David Arnold en Don Black zorgden voor een echt georkestreerd Bondthema dat Shirley Manson zingt.

http://www.youtube.com/watch?v=8C5NLfYdZaE


Zie hier ->>>  de Top 10 beste Jerry Lee Lewis nummers met beeld…


8. Tina Turner – GoldenEye

Toen James Bond toch echt voorbij leek te zijn, maakte ze een fantastische herstart in 1995 met Pierce Brosnan als 007. Bono en The Edge van U2 waren verantwoordelijk voor de titelsong die door Tina Turner werd gezongen.


7. Shirley Bassey – Moonraker

Moonraker (1979) is de James Bond film met de grootste sciencefiction invloeden. Ondanks dat het een lange tijd de succesvolste film was uit de reeks, vonden veel puristen de film niets. Voor de derde keer zingt Shirley Bassey de titelsong (een record.)


6. Nancy Sinatra – You Only Live Twice

De vijfde film met Sean Connery in 1967 is in veel opzichten een ongewone Bondfilm. De film was een lange tijd bijna vergeten, terwijl de film met één van de mooiste klassieke James Bond titelsongs begint. Nancy Sinatra, destijds op de top van haar roem, gaf er een sensuele draai aan.


5. Duran Duran – A View to a Kill

Vanaf de jaren tachtig zijn de popinvloeden in de titelsongs steeds groter. Hiermee werden vaak grote hits gescoord, kijk maar naar Skyfall bijvoorbeeld. Een van de bekendste popgroepen van fat moment, Duran Duran, zou de titelsong verzorgen voor de laatste film met Roger Moore als 007.


4. Carly Simon – Nobody Does It Better

In 1977 was Nobody Does It Better het tweede openingslied waarin componist John Barry geen hand in had. Het nummer is geknipt voor de ingetogen stem van Carly Simon die alleen begeleid wordt door piano en orkest.

Zonder enige hint van duisternis is dit waarschijnlijk het meest romantische Bondliedje.


3. Adele – Skyfall

Skyfall is pas de tweede titelsong die in Nederland de toppositie in de top 40 wist te bereiken. (Sheena Easton deed het in 1981 eerder met ‘For Your Eyes Only’.)

https://youtu.be/X62ZqauEyHg


2. Paul McCartney & Wings – Live and Let Die

Live and Let Die is eigenlijk de vreemdste titelsong uit de serie omdat de makers iets nieuws zochten om Roger Moore als nieuwe 007 in 1973 mee aan te kondigen. Paul McCartney en zijn nieuwe band Wings presenteren een zeer sterk liedje in drie delen. Later werd het nummer gecoverd door ‘Guns ’n Roses’.


1. Shirley Bassey – Goldfinger

De meest onvergetelijke titelsong uit de Bond-serie tot nu toe! Tevens is de Bondfilm Goldfinger (1964), de derde Bondfilm, ook vaak beschouwd als de beste uit de serie.

Mysterieuze blaasinstrumenten vormen de intro waarna Bassey met haar uitgesproken stem zingt over de verraderlijke streken van Goldfinger.


Nieuwe James Bond nummer

Zouden we Sam Smith over een tijdje ook in dit lijstje terug zien? Hij maakte het nummer ‘Writing’s On The Wall’ voor de film Spectre.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie